Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ 304 μελέτες σε 16 χρόνια για τον δήμο Ξάνθης

304 μελέτες σε 16 χρόνια για τον δήμο Ξάνθης

0

Η παράταξη «Ξάνθη για Όλους» ζήτησε πλήρη κατάλογο από την δημοτική αρχή

 

Πόσο κόστισαν οι συναυλίες των ΘΛΕ – Εξηγήσεις Ασκαρίδη.

Δήμαρχος για  οδηγό ασθενοφόρου: «Αρκεί να βρεθεί τρόπος διαδικαστικά και θα κάνουμε αυτό που πρέπει»

 

 

Κλίμα υγειονομικής ανασφάλειας μεταφέρθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης μετά το πρόσφατο σοβαρό ατύχημα που είχε γυναίκα κάτοικος του Δαφνώνα της Δημοτικής Ενότητας Σταυρούπολης. Η δημοτική αρχή αλλά και όλες οι παρατάξεις εξέφρασαν την ανησυχία τους ζητώντας από το δήμαρχο να ασκήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεση του, ώστε να επιλυθεί το ζήτημα, της έλλειψης οδηγού ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγεία Σταυρούπολης, ένα θέμα που λίγο έλειψε να κοστίσει τη ζωή της γυναίκας που περίμενε 1,5 ώρα στο Κέντρο Υγείας για να μεταφερθεί από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Ξάνθης καθώς κρίθηκε σοβαρή η περίπτωσή της. Επίσης αναδείχθηκαν πολλά θέματα μέσα από ερωτήσεις και ανακοινώσεις μεταξύ των οποίων και το σύνολο των μελετών του δήμου Ξάνθης από το 2006 και μετά αλλά και ο οικονομικός απολογισμός των φετινών εκδηλώσεων (συναυλιών) στις ΘΛΕ.

Δήμαρχος για  οδηγό ασθενοφόρου: «Αρκεί να βρεθεί τρόπος διαδικαστικά και θα κάνουμε αυτό που πρέπει»

Στο θέμα αναφέρθηκαν σε ανακοινώσεις τους ο κ. Δημαρχόπουλος και ο κ., Μελισσόπουλος ζητώντας από τον δήμαρχο να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι του υπουργείου Υγείας γιατί πρόκειται για ύψιστο θέμα δημόσιας υγείας.

Δημαρχόπουλος:  «Η έλλειψη οδηγού ασθενοφόρου παρ’ ολίγο να αποβεί μοιραία για συμπολίτισσά μας.  Πρέπει να συνδράμουμε. Έχουμε δυνατότητα, να το δουν οι υπηρεσίες να καλύψουμε τις ανάγκες τουλάχιστον με τον οδηγό»

Μελισσόπουλος: «Είναι διαχρονική εγκατάλειψη της περιοχής της Σταυρούπολης, με προβλήματα στα έργα υποδομής. Τώρα και το ζήτημα της υγείας. Πρέπει να το αναδείξουμε με έντονη διαμαρτυρία προς το υπουργείο Υγείας. Δήμαρχε πρέπει να χτυπήσεις το χέρι…Να απαιτήσει ο δήμαρχος να λυθεί το θέμα του οδηγού. Να ενσκήψουμε στα προβλήματα της Σταυρούπολης»

Χατζηθεοδώρου: «Νιώθουμε υγειονομική ανασφάλεια έντονη. Αν θέλουμε να στηρίζουμε την περιοχή της Σταυρούπολης η υγειονομική ασφάλεια είναι πρωταρχικό στοιχείο. Δήμαρχε ότι δυνατότητες έχετε να τις εξαντλήσετε»

Λύρατζης: «Να κάνουμε ένα κοινό Ψήφισμα. Πρέπει να λυθεί άμεσα το πρόβλημα με τον οδηγό στο ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας»

Δήμαρχος: «Δεν διαφωνώ με κανένα για το θέμα. Ταλανίζει την κοινωνία το πρόβλημα αυτό. Το ξέραμε, αναλάβαμε ένα παλιό νοσοκομειακό ασθενοφόρο, να το επισκευάσουμε. Ζητήσαμε να μπορούμε να βάζουμε οδηγούς σε τέτοιες περιοχές είτε μόνιμους είτε από το προσωπικό μας. Είμαι ανοιχτός σε ότι ενέργειες απαιτούνται για να λυθεί το θέμα με τον οδηγό. Αν μας επιτρέψει το νομικό πλαίσιο θα το εφαρμόσουμε. Αρκεί να βρεθεί τρόπος διαδικαστικά και θα κάνουμε αυτό που πρέπει».

Δημαρχόπουλος: Να παραχωρήσουμε οδηγό του δήμου»

Δήμαρχος: «Δεν γίνεται μας απάντησαν».

Πόσες μελέτες έχει εκπονήσει ο δήμος Ξάνθης από το 2006;

Ο κ. Μελισσόπουλος έθεσε διάφορα θέματα μεταξύ αυτών το ζήτημα των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου ζητώντας να επανέλθουν σταδιακά σε μία κανονικότητα. Έθιξε επίσης ένα θεσμικό θέμα που αφορά την ισχύ του δημοτικού συμβουλίου μετά τον νόμο 4623 υποστηρίζοντας ότι: «Ο νομοθέτης το κατέστησε  υποδεέστερο όργανο και κυρίαρχα τις επιτροπές γιατί εκεί έχουν πλειοψηφία οι δημοτικές αρχές. Για ό,τι συμβαίνει και θετικό και αρνητικό αποκλειστική υπεύθυνη είναι η δημοτική αρχή και απ’ αυτή να  ζητούν τον λογαριασμό οι πολίτες».

Σε  προ ημερησίας ερώτημα  κ. Μελισσόπουλος αναφέρθηκε στην υποχρέωση του δήμου  να ορίσει υπεύθυνο προσωπικών δεδομένων, εάν έχει ορίσει ο δήμος Ξάνθης και αν ναι ,με ποια απόφαση αν όχι, γιατί καθυστερεί και ποιος αποφαίνεται για τα ζητήματα που ανακύπτουν. Η απάντηση δόθηκε από τον κ. Φανουράκη που είπε πως έχει γίνει σύνταξη μελέτης ανακοίνωσης με κατάθεση προσφορών που παραδόθηκε στα τέλη 2019 : Ο δήμος έχει το know how αλλά δεν διαθέτει dpo. Η καθυστέρηση οφείλεται στην μείωση του προσωπικού. Οι υπάλληλοι και οι τμηματάρχες προς το παρόν ζητούν την γνώμη της νομικής υπηρεσίας». Η δεύτερη ερώτηση του κ. Μελισσόπουλου αφορούσε τον αριθμό των μελετών που έχει εκπονήσει ο δήμος από το 2006 και ζητούσε πληροφορίες για το πόσες απ’ αυτές υλοποιήθηκαν ή εγκαταλείφθηκαν. Ο δήμαρχος απάντησε ότι θα λάβει εγγράφως λεπτομερή κατάλογο και πληροφοριακά απάντησε ότι συνολικά ανέρχονται σε 304.

Πόσο κόστισαν οι συναυλίες των ΘΛΕ – Εξηγήσεις Ασκαρίδη

Με  ερώτησή του  ο κ. Χατζηθεοδώρου ζητούσε απολογισμό δαπανών για τις συναυλίες ζητώντας πληροφορίες γιατί η συναυλία του Πλούταρχου κόστισε 46.000 στην Ξάνθη και 19.000 στην Γλυφάδα. Ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού κ. Ασκαρίδης απάντησε πως όλα είναι αναρτημένα στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ και πως η διαφορετική τιμή έχει να κάνει με το πως ανεβαίνει το κασέ του καλλιτέχνη μετά από μια επιτυχία ενώ παίζει ρόλο και η απόσταση. Διευκρίνισε ότι η συναυλία των ΟΝΙΡΑΜΑ κόστισαν 14.000 με τον ΦΠΑ και των αδελφών Τσαχουρίδη 18.600 και όχι 24. 180 ευρώ όπως υποστήριξε. Τέλος για την εξέδρα του δήμου που δεν στήθηκε ο κ. Ασκαρίδης το δικαιολόγησε: «Δεν μπορούσαμε να την βάλουμε γιατί όπως μας είπαν είναι βαριά και το παρκέ δεν μπορεί να τη σηκώσει. Ένα άλλο πρόβλημα είναι 2 μέρες να τη στήσουμε και να την ξεστήσουμε και είχαμε κάποιες εκδηλώσεις».

Κανένα πρόβλημα υδροδότησης στα χωριά της Σταυρούπολης

Σε προβλήματα υδροδότησης και  άρδευσης ιδιαίτερα το καλοκαίρι αναφέρθηκε ο επικεφαλής της Λαϊκής συσπείρωσης κ. Κώστας Βογιατζής. Η απάντηση δόθηκε από  τον κ. Καμαρίδη που σημείωσε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και ότι έχει λάθος πληροφόρηση: « Ήταν μια περιστασιακή κατάσταση που είχαμε προβλήματα στα Κομνηνά από βλάβη του δικτύου της ΔΕΗ.  Αποκαταστάθηκε και δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα σ’ όλη την περιοχή. Σήμερα στην ορεινή περιοχή δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ύδρευσης  Τα έργα που είχαμε αναγγείλει όλα έχουν ανάδοχο. Είμαστε η πρώτη ΔΕΥΑ που κατάφερε τα έργα που πήρε μέχρι σήμερα να έχει βάλει και ανάδοχο. Στο έργο Καλιθέα – Λυκοδρομίου  – Πιλήματος –  Γέρακα υπάρχει ήδη ανάδοχος. Όπως και για το εσωτερικό κομμάτι  του Πιλήματος που ήδη δουλεύει».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Αννέτα Τσελεπή από την Ξάνθη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς

Από την Κομοτηνή ο Αλή Αλή – Ανακοινώθηκαν οι 14 τελευταίες υποψηφιότητες Τις τελευτ…