Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Την Ξάνθη γνώρισε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς από Πολωνία, Τουρκία και Βόρεια Μακεδονία, το 10ο δημοτικό σχολείο Ξάνθης

Την Ξάνθη γνώρισε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς από Πολωνία, Τουρκία και Βόρεια Μακεδονία, το 10ο δημοτικό σχολείο Ξάνθης

0

Δεκατρείς μαθητές και έξι εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν στις φυσικές ομορφιές και τους χώρους πολιτισμού της περιοχής

Το 10ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης,  στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+KA229 «Breaking Barriers Through Sharing Treasures», φιλοξένησε στην πόλη μας δεκατρείς μαθητές και έξι εκπαιδευτικούς από την Πολωνία, την Τουρκία και τη Βόρεια Μακεδονία. Τις αποστολές καλωσόρισε θερμά ο Δήμαρχος της Ξάνθης στο Δημαρχείο και ακολούθησε η έναρξη της εκπαιδευτικής εβδομάδας στο σχολείο με την ενεργό συμμετοχή τόσο των μαθητών όσο και των γονέων οι οποίοι προσέφεραν παραδοσιακά φαγητά στους φιλοξενούμενους.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διήρκησε μια εβδομάδα περιλάμβανε επίσκεψη και ενημέρωση στον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου στο Πόρτο Λάγος, ξενάγηση στον τεράστιο υδροβιότοπο και παρατήρηση της πλούσιας ορνιθοπανίδας μέσω ειδικού εξοπλισμού από ειδικό ξεναγό του Φορέα, επίσκεψη στο εκκλησάκι του Αγ. Νικολάου, στον αρχαιολογικό χώρο και στο Μουσείο Αβδήρων, ξενάγηση στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης, στο Λαογραφικό Μουσείο και στο Μουσείο Σκιάς. Επίσης,περιέκλειε επίσκεψη και ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, την πόλη της Καβάλας και στο σπήλαιο της Αλιστράτης Σερρών. Επιπλέον, υλοποιήθηκαν δημιουργικές δραστηριότητες με θέμα τον πολιτισμό, τα εικαστικά και τη μουσική και πραγματοποιήθηκαν παραποτάμιες δραστηριότητες στον Νέστο μετά τις οποίες ακολούθησε επίσκεψη στα μοναστήρια: “Αρχαγγελιώτισσα και Καλαμού”.

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές αποχώρησαν γεμάτοι εμπειρίες, γνωρίζοντας τον τόπο μας και τον πολιτισμό μας, επιβεβαιώνοντας πως τα συγκεκριμένα ευρωπαϊκά προγράμματα σχολικών συμπράξεων βοηθούν στην ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ διαφορετικών λαών και πολιτισμών και στην ανάπτυξη νέων προοπτικών.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τίθεται προς έγκριση η Α’ φάση της μελέτης για την πεζογέφυρα στην Χρύσα

Σήμερα στις 10:30 θα διεξαχθεί η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Ξάνθης Σήμερ…