Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Συνεδρίαση με δεκατέσσερις επερωτήσεις στο περιφερειακό συμβούλιο της Δευτέρας

Συνεδρίαση με δεκατέσσερις επερωτήσεις στο περιφερειακό συμβούλιο της Δευτέρας

0

Το ζήτημα της λειτουργίας του μεθοριακού σταθμού Αγίου Κωνσταντίνου θέτει ο Χ. Τοψίδης

Οι σύμβουλοι καλούνται να γνωμοδοτήσουν για την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Περιφερειακού Προγράμματος ΑΜΘ 2021-2027.

 

Η συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου ΑΜΘ θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα 28 Μαρτίου και ώρα 18.00, και θα περιλαμβάνει δεκατέσσερις επερωτήσεις και επτά θέματα ημερήσιας διάταξης.

 

Επερωτήσεις

  1. Θέμα: Παρεμβάσεις στον ποταμό Λίσσο της ΠΕ Ροδόπης. Επερωτών: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χριστόδουλος Τοψίδης.
  2. Θέμα: “Ενέργειες της Διοίκησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης για την ενίσχυση του Τουρισμού στην επικράτεια της”. Επερωτών: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χριστόδουλος Τοψίδης.
  3. Θέμα: «Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στην ΠΕ Ροδόπης». Επερωτών: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χριστόδουλος Τοψίδης.
  4. Θέμα: «Ενέργειες της Περιφέρειας σχετικά με τον ενταγμένο στην λίστα μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων». Επερωτών: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χριστόδουλος Τοψίδης.
  5. Θέμα: «Οι εξελίξεις επί της λειτουργίας ή μη του μεθοριακού σταθμού διέλευσης του Αγίου Κωνσταντίνου στην ΠΕ Ξάνθης». Επερωτών: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χριστόδουλος Τοψίδης.
  6. Θέμα: «Γυρίσματα ταινίας του Χόλυγουντ στην ΠΕ Δράμας». Επερωτών: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χριστόδουλος Τοψίδης.
  7. Θέμα: «Ενέργειες της Περιφέρειας σχετικά με τα εύλογα αιτήματα των γεωργών απέναντι στον ΕΛΓΑ». Επερωτών: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χριστόδουλος Τοψίδης.
  8. Θέμα: «Ενέργειες που έχουν γίνει ή δεν έχουν γίνει για το λιμάνι του Ιμέρου στην ΠΕ Ροδόπης». Επερωτών: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χριστόδουλος Τοψίδης.
  9. Θέμα: «Τεράστια ποσά δαπανά η Περιφέρεια ΑΜΘ για αμφίβολης ποιότητας αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις». Επερωτών: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χρήστος Χατζηπέμου.
  10. Θέμα: «Αποτυχημένες εκδηλώσεις χωρίς συμμετοχή, αλλά με υπέρογκες δαπάνες, από την Π. Ε. Ροδόπης και ευθύνη του Αντιπεριφερειάρχη Νίκου Τσαλικίδη». Επερωτών: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χρήστος Χατζηπέμου.
  11. Θέμα: «Αδυναμία ολοκλήρωσης των διαδικασιών για την πρόσληψη δικηγόρου στην Π. Ε. Καβάλας». Επερωτών: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χριστόδουλος Τοψίδης.
  12. Θέμα: «Η δια παραλείψεως έκθεση σε κίνδυνο της ασφάλειας και της ζωής των πολιτών της Π. Ε.Καβάλας, λόγω έλλειψης συντήρησης του οδικού δικτύου ευθύνης της». Επερωτών: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χριστόδουλος Τοψίδης.
  13. Θέμα: «Εγκατάσταση LNG στην Ν. Καρβάλη». Επερωτών: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χριστόδουλος Τοψίδης.
  14. Θέμα: «Έργα και εργασίες συντήρησης και βελτίωσης των υποδομών στο οδικό τμήμα ΕΟ 55 στην Π.Ε. Ξάνθης». Επερωτών: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χριστόδουλος Τοψίδης.

 

Θέματα ημερήσιας διάταξης

  1. Γνωμοδότηση για την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Περιφερειακού Προγράμματος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης 2021-2027.

Η εν λόγω ΣΜΠΕ βρίσκεται αναρτημένη, στη διαδικτυακή διεύθυνση https://www.eydamth.gr/index.php/pp2021-2027/diavouleysismpe.

  1. Έγκριση τροποποίησης του Ετήσιου Προγράμματος Δράσης 2022 της ΠΑΜΘ.
  2. Έγκριση θέσπισης παγίου κατ΄ αποκοπή χορηγήματος καθαριότητας των Διευθύνσεων και Τμημάτων της Π.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ και των Διευθύνσεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Καβάλας».
  3. Έγκριση για έκδοση απόφασης προσωρινής τροποποίησης κυκλοφορίας – εργοταξιακής σήμανσης στην Επαρχιακή οδό Μάκρη – Δίκελλα, Τμήμα Μάκρη – Δίκελλα (πέριξ της γέφυρας Κακορέματος), στα πλαίσια εκτέλεσης του έργου: «ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΝΕΩΝ ΦΡΕΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΙΚΛΕΙΔΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΜΑΚΡΗΣ ΔΙΚΕΛΛΩΝ».
  4. Έγκριση για την καταβολή της ετήσιας εισφοράς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στα Κέντρα Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας των Περιφερειακών Ενοτήτων Έβρου,

Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας, Δράμας για το έτος 2022.

  1. Έγκριση για υιοθέτηση νέου λογότυπου για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
  2. Επικύρωση απομαγνητωφωνημένων πρακτικών 15ης, 16ης, 17ης, 18ης και 19ης συνεδρίασης έτους 2021 του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συναντήθηκε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ με τον βουλευτή της ΝΔ, Άγγελο Συρίγο

Ανάμεσα σε άλλα συζητήθηκε η ανάπτυξη του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης Χθες Τρί…