Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Σε τελική φάση η διαδικασία πρόσληψης 400 συνοριοφυλάκων στην περιοχή

Σε τελική φάση η διαδικασία πρόσληψης 400 συνοριοφυλάκων στην περιοχή

0

Το θέμα συζήτησε ο περιφερειάρχης με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Για στοιχεία που δείχνουν σημαντική μείωση της εγκληματικότητας στην ΑΜΘ έκανε λόγο ο Τ. Θεοδωρικάκος

Επαφές Μέτιου με την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ με αφορμή την προσεχή επίσκεψη Γεωργαντά-Στύλιου στην ΑΜΘ

 

Σημαντικά ζητήματα έθεσε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος στις συναντήσεις που πραγματοποίησε στην Αθήνα.

Αρχικά, ο κ. Μέτιος είχε συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, με τον οποίο συζήτησαν θέματα που αφορούν στην ασφάλεια των πολιτών αλλά και τις ανησυχίες της τοπικής κοινωνίας για τα έργα που κατασκευάζονται στο Φυλάκιο της Ορεστιάδας. Ο Υπουργός ανέφερε στον κ. Μέτιο ότι τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΑΣ δείχνουν σημαντική μείωση των δεικτών εγκληματικότητας στην Περιφέρεια ΑΜΘ ενώ τον διαβεβαίωσε για ακόμη μια φορά ότι δεν τίθεται θέμα αύξησης της χωρητικότητας του ΠΡΟΚΕΚΑ στην Ορεστιάδα πάνω από τα 375 άτομα. Σε ό,τι αφορά δε στη διαδικασία πρόσληψης 400 συνοριοφυλάκων στην περιοχή, αυτή βρίσκεται στην τελική της φάση.

Στη συνέχεια, ο κ. Μέτιος είχε συναντήσεις με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργο Γεωργαντά και τον Υφυπουργό, Γιώργο Στύλιο. Συζήτησαν για τις επισκέψεις που θα πραγματοποιήσουν στην Περιφέρεια ΑΜΘ το επόμενο διάστημα, ο κ. Στύλιος τις επόμενες ημέρες και στη συνέχεια ο κ. Γεωργαντάς, μετά από πρωτοβουλία του κ. Μέτιου, ώστε οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Περιφέρειας να έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν απευθείας μαζί τους. Συζήτησαν, επιπλέον θέματα που απασχολούν τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα στην Περιφέρεια ΑΜΘ, καθώς επίσης τα ζητήματα που έθεσαν στον κ. Μέτιο οι καπνοπαραγωγοί και οι κερασοπαραγωγοί κατά τις συναντήσεις που είχαν μαζί του τις τελευταίες ημέρες.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνάντηση την ηγεσία του Υπουργείο Δικαιοσύνης είχε ο Σπύρος Τσιλιγγίρης

«Προτάσσουμε την εύρυθμη λειτουργία του Πρωτοδικείου και Ειρηνοδικείου Ξάνθης», τόνισε η ξ…