Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Σε Μουσικό Σχολείο και ΕΕΕΚ Γενισέας με τα καλά νέα ο Σπύρος Τσιλιγγίρης

Σε Μουσικό Σχολείο και ΕΕΕΚ Γενισέας με τα καλά νέα ο Σπύρος Τσιλιγγίρης

0

Συζήτησε με τους συλλόγους διδασκόντων για τις ενέργειες που αφορούν τη χρηματοδότηση μελετών και κατασκευής για το νέο σχολικό συγκρότημα-12 εκ. ευρώ θα διαθέσει η ΠΑΜΘ για την κατασκευή

Είμαστε πιο κοντά από ποτέ, λένε οι διευθυντές των σχολείων που αναμένουν πάνω από δύο δεκαετίες λύση και αναβάθμιση στο κτιριακό πρόβλημα των σχολείων

Το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης στη Διομήδεια και το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) στη Γενισέα επισκέφθηκε την Πέμπτη ο τοπικός βουλευτής Σπύρος Τσιλιγγίρης, προκειμένου να μιλήσει για τα καλά νέα που αφορούν την εύρεση χρηματοδότησης και την έναρξη της εκπόνησης μελετών για το νέο σχολικό συγκρότημα που θα κατασκευαστεί στην περιοχή Διομήδειας και θα στεγάσει τα δύο σχολεία, που εδώ και χρόνια αντιμετωπίζουν κτιριακά προβλήματα.

Πρόκειται για δύο εκπαιδευτήρια με σημαντική κοινωνική και πολιτιστική αναφορά, που σύμφωνα με τον σχεδιασμό πρόκειται να στεγαστούν στο ίδιο σχολικό συγκρότημα σε οικόπεδο 17 στρεμμάτων έξω από τον οικισμό της Διομήδειας.

Όπως ενημέρωσε ο Σπύρος Τσιλιγγίρης, ο οποίος από την αρχή της θητείας το εργάστηκε κοπιωδώς για να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση και να ενεργοποιήσει τις διαδικασίες.  αναγνωρίζοντας την ανάγκη εξασφάλισης κατάλληλης στέγης για τα δύο σχολεία την εκπόνηση των μελετών και τη εκτέλεση των έργων ανέλαβαν οι «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ.», ο ενιαίος κατασκευαστικός φορέας του Ελληνικού κράτους για όλες τις δημόσιες κτιριακές υποδομές του.

Το έργο κατασκευής προϋπολογισμού περίπου 12 εκατομμυρίων ευρώ θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια ΑΜΘ, μέσω ΕΣΠΑ (όπως και τις μελέτες) και εκτιμάται ότι σε δύο με τρία χρόνια το νέο κτιριακό συγκρότημα θα μπορεί να υποδεχθεί τους μαθητές.

Να θυμίσουμε ότι, ο δήμος Αβδήρων από τον Μάρτιο του 2017 κατάφερε να εγκριθεί το κτιριολογικό πρόγραμμα από το Υπουργείο Παιδείας που προβλέπει νέο Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο δυναμικότητας 350 μαθητών, συνολικού μικτού εμβαδού κτιρίου 5.646 τ.μ. και του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) δυναμικότητας 50 μαθητών,  συνολικού μικτού εμβαδού κτιρίου 2.030 τ.μ. στην ίδια έκταση επιφάνειας 17 στρεμμάτων .

Νέα παιδαγωγική και πολιτιστική προοπτική μέσω του νέου κτιριακού συγκροτήματος

«Είχαμε επιτέλους λευκό καπνό», σημείωσε ο διευθυντής του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου Ξάνθης κ. Χρήστος Βαρδικελδόγλου, στον απόηχο της συνάντησης με τον κ. Τσιλιγγίρη, επισημαίνοντας ότι μετά από πολλή πίεση ευόδωσαν οι προσπάθειες του κ. Τσιλιγγίρη και όλων όσοι πείστηκαν και πιέστηκαν για τη συμβολή της νέα κτιριακής υποδομής για το σχολείο. «Υπάρχει χρηματοδότηση και διάθεση», πρόσθεσε ο ίδιος σχολιάζοντας ότι τα τελευταία 25 χρόνια δε φτάσαμε ποτέ πιο κοντά σε αυτό το στόχο. Ο κ. Βαρδικελδόγλου επέμεινε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι το κτίριο του νέου σχολείου θα είναι υψηλών προδιαγραφών και αυτό θα δώσει νέα προοπτική τόσο στην παιδαγωγική, όσο και την πολιτιστική-καλλιτεχνική διάσταση του σχολείου.

«Είμαστε σε καλύτερο στάδιο από οποιαδήποτε άλλη χρονικής στιγμή», σημείωσε από την πλευρά του ο διευθυντής του ΕΕΕΕΚ Γενισέας κ. Κλεομένης Ψωμακέλης μετά τη συνάντηση του βουλευτή με το σύλλογο διδασκόντων. Άλλωστε, για το ΕΕΕΚ που από το 2002 στεγάστηκε… προσωρινά στα κοντέινερ που τοπιθετήθηκαν στο οικόπεδο της Γενισέας η ανάγκη γίνεται όλο και πιο επιτακτική λόγω των ζημιών και της φθοράς του χρόνου που έχουν υποστεί οι κατασκευές. «Βρισκόμαστε μπροστά σε μία πολύ θετική εξέλιξη, που θα βοηθήσει καταλυτικά το σχολείο μας, τους μαθητές, αλλά και τους γονείς που θα έχουν εμπιστοσύνη για τις εγκαταστάσεις στις οποίες φοιτούν τα παιδιά τους», σημείωσε ο ίδιος.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Μάστιγα» οι κλέφτες μετασχηματιστών του ΔΕΔΔΗΕ για τους αγρότες

Μιλά ο νέος αγρότης, μέλος της Ομάδας Παραγωγών της ΕΑΣ στην περιοχή του Αβάτου, Απόστολος…