Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

0

Τους γύρισε μπούμερανγκ
Είναι προφανές πως οι τρεις επικεφαλής των δημοτικών συνδυασμών Δημαρχόπουλος, Μελισσόπουλος και Χατζηθεοδώρου, πως θα έβγαλαν τα συμπεράσματά τους μετά την πανηγυρική αθώωση του Μανώλη Φανουράκη. Το βασικότερο, εάν ο Μελισσόπουλος κατάλαβε πως έπεσε θύμα μιας στημένης κατηγορίας από άτομο εκτός του δημοτικού χώρου και με το οποίο οι άλλοι δύο συνεργάζονται στενά εδώ και χρόνια.
Δεν τιμά τους «τρεις» δημοτικούς μας άρχοντες να επιδιώξουν να θίξουν αντιπάλους τους με αστεία και παιδαριώδη κατηγορία που όπως αναμενόταν δεν μπορούσε να σταθεί.
Όλα, για μια … μάσκα που βγήκε και σηκώθηκε ψηλά!
Θα κατάλαβαν οι τρεις πως η πρόθεσή τους να θίξουν τον Φανουράκη πως τους γύρισε σε μπούμερανγκ και τους έκανε ζημιά.
Γ.Δ.


Προσοχή στα «μανιτάρια»
Θέλει προσοχή πριν γίνει το κακό, γιατί σαν γίνει, τότε θα’ ναι αργά. Για τους καταστηματάρχες που βγάζουν έξω για θέρμανση τα γνωστά «μανιτάρια». Απαιτείται προσοχή πού τοποθετούνται από τους συνεργάτες τους γιατί προχθές παραλίγο ένα από αυτά να γίνει αιτία πυρκαγιάς στην Παλιά Πόλη.
Ευτυχώς για όλους η Πυροσβεστική αντέδρασε άμεσα και το κακό ήταν μικρό τελικά στο παραδοσιακό κτίριο που στεγάζει την Πινακοθήκη.
Γ.Δ.


Προσοχή στις… μάσκες
Θα μείνω για λίγο ακόμη στο θέμα της… μάσκας που γελά η κοινωνία με το πάθημα των εμπνευστών. Τους παρέσυρε η μανία τους εναντίον του Φανουράκη όχι μόνον των ιδίων, αλλά κυρίως αυτού που τους «τροφοδότησε» με υλικό.
Βασίστηκαν οι τρεις σε λόγια, σε υπερβολές και θεώρησαν πως ήρθε η ευκαιρία να γίνουν τιμωροί του αντιπάλου τους.
Θεώρησαν ότι το γενικό υγειονομικό κλίμα πως ήταν με το μέρος τους αλλά ξέχασαν πως ο Φανουράκης είναι σκληρό καρύδι και δεν σπάει από μία… μάσκα!
Σπάνε όμως κόκαλα όσα δήλωσε. Ας τα διαβάσουν προσεκτικά. Θα τους βοηθήσει για το μέλλον.  Όπως θα τους βοηθήσει τους τρεις να δουν τα πράγματα χωρίς παρωπίδες και οργή. Μ’ αυτά αντιπολίτευση δεν κάνεις. Μ’ αυτά χάνεις γιατί κάνεις λάθη. Κυρίως ο φίλος μου ο Σάββας.
Γ.Δ.


Καταναλωτών περιπέτειες
Είναι γνωστό και αποδεκτό πως καταναλωτές είμαστε όλοι. Υπάλληλοι, αγρότες, επαγγελματίες, βιοτέχνες. Όλοι αγοράζουμε, όλοι καταναλώνουμε. Ε, λοιπόν όλοι, άλλοι λιγότερο κι άλλοι σε μεγαλύτερο βαθμό, ζούμε μια… περιπέτεια. Την περιπέτεια των τιμών!
Οι τιμές γενικώς τραβούν την ανηφόρα. Κυρίως στα καύσιμα και την ενέργεια. Εδώ επικρατεί μία απόγνωση ελαφράς μορφής. Από την άλλη δεν πάνε πίσω τα τρόφιμα, τα φρούτα και τα λαχανικά, τα ζυμαρικά. Γι’ αυτό οι καταναλωτές προτιμούν τις προσφορές και τις ιδιωτικές ετικέτες σε διάφορα είδη πρώτη ανάγκης.
-Δύσκολη περίοδο περνάει ο νεοέλληνας πράγματι, χωρίς μάλιστα να φταίει αυτός.
Γ.Δ.


Άντε πάλι η αλλαγή ώρας
Η γειτονιά μας καίγεται και βομβαρδίζεται κι εμείς, όπως χρόνια τώρα, συζητάμε εάν η ώρα θ’ αλλάξει ή όχι και φέτος.
Κάποτε αυτή η ιστορία πιστεύω πως πρέπει να τελειώσει. Όμως για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία. Κι επειδή κάτι τέτοιο δεν φαίνεται στον ορίζοντα, μάλλον και φέτος θα’ χουμε αλλαγή.
Εκεί, τα ξημερώματα της τελευταίας Κυριακής του Μαρτίου, 27 του μηνός για την ακρίβεια, οι δείκτες των ρολογιών θα πάνε μια ώρα μπροστά.
-Μία μπροστά, μία πίσω και η ζωή συνεχίζεται και ο χρόνος, τα χρόνια περνούν, κι εμείς τα μετράμε και τα υπολογίζουμε με μνήμες και νοσταλγίες.
Γ.Δ.


Μια συνάντηση
Πάντα θεωρούσα πως μια συνάντηση, συζήτηση, διάλογος, είναι προτιμότερη μέθοδος για να λυθούν τα προβλήματα και οι άνθρωποι να έρθουν κοντά. Το ίδιο πιστεύω πως πρέπει να ισχύει και μεταξύ χωρών, κυβερνήσεων, αρχηγών και πρωθυπουργών.
Έχοντας αυτή την πάγια άποψη λοιπόν, θεωρώ πως η συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν πως ήταν όχι μόνο εξαιρετικά θετική, αλλά και απαραίτητη.
Διαπιστώσαμε πως κυριάρχησε ένα καλό κλίμα το οποίο, γιατί όχι, θα μπορούσε να γίνει θεμέλιο για μια ουσιαστική βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών, επ’ ωφελεία πάντα των γειτονικών λαών.
Μένει να φανεί και στην πράξη από την πλευρά της Τουρκίας εάν θα συνεχιστεί το καλό κλίμα.
Γ.Δ.


Οι πονηροί μπαταχτσήδες των δήμων
Αφορμή για να σχολιάσω για μια φορά ακόμη τους πονηρούς μπαταχτσήδες των δήμων, μου έδωσε η πρωτοβουλία του δήμου Αβδήρων να εισπράξει χρέη δεκαετιών.
Δεν γνωρίζω πως θα εξελιχθεί και εάν θα τα καταφέρει ο δήμος Αβδήρων. Εύχομαι να τα καταφέρει.
Προσωπικά, θεωρώ ΜΗ πολίτη έναν άνθρωπο που επιδιώκει με διάφορους τρόπους να μην πληρώνει τις οικονομικές του υποχρεώσεις προς τον δήμο του.
Τον δήμο που του παρέχει το νερό, την καθαριότητα, την αποχέτευση, τον δημόσιο χώρο, τις κοινωνικές παροχές, και να μην συμμετέχει οικονομικά στην στήριξη αυτών.
Ειλικρινά, αυτή η αίσθηση που έχουν κάποιοι, λίγοι, ότι είναι πιο έξυπνοι από τους πολλούς, με ξεπερνά και τους αντιμάχομαι. Χρόνια τώρα, διότι είναι έξω και πέρα από τις σωστές αρχές που πρέπει να διέπουν τους συνειδητούς Πολίτες- Δημότες.
Γ.Δ.


Ο Πατριάρχης που δεν μασάει τα λόγια του
Εντύπωση προκάλεσε το εορταστικό μήνυμα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, κατά την Εορτή της Ορθοδοξίας στην Πόλη, ο οποίος χαρακτήρισε «ιταμό εισβολέα» τον Ρώσο πρόεδρο. Είπε ξεκινώντας το κήρυγμά του: «Εν συνοχή καρδίας, παρακολουθούμεν το δράμα του ουκρανικού λαού και εν ταυτώ θαυμάζομεν την σθεναράν αντίστασίν του εις τον ιταμόν εισβολέαΗ ύπαρξή μας ολόκληρη, οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας είναι κοντά στους Ουκρανούς αδελφούς μας», ενώ ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη βοήθεια που απέστειλε στην Ουκρανία.
Ομόδοξοι και οι δύο λαοί, Ρώσοι και Ουκρανοί, ωστόσο ο Πατριάρχης δεν άμβλυνε τις καταστάσεις για να είναι αρεστός από όλους, δεν έμεινε ουδέτερος αλλά είπε τα πράγματα με το όνομά τους, εκφράζοντας το κοινό αίσθημα όλων των Ευρωπαϊκών λαών. Και του Ελληνικού. Όλων, πλην όσων έχουν παραδοθεί εδώ και καιρό στη ρωσική προπαγάνδα που εκπορεύεται από διάφορους γέροντες του Αγίου Όρους, που διατηρούν θερμούς δεσμούς (όχι μόνο πνευματικούς αλλά και οικονομικούς) με τον Ρώσο δικτάτορα.
Όλοι αυτοί κωφεύουν συστηματικά στις θέσεις του Πατριαρχείου σε διάφορα θέματα, όπως έγινε και με την πανδημία και τον εμβολιασμό. Αυτοί ακολουθούν τυφλά το «ξανθό γένος» και εξυπηρετούν τα συμφέροντά του…


Από τα ντολμαδάκια της Μαρίκας στον χαλβά της Εμινέ
Δεν ξέρουμε ακόμη τι αποτελέσματα θα έχει η συνάντηση του Μητσοτάκη – Ερντογάν αλλά  αυτό που ξέρουμε όμως είναι ότι οι δυο χώρες ήρθαν πολύ κοντά λόγω του…χαλβά. Πρόκειται για το επιδόρπιο χαλβά από στραγάλι της Εμινέ Ερντογάν που προσφέρθηκε στον πρωθυπουργό και στην συνοδεία του στο γεύμα και έκλεψε τις εντυπώσεις. Η συνταγή του χαλβά από  στραγάλι δημοσιεύθηκε από την τουρκική εφημερίδα Χουριέτ και ο δικός μας σεφ Άκης Πετρετζίκης κλήθηκε από εκπομπή του ΣΚΑΪ να την φτιάξει.
Όμως υπήρξε «παρέμβαση» εκ μέρους της τουρκικής Προεδρίας για να βγει ο σωστός χαλβάς. Και αυτό γιατί, όπως εξήγησε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, από τη συνταγή που δημοσίευσε χθες η τουρκική εφημερίδα έλειπε κάποιο σημαντικό υλικό. Έτσι χθες έστειλαν από την Τουρκική Προεδρία βίντεο με την Εμινέ Ερντογάν να φτιάχνει το συγκεκριμένο χαλβά το οποίο εστάλη στην ομάδα του Άκη Πετρετζίκη ώστε να φτιάξει σωστά τη συνταγή.
Αυτό είναι η λεγόμενη  διπλωματία του …χαλβά! Κάτι ανάλογο είχαμε παλιότερα με τα ντολμαδάκια της Μαρίκας Μητσοτάκη, το Ζεμπέκικο του Γιώργου Παπανδρέου και τώρα τον χαλβά της Εμινέ Ερντογάν.
Αφερίμ και οι δύο λαοί μας να ζουν εν ειρήνη και να απολαμβάνουν μόνο γλυκές συνταγές!
Μ.Ξ. 


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 1 Μαΐου 2024

Η Μαρία Ευθυμίου κι εμείς Λίγα λόγια οφείλω να παραθέσω για την εκδήλωση στο δημοτικό αμφι…