Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας 2022: «Νιώσε Περήφανος για το στόμα σου»

Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας 2022: «Νιώσε Περήφανος για το στόμα σου»

0

Αναδεικνύοντας τη σχέση του στόματος με την γενική εικόνα της υγείας, γιορτάζει φέτος η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία

«Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα, τονίζουμε τον συμβουλευτικό ρόλο του οδοντιάτρου, που αναπτύσσει μια διαπροσωπική σχέση με τον ασθενή», σημειώνει ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ξάνθης, Ανδρέας Πανταζόπουλος

Με το μήνυμα: «Νιώσε Περήφανος για το στόμα σου. Είναι αυτό που συνδέει το σώμα, το μυαλό και την καρδιά», γιορτάζει φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και μαζί της ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Ξάνθης, τη Κυριακή 20 Μαρτίου.

«Με το βλέμμα και την καρδιά μας στραμμένη στον πόλεμο που διεξάγεται αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία, πλησιάζουμε την 20η Μαρτίου, που είναι αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας για το έτος 2022», σημειώνει ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ξάνθης Ανδρέας Πανταζόπουλος, με αφορμή το φετινό εορτασμό. Όπως αναφέρει, «στόχος αυτής της χρονιάς είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού στη σχέση του στόματος του με τη γενική του εικόνα και τη γενική του Υγεία». Ακόμη, προσθέτει ότι, «εξίσου σημαντικός στόχος είναι η ανάδειξη του ρόλου του οδοντιάτρου, όχι μόνο ως υποστηρικτή στην προσπάθεια για καλύτερη στοματική υγεία, αλλά και ως ενεργού συμβούλου για την γενική υγεία και την ευζωία».

Σε αυτή την κατεύθυνση ο κ. Πανταζόπουλος επισημαίνει ότι αυτός ο συμβουλευτικός ρόλος του οδοντιάτρου είναι πολύ σημαντικός, καθώς ο οδοντίατρος αναπτύσσει μια στενή διαπροσωπική σχέση με τον ασθενή του. «Είναι υποστηρικτής του ασθενή για μια σειρά από άλλες παράπλευρες υπηρεσίες, όπως η διακοπή του καπνίσματος, η άθληση και ο έλεγχος του σωματικού βάρους, η εκπαίδευση για την ισορροπημένη διατροφή και βέβαια για τη στοματική υγιεινή.

Φέτος, για την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγιεινής από την ΕΟΟ κυκλοφόρησε ενημερωτικό φυλλάδιο σχετικά με την επίδραση της ζάχαρης στα δόντια και την τερηδόνα.

Ως έμπρακτη συμβολή, η Ομοσπονδία εξέδωσε Οδηγία με τον οποία συστήνει στους οδοντιάτρους να προβαίνουν σε δωρεάν οδοντιατρικό έλεγχο το διάστημα 21-31/3.

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νο mood(y’s)

Σίγουρα τα κυβερνητικά στελέχη έκαναν τον εύλογο συνειρμό. Η έκθεση της Moody’s που δημοσι…