Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ολικό λίφτινγκ 1,5 εκ. ευρώ για τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Ολικό λίφτινγκ 1,5 εκ. ευρώ για τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

0
stegi grammaton-empros

Μελέτη για την ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση στο κτήριο και πυρασφάλεια στο Δημοτικό αμφιθέατρο – «Μερεμέτια» και φωτισμός στους δρόμους 2 εκ. ευρώ  

 

Ανάπλαση και οδική ασφάλεια στην Λ. Στρατού με 3 κυκλικούς κόμβους και διαπλάτυνση πεζοδρομίων – Ορκωτοί ελεγκτές για τις τεχνικές εκθέσεις των Οικονομικών υπηρεσιών. Νέα απόφαση από την ΔΕΥΑΞ για το κοινωνικό τιμολόγιο

 

Ολικό λίφτινγκ για το κτήριο της Στέγης Γραμμάτων και Καλών Τεχνών δρομολογεί ο δήμος Ξάνθης. Ένα κτήριο που καταλαμβάνει έκταση 3.000 τ.μ., που έχει κατασκευαστεί το 1970 χωρίς την απαραίτητη οικοδομική άδεια και στο οποίο στεγάζονται το Κέντρο Πολιτισμού, η Δημοτική Βιβλιοθήκη αλλά και το Δημοτικό Αμφιθέατρο ήρθε η ώρα να νομιμοποιηθεί πολεοδομικά αφού ελεγχθεί ως προς την στατική του επάρκεια και τον ηλεκτρονικό του εξοπλισμό και  αναβαθμιστεί ενεργειακά  και λειτουργικά. Ιδιαίτερα δε για το Δημοτικό αμφιθέατρο που παρουσιάζει προβλήματα με την πυρασφάλεια, εκπονείται μελέτη προκειμένου να εγκατασταθεί σύστημα πυρόσβεση σύμφωνα με τις νέες διατάξεις που προβλέπει η νομοθεσία για να εκδοθεί το πιστοποιητικό πυρασφάλειας.

Ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση και πολεοδομική υπόσταση στο κτήριο της Στέγης

Ο φάκελος του έργου ήρθε προς έγκριση και εγκρίθηκε από την Οικονομική επιτροπή που συνεδρίασε την Τρίτη 8 Μαρτίου με τίτλο: «Μελέτες για την εξασφάλιση της λειτουργικότητας και της ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου πολιτισμού «Κ. Μπένης», επιλογή διαδικασίας, ορισμός κριτηρίων ανάθεσης για τη σύναψη δημόσιας σύμβασης. Όπως εξήγησε ο εισηγητής Αντιδήμαρχος Ξάνθης, Ιωάννης Ζερενίδης, σ’ ότι  αφορά την πυρασφάλεια του δημοτικού αμφιθεάτρου έχει πάρει παράταση μέχρι τέλος του έτους και εκπονείται μελέτη διαχωρισμού των πυροδιαμερισμάτων  θέρμανσης και του δικτύου πυρόσβεσης. Σημείωσε δε ότι  έως το καλοκαίρι θα είναι έτοιμη η μελέτη ώστε να γίνει η ανάθεση για το έργο προϋπολογισμού 15.000 ευρώ. Σ’ ότι αφορά το υπόλοιπο κτήριο είναι σε εξέλιξη η σύνταξη της μελέτης. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1,5 εκ. ευρώ +ΦΠΑ.

«Μερεμέτια» και φωτισμός στους δρόμους, 2 εκ. ευρώ

Μια σειρά από «μερεμέτια» στους δρόμους που περιλαμβάνει ασφαλτοστρώσεις (1.850.000 ευρώ +ΦΠΑ), διαγραμμίσεις (110.000 ευρώ) και ηλεκτροφωτισμό (130.000 ευρώ) ενέκρινε η Οικονομική. Για το λόγο αυτό συγκροτήθηκε επιτροπή ελέγχου των δικαιολογητικών και την επιλογή του αναδόχου για τα εν λόγω έργα. Να σημειώσουμε ότι αποφασίστηκε η επέκταση του δικτύου οδοφωτισμού, στην οδό Εθ. Αιμοδότη και στην οδό Ανδ. Παπανδρέου του Δήμου Ξάνθης.

Ανάπλαση και οδική ασφάλεια στην Λ. Στρατού

Μετά την ανάπλαση του β’ τμήματος της Σάρδεων και η Λ. Στρατού μπαίνει στο πρόγραμμα ανάπλασης και οδικής ασφάλειας του δήμου Ξάνθης. Πρόκειται για μια οδό ταχείας κυκλοφορίας που έχουν σημειωθεί πολλά ατυχήματα  και ως εκ τούτου οι παρεμβάσεις θεωρούνται αναγκαιότητα. Η οικονομική επιτροπή έχει εγκρίνει την α’ φάση της μελέτης που έχει υποβληθεί από τον ανάδοχο που αφορά την τοπογραφική μελέτη και έπεται η β΄ φάση που αφορά την συνολική ανάπλαση. Όπως ανέφερε ο κ. Ζερενίδης ο σχεδιασμός προβλέπει την δημιουργία τριών κυκλικών κόμβων, διαπλάτυνση  πεζοδρομίων και θα μελετηθούν επίσης διαβάσεις σε σχέση με τις σχολικές μονάδες που υπάρχουν στην περιοχή.

Ορκωτοί ελεγκτές για τις τεχνικές εκθέσεις των Οικονομικών υπηρεσιών

Δύο θέματα στην ημερήσια διάταξη της Οικονομικής αφορούσαν την ανάθεση σύμβασης με τίτλο «Έκτακτος έλεγχος από γραφείο ελεγκτή – λογιστή ή ελεγκτικό γραφείο ελεγκτών – λογιστών» με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, λόγω του επείγοντος. Ο έλεγχος αφορά τον ισολογισμό του 2019 και ακολουθείται η διαδικασία της ανάθεσης λόγω φόρτου εργασίας στις Οικονομικές Υπηρεσίες όπως εξήγησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Μανώλης Φανουράκης.

Νέα απόφαση από την ΔΕΥΑΞ για το κοινωνικό τιμολόγιο

Με νέα απόφαση υπ’ αριθ. 42/2022 το Διοικητικό Συμβούλιο  ΔΕΥΑΞ για το κοινωνικό τιμολόγιο για τις ευπαθείς ομάδες επιχειρεί να εφαρμοστεί με την απόφαση του 2018 του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης που θέτει εισοδηματικά κριτήρια. Η μόνη διαφοροποίηση είναι ό τι εντάσσει στο κοινωνικό τιμολόγιο και τους μακροχρόνια άνεργους που δεν συμπεριλαμβάνονται στην απόφαση του δήμου Ξάνθης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.,gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…