Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Οι μόνιμες και εποχικές προσλήψεις που θα γίνουν μέσα στην άνοιξη

Οι μόνιμες και εποχικές προσλήψεις που θα γίνουν μέσα στην άνοιξη

0

 2.600 νέες προσλήψεις ΕΠΟΠ και ΟΒΑ το 2022

 

1.650 εποχικοί σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

 

Με 5.526 μόνιμους και εποχικούς ενισχύεται το Δημόσιο μέσα στην άνοιξη. Μέσω ΑΣΕΠ θα προσληφθούν 1.226 μόνιμοι υπάλληλοι σε φορείς όπως υπουργείο Παιδείας, Πανεπιστήμια, ΕΦΚΑ, ΕΛΣΤΑΤ, υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, Ελεγκτικό Συνέδριο, Γενικά Αρχεία του Κράτους, κ.α. Παράλληλα, μέχρι το Πάσχα αναμένεται να γίνουν 2.600 προσλήψεις ΕΠΟΠ και Oπλιτών Bραχείας Aνακατάταξης. Τέλος, μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα καλυφθούν θέσεις για εποχικό προσωπικό σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και ΔΕΚΟ.

280 μόνιμες προσλήψεις σε φορείς του υπ. Παιδείας

Ένα βήμα πριν τη δημοσίευση είναι μία προκήρυξη που θα αφορά μόνιμες προσλήψεις στον τομέα της Παιδείας. Ο νέος διαγωνισμός θα αφορά συνολικά 280 νέες μόνιμες θέσεις στην Παιδεία.

700 προσλήψεις στον ΕΦΚΑ

Στην πρόσληψη 700 μόνιμων υπαλλήλων και προσλήψεις διευθυντών και γενικών διευθυντών από τον ιδιωτικό και ευρύτερο δημόσιο τομέα με τριετή θητεία προχωράει ο e-ΕΦΚΑ σύμφωνα με το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας «εκσυγχρονισμός του ηλεκτρονικού εθνικού φορέα κοινωνικής ασφάλισης» που τέθηκε σε διαβούλευση

1.650 εποχικοί σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Με απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού εγκρίθηκε η πρόσληψη 1.650 ατόμων, διαφόρων ειδικοτήτων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας επτά μηνών, σε διάφορες υπηρεσίες του υπουργείου, προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργεία των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων. Η υποβολή των αιτήσεων των ενδιαφερομένων θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά με αίτηση στη διεύθυνση: https://sox.culture.gov.gr Οι ειδικότητες που ζητούνται είναι: ΔΕ Φύλαξης – Πληροφόρησης Ημερήσιων Φυλάκων Αρχαιοτήτων, ΔΕ Φύλαξης – Πληροφόρησης Νυχτοφυλάκων Αρχαιοτήτων, ΤΕ Λογιστικού, ΥΕ Βοηθητικού Προσωπικού – Καθαριότητας.

2.600 νέες προσλήψεις ΕΠΟΠ και ΟΒΑ το 2022

Την πρόσληψη 1.600 νέων Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) και 1.000 Oπλιτών Bραχείας Aνακατάταξης (ΟΒΑ) εξήγγειλε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος. Πριν από λίγες μέρες δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ ο αναλυτικός αριθμός των ανακατατασσομένων οπλιτών, επανακατατασσομένων εφέδρων για βραχεία περίοδο και Επαγγελματιών Οπλιτών στις Ένοπλες Δυνάμεις για το έτος 2022. Ο αριθμός των ανακατατασσομένων οπλιτών και των επανακατατασσομένων εφέδρων στις Ένοπλες Δυνάμεις για το έτος 2022, ορίζεται ως εξής: α. Εξακόσιοι (600) για τον Στρατό Ξηράς. β. Διακόσιοι (200) για το Πολεμικό Ναυτικό. γ. Διακόσιοι (200) για την Πολεμική Αεροπορία. Ο αριθμός των Επαγγελματιών Οπλιτών για κατάταξη στις Ένοπλες Δυνάμεις, για το έτος 2022, ορίζεται ως εξής: α. Χίλιοι (1.000) στο Στρατό Ξηράς. β. Τριακόσιοι (300) στο Πολεμικό Ναυτικό. γ. Διακόσιοι ογδόντα (280) στην Πολεμική Αεροπορία. δ. Είκοσι (20) στο Κοινό Νομικό Σώμα. Οι προκηρύξεις αναμένεται να βγουν σταδιακά το επόμενο διάστημα.

115  θέσεις στην ΕΛΣΤΑΤ

Στην πρόσληψη 115 μόνιμων υπαλλήλων θα προχωρήσει η ΕΛΣΤΑΤ. Θα προσληφθούν υπάλληλοι πληροφορικής και υπάλληλοι στατιστικής. Ο νέος διαγωνισμός θα ανακοινωθεί κοντά στο Πάσχα.

122 θέσεις στο Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

Με 122 νέους υπαλλήλους ενισχύεται Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Η νέα αυτή προκήρυξη θα περιλαμβάνει θέσεις εργασίας που θα καλυφθούν αποκλειστικά από προσωπικό Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Οι ειδικότητες που, κυρίως, θα ζητηθούν είναι: Αρχαιολόγοι, διοικητικοί, πτυχιούχοι πληροφορικής, γραμματείς, λογιστές, συντηρητές αρχαιοτήτων, μηχανικούς.

400 εποχικοί σε ΕΥΑΘ, ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ

Σε τρεις ΔΕΚΟ θα πραγματοποιηθούν προσλήψεις εποχικού προσωπικού μέσα στην άνοιξη. Για διάστημα έως 8 μήνες θα υπογράψουν συμβάσεις οι νέοι υπάλληλοι. Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν είναι: Καταμετρητές, τεχνίτες, οδηγοί, εργάτες, Διοικητικού-Οικονομικού, χειριστών μηχανήματων, Τεχνίτες Ορυχείων, Διοικητικού-Λογιστικού, μηχανικοί, κ.α.

 

Νέες μόνιμες προσλήψεις στον ΟΣΕ μέσω ΑΣΕΠ

Δείτε τις ειδικότητες

 

Τροπολογία  που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τις Πρότυπες Προτάσεις, περιλαμβάνει διάταξη που αφορά  προσλήψεις στον Οργανισμό Σιδηροδρόμων  Ελλάδος, ο οποίος εδώ και χρόνια είναι υποστελεχωμένος. Ποιες είναι οι λεπτομέρειες της τροπολογίας για τη διαδικασία των προσλήψεων και τις  ζητούμενες ειδικότητες.

Με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η διάταξη τροπολογίας   που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών  θα πραγματοποιηθούν οι προσλήψεις στον ΟΣΕ.

 

Οι ειδικότητες

Παρόλο που δεν αποσαφηνίζεται ο ακριβής αριθμός των προσλήψεων, καταγράφονται οι ειδικότητες των εργαζομένων , για τις  οποίες ανοίγουν οι προσλήψεις.  Ειδικότερα καταγράφονται οι εξής ειδικότητες.

ΔΕ Προσωπικού Ελιγμών Κλειδούχων,

ΔΕ Σταθμαρχών,

ΔΕ Τεχνιτών Ηλεκτρονικών,

ΔΕ Τεχνιτών Ηλεκτρολόγων

ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Έργου

Οι προσλήψεις

 

Οριστικά αποτελέσματα για το νέο πρόγραμμα κατάρτισης με πιστοποίηση σε cloud services σε συνεργασία ΟΑΕΔ – Microsoft

 

Αναρτήθηκαν σήμερα, Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022, στον ιστότοπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr οι οριστικοί πίνακες επιτυχόντων, επιλαχόντων και αποκλειομένων του νέου διαδικτυακού προγράμματος κατάρτισης σε υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους (cloud services) για 1.000 ανέργους. Η κατάρτιση των πινάκων πραγματοποιήθηκε κατά σειρά προτεραιότητας και με βάση τα προβλεπόμενα κριτήρια.

 

Σε κάθε επιτυχόντα-ωφελούμενο του προγράμματος θα αποσταλεί από τον ΟΑΕΔ ενημερωτικό email που θα τον ενημερώνει για την επιλογή του στο πρόγραμμα και την επακόλουθη διαδικασία εγγραφής του στο πληροφοριακό σύστημα της Infolab, εξουσιοδοτημένου συνεργάτη της Microsoft Hellas. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν εντός του Μαρτίου και θα ολοκληρωθούν τον προσεχή Μάιο.

 

Το πρόγραμμα, αποσκοπώντας στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού και τη μείωση του ψηφιακού χάσματος στην αγορά εργασίας, αφορά στην εμβάθυνση και εξειδίκευση των συμμετεχόντων σε ένα από τα εξής θεματικά αντικείμενα υψηλής ζήτησης:

 

  • Microsoft Azure Fundamentals
  • Microsoft Azure Data Fundamentals
  • Microsoft 365 Fundamentals
  • Microsoft Security, Compliance, and Identity Fundamentals
  • Microsoft Azure AI Fundamentals.

Η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος είναι αναρτημένη στον ιστότοπο www.oaed.gr

 

 

«Μπόνους» για όσους βρίσκουν δουλειά ενώ είναι άνεργοι και λαμβάνουν επίδομα από τον ΟΑΕΔ

 

Έρχεται «μπόνους» απασχόλησης το οποίο θα αφορά το σύνολο των ανέργων που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτου ηλικιακής ομάδας.

Ειδικότερα ο Οργανισμός Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού αναμένεται με διάταξη να επιβραβεύει τον άνεργο που επανεντάσσεται στην αγορά εργασίας με συγκεκριμένο χρηματικό ποσό.

Ειδικότερα θα προβλέπει ότι σε περίπτωση που ένας άνεργος λαμβάνει το επίδομα του και βρει απασχόληση, θα συνεχίσει να παίρνει το βοήθημα από τον ΟΑΕΔ, ως επιβράβευση.

 

Ποιους θα αφορά

Το «μπόνους» απασχόλησης θα αφορά το σύνολο των ανέργων που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ ανεξαρτήτου ηλικιακής ομάδας.

Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 15ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ) στην Ξάνθη

Θα πραγματοποιηθεί απο τις 19 έως τις 21 Απριλίου υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστ…