Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Νόστιμοι χταποδοκεφτέδες

Νόστιμοι χταποδοκεφτέδες

0

1 μικρό χταπόδι (περίπου 600 – 700 γρ.)

2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε χοντρές ροδέλες

4 – 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος)

5 κλωνάρια μαϊντανός, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)

5 κλωνάρια μάραθος, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)

1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη

πιπέρι

περίπου 1/2 φλιτζ. τσαγιού τριμμένο τριμμένη φρυγανιά

ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Σε μια κατσαρόλα στρώνουμε τις ροδέλες του κρεμμυδιού και από πάνω βάζουμε το χταπόδι με την κουκούλα προς τα κάτω. Δεν βάζουμε νερό (το χταπόδι θα βγάλει τα δικά του υγρά). Σκεπάζουμε και σιγοψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι το χταπόδι να μαλακώσει. Αν μείνει ζουμί από το χταπόδι, το κρατάμε για άλλο μαγείρεμα .Βγάζουμε το χταπόδι (πετάμε τα κρεμμύδια), το κόβουμε σε κομμάτια και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Βάζουμε σε δόσεις το χταπόδι, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και τα μυρωδικά στο μπλέντερ ή στο μούλτι και τα λιώνουμε μέχρι να γίνουν πολτός. Πιπερώνουμε και προσθέτουμε τη τριμμένη φρυγανιά. Ζυμώνουμε καλά – πρέπει το μείγμα να γίνει σφιχτό και να μην κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε επιπλέον τριμμένη φρυγανιά. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξει.

Πλάθουμε κεφτέδες μικρούς και τους αλευρώνουμε. Τους τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι. Βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι να κάψει και τηγανίζουμε τους κεφτέδες μέχρι να ροδίσουν. Τους βγάζουμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας, να στραγγίξουν από το περιττό λάδι.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αγκινάρες γεμιστές με ρύζι, αρακά και μυρωδικά

-12 μεγάλες αγκινάρες, καθαρισμένες -500 γρ. αρακάς -2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρ…