Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μελιτζάνες με ρεβύθια

Μελιτζάνες με ρεβύθια

0

1 κιλό μελιτζάνες μακρόστενες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

¾ φλιτζ. ελαιόλαδο

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1½ φλιτζ. ρεβίθια βρασμένα

2 μεγάλες ώριμες ντομάτες πολτοποιημένες στο μούλτι

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 κ.γλ. κύμινο

½ κ.γλ. κανέλα

1 κ.γλ. μπαχάρι

αλάτι, πιπέρι

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε χοντρές φέτες. Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος το ρηχό ταψί του φούρνου, τις αραδιάζουμε εκεί, τις αλείφουμε με ελαιόλαδο, τις αλατίζουμε και τις ψήνουμε στους 200°C για περίπου ½ ώρα, μέχρι να μαλακώσουν.

Σε φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάτουμε το σκόρδο με το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τα ρεβίθια και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε την ντομάτα, τον πελτέ, το κύμινο, την κανέλα, το μπαχάρι, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.

Σε ένα ταψάκι απλώνουμε τις μισές μελιτζάνες, στη μέση βάζουμε τα μισά ρεβίθια με τη σάλτσα, σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες μελιτζάνες και τελειώνουμε με σάλτσα και ρεβίθια.

Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 200°C για 15′ και μετά χωρίς αλουμινόχαρτο για άλλα 15′.

Αν δεν θέλουμε το φαγητό μας να είναι νηστίσιμο, μπορούμε να προσθέσουμε και κιμά, που θα σοτάρουμε μαζί με τα ρεβίθια, αλλά και να πασπαλίσουμε την επιφάνεια με τριμμένο τυρί τη στιγμή που θα αφαιρέσουμε το αλουμινόχαρτο.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Φρικασέ με Κεμπάπ Σόγιας και μανιτάρια

– 250 γρ. Σόγια Κεμπάπ – 2 μαρούλια – 1 ματσάκι άνηθος – 1 ματσάκι…