Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Με 40 μαθητές συνολικά φέτος η παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην έδρα της Περιφέρειας

Με 40 μαθητές συνολικά φέτος η παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην έδρα της Περιφέρειας

0

Οδηγίες για τον τρόπο που θα διεξαχθεί η παρέλαση της φετινής επετείου από την Περιφέρεια-Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Παρόλο που δεν έχουν υπάρξει επίσημες ανακοινώσεις αναφορικά με τα μέτρα που θα ισχύσουν φέτος για τις μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, η ΠΑΜΘ δημοσιοποίησε το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων, πληροφορώντας παράλληλα για τα μέτρα που θα εφαρμοστούν στη διεξαγωγή της παρέλασης. Όπως αναφέρεται: «η παρέλαση παρακαλούμε να περιοριστεί σε συνολική χρονική διάρκεια 60 λεπτών και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων ασφαλείας για την καταπολέμηση του covid-19 καθώς και για τον περιορισμό της αύξησης των κρουσμάτων, τα τμήματα των σχολείων και των συλλόγων της πόλης που επιθυμούν να παρελάσουν καλούνται να τηρήσουν τις παρακάτω οδηγίες:

  • Τα σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας να παρελάσουν με μία μικτή διμοιρία περίπου 40 ατόμων ή με δύο (μια αρρένων και μία θηλέων) ίσου συνολικού αριθμού, τηρουμένης της απόστασης του 1 μέτρου μεταξύ των παιδιών
  • Οι σύλλογοι και τα λοιπά σωματεία να παρελάσουν μόνο με τους σημαιοφόρους και παραστάτες και στην κατάθεση στεφάνων να εκπροσωπηθούν μόνο από ένα άτομο
  • Υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας για όλους όσους συμμετέχουν στην παρέλαση.

 

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Επετείου της Εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821, θα πραγματοποιηθούν στην Κομοτηνή, οι παρακάτω εκδηλώσεις:

 

Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2022

08:00: Έπαρση της Σημαίας στο χώρο του Ηρώου της πόλης, με απόδοση τιμών από δύο οπλίτες ΣΝ.

10:30 : Επιμνημόσυνη δέηση, στο Ηρώο της Πόλης, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα και θα ακολουθήσει απότιση φόρου τιμής με κατάθεση στεφάνων  παρουσία αρχών, από τους σπουδαστές, μαθητές, προσκόπους και οδηγούς. Η παρουσία των σχολείων αφορά μόνο στο σημαιοφόρο, τους παραστάτες και τον/την επικεφαλής εκπαιδευτικό. Τέλος προσέλευσης εκπροσώπων σχολείων 10:15 π.μ. Πραγματοποίηση ομιλιών σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία, τις δημόσιες Υπηρεσίες, και τα ΝΠΔΔ.

Παρασκευή,  25 Μαρτίου 2022

08:00 : Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών.

10:30 : Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου όπου θα προεξάρχει ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής  κ. Παντελεήμων.

Μετά την δοξολογία, θα εκφωνηθεί στον Ιερό Ναό ο πανηγυρικός της ημέρας από κα Κατερίνα Παπαδοπούλου, εκπαιδευτικό του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής.

10:50: Επιμνημόσυνη δέηση από το Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής.κ. Παντελεήμονα μπροστά στον ανδριάντα του Εθνεγέρτη Μητροπολίτη Μαρωνείας Κωνστάντιου στον αύλειο χώρο του Ιερού Καθεδρικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

11:00 :Επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Ηρώου της πόλης και θα ακολουθήσει

Κατάθεση στεφάνων, από τις τοπικές αρχές. Στη συνέχεια θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού.

Τιμές θα αποδοθούν από άγημα εννέα ατόμων και έναν επικεφαλής, τμήμα στρατιωτική μουσικής αποτελούμενης από έξι οπλίτες και έναν αξιωματικό ως επικεφαλής και δύο οπλίτες στρατονόμους.

12:00 : Παρέλαση των πολιτιστικών οργανώσεων, της φοιτητικής και μαθητικής νεολαίας με ολιγάριθμα τμήματα, των σωμάτων Ελλήνων προσκόπων και Ελληνίδων οδηγών, των ενόπλων δυνάμεων, της ελληνικής αστυνομίας κ.λ.π. Χώρος παρέλασης ορίζεται η Λεωφόρος Δημοκρατίας και η οδός Ορφέως. Χώρος συγκέντρωσης των τμημάτων ορίζεται ο χώρος πίσω από την ΛΑΦΚ.

18:10 :Υποστολή της Σημαίας στον χώρο του Ηρώου της πόλης με μέριμνα του ΑΔΦΚ.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εαρινή σπορά φυτικών ειδών στο Δέλτα Έβρου για τη νανόχηνα

Η δράση περιλάμβανε σπορές συγκεκριμένων φυτικών ειδών σε υποβαθμισμένες αγροτικές εκτάσει…