Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Λειτουργία καταστημάτων την Καθαρά Δευτέρα

Λειτουργία καταστημάτων την Καθαρά Δευτέρα

0

Ενημέρωση από τον Εμπορικό Σύλλογο Ξάνθης

Σχετικά με τη λειτουργία των καταστημάτων την Καθαρά Δευτέρα ο Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης ενημερώνει ότι “για τον ιδιωτικό τομέα, η συγκεκριμένη ημέρα δεν περιλαμβάνεται στις εξαιρέσιμες εορτές- υποχρεωτικές αργίες, επομένως η αργία έχει προαιρετικό χαρακτήρα.
Κατά συνέπεια έγκειται στον κάθε έμπορο – επιχειρηματία εάν η επιχείρηση θα λειτουργήσει ή όχι. Δεδομένου λοιπόν του χαρακτήρα της ημέρας ως μη υποχρεωτικής αργίας, τα εμπορικά καταστήματα μπορούν να ανοίξουν νόμιμα, ενώ νόμιμη είναι και η απασχόληση των μισθωτών τους, χωρίς να οφείλουν προσαυξημένο ημερομίσθιο ή –σε περίπτωση καταβολής μηνιαίου μισθού- οποιαδήποτε άλλη επιβάρυνση στους υπαλλήλους τους”
Τέλος, επειδή πολλά μέλη του συλλόγου έχουν απευθύνει σχετικές ερωτήσεις, ο ΕΣΞ διευκρινίζει ότι, “είναι γεγονός ότι, η πλειοψηφία των εμπορικών επιχειρήσεων δεν λειτουργεί την Καθαρά Δευτέρα εθιμικά. Στην περίπτωση αυτή -κι εφόσον καταβαλλόταν κανονικά το ημερομίσθιο- δεν τίθεται θέμα να μην καταβληθεί και φέτος, ούτε είναι δυνατόν να απομειωθεί κατά την αναλογία της ημέρας αυτής”.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …