Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΚΕ και ΚΝΕ καταδίκασαν κάθε πρόθεση για εμπλοκή στον πόλεμο της Ουκρανίας

ΚΚΕ και ΚΝΕ καταδίκασαν κάθε πρόθεση για εμπλοκή στον πόλεμο της Ουκρανίας

0

Κινητοποίηση το Σάββατο στο στρατόπεδο στο Πετροχώρι όπου προγραμματίστηκαν ασκήσεις των αμερικανικών τεθωρακισμένων με τον ελληνικό στρατό

Κινητοποίηση των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Μάρτη  έξω από το στρατόπεδο Υπίατρου Κ. Τριανταφυλλίδη στο Πετροχώρι της Ξάνθης όπου είχαν καταφθάσει αμερικανικά τεθωρακισμένα για τη διεξαγωγή ασκήσεων με τον ελληνικό στρατό.

Με συνθήματα και πανό, οι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν την εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο της Ουκρανίας και απαιτούν την άμεση απεμπλοκή και καμία συμμετοχή, κανένας Έλληνας φαντάρος να μη βγει από τα σύνορα της Ελλάδας.

«Καμία εμπλοκή καμιά συμμετοχή, έξω από την Ελλάδα οι ΝΑΤΟϊκοί», «Δεν θα επιλέξουμε στρατόπεδο ληστών, η μόνη μας ελπίδα η πάλη των λαών» είναι μερικά από τα συνθήματα που φώναζαν οι συγκεντρωμένοι έξω από το στρατόπεδο.

Εκ μέρους των συγκεντρωμένων, από την ντουντούκα, εκφράστηκε η αλληλεγγύη στους φαντάρους και η θέση του ΚΚΕ να μην υπάρξει καμία συμμετοχή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που διεξάγεται στην Ουκρανία.

«ΝΑΤΟ Killers go home» έγραψαν στο οδόστρωμα έξω από το στρατόπεδο με διαδηλωτές να φωνάζουν τα συνθήματα «Η Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών, και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών» «Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά».

Μετά τη συμβολική κινητοποίηση έξω από το στρατόπεδο, ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Ξάνθης, το παζάρι και την αγορά της πόλης.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διασυνοριακή πρωτοβουλία «πίεσης» για να ανοίξει ο κάθετος άξονας

Συμφωνία του δημάρχου Ξάνθης με δημάρχους της Βουλγαρίας κατά την επίσκεψη στο   Ρουντουζέ…