Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Καθαρά πτωτικές τάσεις στο ιικό φορτίο από τα αστικά λύματα της Ξάνθης

Καθαρά πτωτικές τάσεις στο ιικό φορτίο από τα αστικά λύματα της Ξάνθης

0

Την προηγούμενη εβδομάδα καταγράφηκε μείωση 31% στην Ξάνθη και 36% στην Αλεξανδρούπολης

 

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του ιού SARS-CoV-2 σε αστικά λύματα, το οποίο λειτουργεί υπό το συντονισμό του ΕΟΔΥ.

Τα δείγματα προέρχονται από την Περιφέρεια Αττικής και τις πόλεις της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, του Βόλου, του Ηρακλείου, των Χανίων, του Ρεθύμνου, του Αγίου Νικολάου Λασιθίου, της Πάτρας, της Ξάνθης,  της Αλεξανδρούπολης, των Ιωαννίνων και της Κέρκυρας. Τα δείγματα λαμβάνονται από τις εισόδους των κατά τόπους Μονάδων Επεξεργασίας Λυμάτων (ΜΕΛ) και αντιστοιχούν στον πληθυσμό που εξυπηρετείται από αυτές.

Την εβδομάδα 21 έως 27 Μαρτίου 2022 παρατηρήθηκαν αυξητικές τάσεις, σε σχέση με την εβδομάδα 14 έως 20 Μαρτίου 2022, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα σε οκτώ από τις δεκατρείς (8/13) περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ, πτωτικές τάσεις σε τέσσερεις από τις δεκατρείς (4/13) περιοχές του ΕΔΕΛ και σταθεροποιητικές τάσεις σε μία από τις δεκατρείς (1/13) περιοχές που ελέγχθηκαν από το ΕΔΕΛ. Καθαρά αυξητικές τάσεις παρατηρήθηκαν στην Περιφέρεια Αττικής (+41%), στα Ιωάννινα (+108%), στον Άγιο Νικόλαο (+233%) και στο Ηράκλειο (+291%). Οριακή ήταν η αύξηση στην Πάτρα (+20%), στο Ρέθυμνο (+13%), στα Χανιά (+29%) και στη Θεσσαλονίκη (+29%). Καθαρά πτωτικές τάσεις παρατηρήθηκαν στην Αλεξανδρούπολη (-36%) και στην Ξάνθη (-31%), ενώ οριακή ήταν η μείωση στη Λάρισα (-11%) και στο Βόλο (-10%). Το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρέμεινε ουσιαστικά σταθερό στην Κέρκυρα (-5%).

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 15ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ) στην Ξάνθη

Θα πραγματοποιηθεί απο τις 19 έως τις 21 Απριλίου υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστ…