Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επενδύσεις Κατασκευή και δεύτερου τερματικού σταθμού LNG στην Αλεξανδρούπολη εξήγγειλε ο πρωθυπουργός

Κατασκευή και δεύτερου τερματικού σταθμού LNG στην Αλεξανδρούπολη εξήγγειλε ο πρωθυπουργός

0

Θα συνεχιστεί η στήριξη στους ευάλωτους μέχρι να ξεπεραστεί η κρίση

H χώρα προτίθεται να προχωρήσει με ιδιωτικά κεφάλαια στην κατασκευή και δεύτερου σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου FSRU στην Αλεξανδρούπολη, ανέφερε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για την κρίση στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις της στην Ελλάδα.

Εστιάζοντας στην ενεργειακή διάσταση της κρίσης, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως δεν μπορούν να αποκλειστούν απόπειρες εκβιασμού από την πλευρά της Ρωσίας. «Μία τέτοια προοπτική πιθανώς θα προκαλέσει και πρόσκαιρες ανατιμήσεις. Συμφωνήσαμε πως αυτό θα είναι το πρόσκαιρο τίμημα που θα πληρώσουν οι ευρωπαϊκοί λαοί για την υπεράσπιση των αξιών που αποτελούν τα θεμέλια της ηπείρου μας» σημείωσε.

Υπογράμμισε πάντως πως έχουμε τρόπους αντίδρασης και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Υπενθύμισε στο πλαίσιο αυτό πως σε εθνικό επίπεδο η κυβέρνηση έχει ήδη δώσει επιδοτήσεις ύψους 2 δισ. ευρώ και διαβεβαίωσε πως η πολιτική αυτή θα συνεχιστεί ιδίως προς τους πιο ευάλωτους για όσο διαρκέσει η κρίση.

Επισήμανε στη συνέχεια πως σε ένα τέτοιο πρόβλημα απαιτείται πανευρωπαϊκή λύση, κοινή προμήθεια, αποθήκευση και χρηματοδότηση ενέργειας στην Ευρώπη και πρόσθεσε ότι μετά από ελληνική πρόταση η Κομισιόν θα συζητήσει την δημιουργία κοινού ταμείου. «Έχει υποχρέωση η Ευρώπη να συγκεντρώσει όλες τις δυνάμεις της σε αυτό το πεδίο. Μακροπρόθεσμα η λύση είναι η γρήγορη απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο. Στόχος της χώρας να καταστούμε γρήγορα αυτόνομοι αξιοποιώντας το αιολικό και ηλιακό δυναμικό και να γίνουμε περιφερειακός και διεθνής κόμβος μεταφοράς ενέργειας στην ανατολική Μεσόγειο» συμπλήρωσε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επενδύσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τη χορήγηση σύνταξης σε οφειλέτες – Η απόφαση

Ποιες εκκρεμείς συντάξεις θα δοθούν πρώτα Έτοιμη προς υπογραφή είναι η απόφαση για τη χορή…