Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Η «Θράσσα» της Νάγιας Δαλακούρα με φόντο την Θράκη των αρχών του 13ου αιώνα

Η «Θράσσα» της Νάγιας Δαλακούρα με φόντο την Θράκη των αρχών του 13ου αιώνα

0

Το βυζαντινό μυθιστόρημα θα συστηθεί στο κοινό το απόγευμα της Τετάρτης 16/03 στο ΙΘΤΠ

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Π. Καμπάκη-Βουγιουκλή, Λ. Γλερίδου και Γ. Βογιατζοπούλου. Η συγγραφέας θα επιμεληθεί την ανάγνωση αποσπασμάτων από το βιβλίο

Την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022, στις 19:00, το εργαστήρι Γλωσσολογίας ΤΕΦ, ΔΠΘ «+ΜορΦωΣη», το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και οι εκδόσεις Κλειδάριθμος, παρουσιάζουν στο αναγνωστικό κοινό της Ξάνθης, το βιβλίο της συγγραφέως Νάγιας Δαλακούρα με τίτλο,«Θράσσα».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

1.Πηνελόπη Καμπάκη Βουγιουκλή, Ομότιμη Καθηγήτρια Γλωσσολογίας ΤΕΦ, ΔΠΘ.

2.Λαμπρινή Γλερίδου, Φιλόλογος.

3.Γιάννα Βογιατζοπούλου, μέλος του Συλλόγου των Φίλων του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η συγγραφέας Νάγια Δαλακούρα.

Η βιβλιοπαρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Βιργινία Τσουδερού» του  Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στην καπναποθήκη Π, (οδός Καπνεργατών 9) στην Ξάνθη και η είσοδος, λόγω της πανδημίας, θα επιτραπεί μόνον με την επίδειξη ισχύοντος πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νοσήσεως και μόνον σε όσους θα έχουν κλείσει θέση μέσω της Γραμματείας του Ιδρύματος στο τηλέφωνο 2541029282 πρωινές ώρες 09.00-14.00.

Μία γνωριμία με ένα βυζαντινό μυθιστόρημα

Πρόκειται για ένα βυζαντινό μυθιστόρημα για τη Θράκη των αρχών του 13ου αιώνα. Μια μυθοπλασία για την τοπιογραφία της οροσειράς της Ροδόπης, για τον πολυπολιτισμό της και για μια ιστορική περίοδο αναταραχών και μεταρρυθμίσεων άγνωστη εν πολλοίς στο ευρύ κοινό. «Στη σκιά των Βουνών της Ροδόπης, που από αιώνες χωρίζουν και ενώνουν τους ανθρώπους, σταυροφόροι και Βούλγαροι σεργιανούν ανενόχλητοι στις βυζαντινές καστροπολιτείες. Εκεί, ο παγανισμός παλεύει με τον χριστιανισμό, σκοτεινές μαγγανείες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας, κακόφημα καπηλειά μετατρέπονται σε τόπους εξομολογήσεων και μια νεαρή θράσσα αγωνίζεται να ισορροπήσει ανάμεσα σε δύο ανισόρροπους κόσμους. Με φόντο το πολύ πολιτισμικό ψηφιδωτό της Θράκης, τόπο ιδιότροπων θεών και γενναίων ανθρώπων, ο συναρπαστικός κόσμος του περιθωρίου συναντά τους λόγιους ιππότες της Δύσης και μυημένοι φρουροί μυστικών ταγμάτων δεσμεύονται με όρκους σιωπής.

Στον επικό αυτό κόσμο, η Ζωή, θράσσα αρχοντοπούλα από τη Μοσυνούπολη, αναζητεί επίμονα την ταυτότητά της. Στο ταξίδι της στα κάστρα της Θράκης θα τη συντροφεύουν άγιοι και δαίμονες, πολύτιμοι συνοδοιπόροι, όπως ο Βάραγγος Μποργκ, ο Βογιάρος Πέταρ, η καπήλισσα Ξένη, η οιωνοσκόπος Κρεμασία, οι μοναχοί του Παπικίου όρους, αλλά και οι θρυλικές μορφές των Πορφυρογέννητων της Πόλης, του Γοδεφρείδου Βιλεαρδουίνου, του τσάρου Καλογιάννη των Ασέν και πολλών ακόμη μικρών ή μεγάλων ηρώων του 13ου αιώνα.»

(Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Σύντομο βιογραφικό

Η Νάγια Δαλακούρα γεννήθηκε το 1980 και μεγάλωσε στην Κομοτηνή. Δραστηριοποιείται στον χώρο των μουσείων ως επιμελήτρια εκθέσεων και μουσειοπαιδαγωγός. Από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος κυκλοφόρησε το 2019 το πρώτο μυθιστόρημά της με τίτλο «Το λιμάνι των χαμένων γυναικών».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Ξάνθη τίμησε τα 100 χρόνια της αρμένικης κοινότητάς της

Σε κλίμα χαράς και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το τριήμερο αφιέρωμα με έκθεση φωτογραφίας …