Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις «Η Εκπαιδευτική πολιτική του Ελληνικού Κράτους στα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης 1821-1827»στο βιβλίο της Έλενας Τάτσιου

«Η Εκπαιδευτική πολιτική του Ελληνικού Κράτους στα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης 1821-1827»στο βιβλίο της Έλενας Τάτσιου

0

Παρουσίαση του βιβλίου σε μια πλούσια πολιτιστική εκδήλωση τη Δευτέρα 14 Μαρτίου 2021 στο ΙΘΤΠ

 

Στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και στο πλαίσιο Προγραμματισμού σχολικών δράσεων για το σχολικό έτος 2021-2022, το 2ο Γυμνάσιο Ξάνθης επιθυμώντας το άνοιγμά του στην τοπική κοινωνία  διοργανώνει την παρουσίαση του βιβλίου Educational Policies of the Greek Nation the years before and during the Greek War of Independence 1821-1827 – «Η Εκπαιδευτική πολιτική του Ελληνικού Κράτους στα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης 1821-1827» της κας Έλενας Τάτσιου.

Το βιβλίο θα προλογίσει η πρώην Σύμβουλος Αγγλικής Γλώσσας στην ΑΜΘ, κα Συμεωνίδου Μεταξένη. Οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου θα προβάλουν παρουσίαση με τις σημαντικότερες ενότητες του βιβλίου συνοδεία μουσικού σχήματος του 2ου Γυμνασίου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Μαρτίου 2021 και ώρα 19:00, στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, στην αίθουσα «ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΤΣΟΥΔΕΡΟΥ», στην Καπναποθήκη Π.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, την ίδια ημέρα, θα λάβουν χώρα και οι εξής δράσεις:

1.Έκθεση Πυρογραφίας  με πίνακες του κ. Δετσαρίδη Δημητρίου, με θέμα την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

2.Αποκαλυπτήρια πίνακα Πυρογραφίας που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο κοινό.

3.Έκθεση παραδοσιακών φορεσιών, πιστών αντιγράφων φορεσιών της εποχής του 1821,  σε συνεργασία με το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης.

Επισημαίνεται πως η διοργάνωση του 2ου Γυμνασίου Ξάνθης θα είναι ανοικτή στην τοπική κοινωνία και επισκέψιμη από όλα τα σχολεία της Ξάνθης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, από 14 έως και 25 Μαρτίου 2022.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την στήριξη του Κέντρου Πολιτισμού του  Δήμου Ξάνθης και με την πολύτιμη  βοήθεια του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Ξάνθης.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα Μωρά στη Φωτιά επιστρέφουν στις 20 Απριλίου στην Ξάνθη

Μαζί τους οι «Λάχνισμα» από την Ξάνθη Ο Στέλιος Σαλβαδόρ και τα Μωρά στη Φωτιά, επιστρέφου…