Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επτά γυναίκες και εννιά παιδιά από την Ουκρανία φιλοξενούνται στον Καπλανίδειο ξενώνα Καβάλας

Επτά γυναίκες και εννιά παιδιά από την Ουκρανία φιλοξενούνται στον Καπλανίδειο ξενώνα Καβάλας

0

Επίσκεψη από το δήμαρχο Καβάλας

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, επισκέφθηκε τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022 τον Οίκο Κοινωνικής Μέριμνας και Προστασίας (Καπλανίδειος ξενώνας), στη Νέα Καρβάλη, όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες από την Ουκρανία, και αφού τους καλωσόρισε στην περιοχή μας, τους ευχήθηκε “να τελειώσει γρήγορα η τρέλα του πολέμου και να επιστρέψουν στην πατρίδα τους”.

Στις εν λόγω κτηριακές εγκαταστάσεις, με πρωτοβουλία του Δήμου Καβάλας, έχουν ήδη εγκατασταθεί 7 γυναίκες και 9 παιδιά, και αναμένονται άλλα 2 παιδιά με την μητέρα και την γιαγιά τους, όλοι τους από την Οδησσό και το Σούμι. Μεταξύ τους βρίσκεται και μία γιατρός ελληνικής καταγωγής.

Όπως τους τόνισε ο Δήμαρχος, «οι Έλληνες συμπαραστεκόμαστε στο δράμα σας διότι και ζήσαμε παρόμοιες καταστάσεις με την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο κι επειδή στην Καβάλα ξέρουμε από ξεριζωμό, αφού πάρα πολλοί είμαστε απόγονοι προσφύγων».

Στην αγωνία τους για τον χρόνο που μπορούν να φιλοξενηθούν, απάντησε ο Δήμαρχος: «όσο χρειαστεί», σημειώνοντας ότι ο Δήμος και οι δημότες θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να τους βοηθήσουν να νοιώσουν ότι βρίσκονται σε φιλικό περιβάλλον.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 15ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ) στην Ξάνθη

Θα πραγματοποιηθεί απο τις 19 έως τις 21 Απριλίου υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστ…