Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Επίδομα για καύσιμα 10 ημερών το μήνα στους ταξιτζήδες

Επίδομα για καύσιμα 10 ημερών το μήνα στους ταξιτζήδες

0

Τι θα γίνει με τα μαθητικά δρομολόγια- Αναπροσαρμογή θα ζητήσει η Ομοσπονδία ιδιοκτητών ΤΑΞΙ – Πληρώνονται με τιμολόγιο του 2009

 

Επιδότηση καυσίμων με προπληρωμένη άυλη κάρτα -Πώς εκδίδεται, τι θα κάνουν όσοι δεν έχουν smartphone

 

Σε απόγνωση βρίσκονται οι ιδιοκτήτες ΤΑΧΙ αφού ο κλάδος τους πλήττεται άμεσα από την αύξηση των καυσίμων. Το πετρέλαιο κίνησης «πέταξε» στα 1,90 από 1,60 ευρώ που ήταν ενώ η βενζίνη πάνω από 2 ευρώ. Ο κλάδος τους συμπεριλήφθηκε στα πρόσφατα μέτρα στήριξης με επίδομα 200 ευρώ για τους μήνες Μάρτιο – Απρίλιο.

Μεγάλη κρίση περνούν οι ταξιτζήδες – Επίδομα για πετρέλαιο 10 ημερών τον μήνα

Τα μετρούν τα ξαναμετρούν αλλά και πάλι δεν τους βγαίνουν…Ο λόγος για τους ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ που βιώνουν την ενεργειακή κρίση στο πετσί τους. Πρώτα η οικονομική, μείωσε κατά πολύ τους τζίρους τους λόγω της οικονομικής στενότητας, μετά η υγειονομική τους …ακινητοποίησε καθώς δεν κυκλοφορούσε τίποτε και τώρα η ενεργειακή που τους δίνει το τελειωτικό χτύπημα αφού το πετρέλαιο είναι κινητήριος δύναμη και εργαλείο της δουλειάς τους: «Ο κόσμος έχει τρομοκρατηθεί. Έχει μειώσει στο ελάχιστο τα έξοδά του…Δεν κυκλοφορεί…», επισημαίνει ο πρόεδρος του σωματείου ιδιοκτητών ταξί Ξάνθης κ. Βασίλης Γεωργιάδης. Αναφερόμενος στις ανατιμήσεις στα καύσιμα και στο πετρέλαιο που χρησιμοποιούν επεσήμανε: «Έχουμε 30 λεπτά αύξηση. Το επίδομα είναι καλό αλλά δεν αρκεί. Βέβαια από το τίποτε είναι κάτι. Μας επιδοτεί 200 ευρώ που αντιστοιχεί σε 100 λίτρα, δηλαδή 50 λίτρα κάθε μήνα που επαρκούν για 10 μέρες κατά μέσο όρο και ανάλογα βέβαια με τις διαδρομές. Εμείς από την πλευρά μας προσπαθούμε να μην αυξήσουμε το κόμιστρο για να μην επιβαρύνουμε τον πελάτη, αλλά η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη».

 

Τι θα γίνει με τα μαθητικά δρομολόγια- Αναπροσαρμογή θα ζητήσει η Ομοσπονδία ιδιοκτητών ΤΑΞΙ – Πληρώνονται με τιμολόγιο του 2009

Να σημειώσουμε ότι πολλά ΤΑΞΙ έχουν αναλάβει μαθητικά δρομολόγια. Ο κ. Γεωργιάδης είναι υπεύθυνος γι αυτά στην Πανελλήνια Ομοσπονδία ιδιοκτητών ΤΑΞΙ και όπως ανέφερε θα ζητήσουν αναπροσαρμογή των τιμολογίων: «Το τιμολόγιο που πληρωνόμαστε για τα μαθητικά δρομολόγια είναι από το 2009. Οι συνθήκες τότε με τώρα δεν έχουν καμία σχέση. Είμαστε σε διαδικασία να κάνουμε συναντήσεις με τα αρμόδια υπουργεία και να ζητήσουμε αναπροσαρμογή των τιμολογίων στα σημερινά δεδομένα γιατί δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε».

Επιδότηση καυσίμων με προπληρωμένη άυλη κάρτα -Πώς εκδίδεται, τι θα κάνουν όσοι δεν έχουν smartphone

Τις απαντήσεις έδωσε ο γ.γ. Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος εξήγησε βήμα – βήμα την διαδικασία στο πρατήριο και της «πληρωμής» της επιδότησης μέσω της άυλης κάρτας που θα έχει κατεβάσει ο δικαιούχος στο smartphone του, αφού εγγραφεί στην πλατφόρμα του gov.gr.

«Θα υπάρξει μία πλατφόρμα στο gov.gr στην οποία ο πολίτης θα πρέπει πολύ απλά και εύχρηστα να δηλώσει τον αριθμό του αυτοκινήτου για το οποίο θα ήθελε να πάρει την επιδότηση καυσίμων», εξήγησε ο κ. Αναγνωστόπουλος τονίζοντας ότι κάθε πολίτης θα δηλώνει ένα αυτοκίνητο. Σύμφωνα με τον ίδιο, η πλατφόρμα αναμένεται στις αρχές Απριλίου.

Δίνοντας περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία εξήγησε επίσης ότι ο πολίτης θα μπορεί ή να επιλέξει τον τρόπο της άυλης ψηφιακής κάρτας που είναι όπως το voucher για όποιον είναι τεχνολογικά περισσότερο εξελιγμένος. Σε αυτή την περίπτωση, θα πηγαίνει στο βενζινάδικο και θα πληρώνει με αυτή την άυλη χρεωστική κάρτα.

Παράλληλα, ανέφερε την εναλλακτική για όσους δεν διαθέτουν «έξυπνη» συσκευή κινητού τηλεφώνου. «Μπορεί κάποιος που δεν έχει smartphone να δηλώσει το IBAN που έχει και να γίνει η πίστωση του ποσού στον τραπεζικό λογαριασμό», είπε.

Επιδότηση καυσίμων: Μπορεί κανείς να εξαντλήσει μεμιάς το ποσό;

Στο ερώτημα αν δικαιούχος της επιδότησης στην βενζίνη μπορεί να εξαντλήσει το ποσό του βοηθήματος που δόθηκε για τρεις μήνες ακόμη και σε μια επίσκεψη του στο πρατήριο καυσίμων, ο κ. Αναγνωστόπουλος απάντησε θετικά σημειώνοντας ότι αυτή είναι η πληροφόρηση που έχει.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Άναψε η Ολυμπιακή Φλόγα στην Ξάνθη

Συγκίνηση και υπερηφάνεια στην κεντρική πλατεία το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Απριλίου με δυ…