Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα Επαγγελματίες μένουν ανασφάλιστοί λόγω… συστημικής αδυναμίας του ΕΦΚΑ!

Επαγγελματίες μένουν ανασφάλιστοί λόγω… συστημικής αδυναμίας του ΕΦΚΑ!

0

Καταγγελία από τον Εμπορικό Σύλλογο Ξάνθης: Από 1/3 προέκυψαν οφειλές που οφείλονται στην αδυναμία έγκαιρης επεξεργασίας των πληρωμών από τον ασφαλιστικό φορέα

 

Σε καταγγελία προχώρησε ο Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης σχετικά με το πρόβλημα που προέκυψε από 1η Μαρτίου, αναφορικά με τις ασφαλιστικές καλύψεις. Όπως αναφέρει, επαγγελματίες έμειναν ανασφάλιστοί γιατί προέκυψαν στο όνομά τους οφειλές, που προκύπτουν από την αδυναμία του ΕΦΚΑ να επεξεργαστεί εγκαίρως τις πληρωμές. Ο ΕΣΞ τονίζει ότι υπάρχουν ανάμεσά τους άνθρωποι που χρήζουν άμεσης προμήθειας φαρμάκων και η περίοδος είναι ούτως ή άλλως πολύ κρίσιμη, για να μένουν χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη οι πολίτες. Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει: «Από την 1η Μαρτίου πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες βιώνουν μια πρωτοφανή κατάσταση.

Τους αφαιρέθηκε η ασφαλιστική ικανότητα για οφειλές οι οποίες, στην πραγματικότητα, δεν υφίστανται, αλλά εμφανίζονται λόγω της αδυναμίας του ΕΦΚΑ να επεξεργαστεί εγκαίρως τις πληρωμές των ασφαλισμένων.

Με αυτόν τον τρόπο, έπαψαν να έχουν πρόσβαση σε δομές υγείας και σε φαρμακευτική αγωγή, εν μέσω πανδημίας.

Άνθρωποι που λόγω προβλημάτων υγείας χρειάζονται θεραπεία ή αγωγή βρίσκονται εκτεθειμένοι κι απροστάτευτοι από ένα ασφαλιστικό σύστημα το οποίο βέβαια έχουν πληρώσει κανονικά.

Καλούμε άμεσα την κυβέρνηση και τον ΕΦΚΑ  να επιληφθούν άμεσα της κατάστασης και να δώσουν  λύση.

Αυτό βέβαια δεν αναιρεί το ότι πρέπει να κρατήσουν την ασφαλιστική τους ικανότητα και συνάδελφοι που δεν μπόρεσαν να καλύψουν ρυθμίσεις ή και κανονικές δόσεις ασφάλειας τους, η κατάσταση που βιώνουμε είναι πρωτοφανής  και θεωρούμε αδιανόητο έως άθλιο να μένουν επαγγελματίες ανασφάλιστοι και χωρίς δικαίωμα ιατροφαρμακευτικών παροχών».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τη χορήγηση σύνταξης σε οφειλέτες – Η απόφαση

Ποιες εκκρεμείς συντάξεις θα δοθούν πρώτα Έτοιμη προς υπογραφή είναι η απόφαση για τη χορή…