Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επαναλειτουργούν τα επισκεπτήρια στο Γηροκομείο Ξάνθης «Άγιος Βασίλειος»

Επαναλειτουργούν τα επισκεπτήρια στο Γηροκομείο Ξάνθης «Άγιος Βασίλειος»

0

Θα τηρούνται μέτρα για την είσοδο και παραμονή

 

Με βάση τις επιδημιολογικές εξελίξεις, επαναλειτουργούν εκ νέου τα επισκεπτήρια στο Γηροκομείο Ξάνθης «ο Άγιος Βασίλειος».

Όπως ενημερώνει σχετικά η διοίκηση του ιδρύματος, «παρακολουθώντας από την πρώτη στιγμή στενά τις εξελίξεις για την πανδημία του κορωνοϊού, είχαμε λάβει μέτρα προληπτικά και επικουρικά σε σχέση και με τις ανακοινώσεις και υποδείξεις του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ, προκειμένου να θωρακίσουμε υγειονομικά το γηροκομείο «της καρδιάς μας» κάτι που το πράξαμε από τις 27 Φεβρουαρίου. Από τις 11 Μαρτίου 2020 μάλιστα ενεργοποιήσαμε μόνοι μας με ευθύνη της διοίκησης την εντολή της καθολικής διακοπής των επισκεπτηρίων είτε των συγγενών , είτε των εκπροσώπων φορέων και λοιπών φίλων του ιδρύματος όπως και της διακοπής της λειτουργίας του Ιερού Ναού της Αγίας Αικατερίνης. Κατά κοινή ομολογία τα καταφέραμε αρκετά καλά. Επισημαίνουμε ξανά ότι όλα τα μέτρα ήταν και είναι καθαρά προληπτικά και όχι κατασταλτικά διότι έχουμε να προστατεύσουμε εβδομήντα τέσσερις (74) ηλικιωμένους και τριάντα τέσσερις (34) εργαζομένους με τις οικογένειές τους. Ήρθε η ώρα λοιπόν και πάλι βάσει και του ΦΕΚ1089/τεύχος Β’ στις 11-03-2022 να «ανοίξουμε» και πάλι σιγά σιγά, και πάλι πιλοτικά, σχολαστικά και με προσοχή τις πόρτες του γηροκομείου μας. Επαναλειτουργούμε λοιπόν το επισκεπτήριο από την Τρίτη 15 Μαρτίου αλλά και πάλι  με σχετικά αυστηρούς όρους. Όρους που επιβάλλει η εμπειρία μας αλλά και η συνείδησή μας προκειμένου να διασφαλίσουμε την ασφάλεια και όλα αυτά που πετύχαμε τα δύο αυτά έτη της καραντίνας μας».

 

Οδηγίες για την επαναλειτουργία των επισκεπτηρίων του Ιδρύματος

Προτρέπονται οι εμβολιασμένοι συγγενείς όπως προβλέπει σχετικά ο Νόμος, να κλείσουν άμεσα το ραντεβού επίσκεψής τους τις πρωινές ώρες μεταξύ 11:00πμ-13:00μμ.

Το επισκεπτήριο θα πραγματοποιείται από Δευτέρα έως και Παρασκευή και μεταξύ των ωρών 10:00πμ-12:00μμ το πρωί και 18:00μμ-18:30μμ το απόγευμα. Επίσης τις Κυριακές μετά τις 10:30πμ. Οι εμβολιασμένοι επισκέπτες οφείλουν να παρουσιάσουν rapid-test έως 24 ωρών, πριν την πραγματοποίηση του προγραμματισμένου επισκεπτηρίου.

Το επισκεπτήριο θα πραγματοποιείται για κάθε συγγενή μόνο μία φορά εβδομαδιαίως για την  ώρα για κάθε τρόφιμο και θα διαρκεί σε πρώτη φάση έως μισή ώρα για λόγους ασφαλείας.

Οι επισκέπτες είναι υποχρεωμένοι κατά τη διάρκεια του επισκεπτηρίου να τηρούν  τις οδηγίες, συστάσεις και υποδείξεις της διοίκησης και του επιβλέποντος      νοσηλευτικού προσωπικού.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε …χειμερία νάρκη οι αγρότες της Ξάνθης

Παντελώς απρόθυμοι για κινητοποιήσεις ενώ ζεσταίνουν τα τρακτέρ τους οι αγρότες του Έβρου …