Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Χταπόδι με πένες

Χταπόδι με πένες

0

-2 κρεμμύδια ψιλοκκομένα

-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

-2 φύλλα δάφνης

-1 χταπόδι γύρω στα 800 γρ με 1 κιλό

-2 μεγάλες ντομάτες ώριμες ξυσμένες στον τρίφτη

-1 φλιτζανάκι του καφέ κρασί άσπρο

-πιπέρι

-3 κουταλιές της σούπας ξύδι

-λάδι

Πλένουμε και χοντροκόβουμε το χταπόδι μας. Σε κατσαρόλα ρίχνουμε στον πάτο λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.

Προσθέτουμε τα κομμάτια του χταποδιού και αφήνουμε να σοταριστεί ένα 5 λεπτό ( θα βγάλει υγρά). Έπειτα ρίχνουμε το κρασί μας, τις ξυσμένες ντομάτες , τα φύλλα δάφνης και το πιπέρι .

Προσθέτουμε λίγο νερό (1 ποτήρι) και σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας. Μετά από λίγη ώρα προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας ξύδι και αφήνουμε να μαγειρευτεί μέχρι το χταπόδι να καρφώνεται εύκολα στο πιρούνι μας.

Τότε θα είναι έτοιμο αλλά στην κατσαρόλα θα έχουμε την σάλτσα αραιή.

Μέσα θα ρίξουμε ένα πακέτο πένες και λίγο ακόμη νερό. Περιμένουμε πάνω από την κατσαρόλα ανακατεύοντας τακτικά να μαγειρευτούν με το ζουμί του χταποδιού .

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κέικ λεμονιού με φράουλες

-250 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη -250 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Φαρίνα -3 αυγά -75 γρ. …