Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Χωρίς τηγανητές πατάτες στο τραπέζι…  

Χωρίς τηγανητές πατάτες στο τραπέζι…  

0

Κινδυνεύουν να καταργηθούν από το μενού των εστιατορίων μετά την εκτόξευση της τιμής του ηλιέλαιου –  «Χρυσό» το ηλιέλαιο – Από 18 ευρώ «πέταξε» στα 31 ευρώ  

 

Ζητά ελέγχους για κερδοσκόπους ο κλάδος της εστίασης –  Καλή η κίνηση του τριημέρου στην Ξάνθη – Κινήθηκε η αγορά

 

Τηγανητές πατάτες, κολοκυθάκια και καλαμαράκια και παντός είδους τηγανητά  θα αποτελούν παρελθόν από τα μενού των ελληνικών ταβερνών, αν δεν πέσει η τιμή του ηλιέλαιου. Τα πιάτα που είναι συνοδευτικά σε κάθε γεύμα ή δείπνο,  κινδυνεύουν να αφαιρεθούν από τα μενού γιατί το κόστος τους μετά τον διπλασιασμό της τιμής του ηλιέλαιου θα είναι υπερδιπλάσιο και από 2 ευρώ θα κοστίζει πλέον άνω των 5 ευρώ. Πολλοί εστιάτορες στην Ξάνθη προσανατολίζονται να σταματήσουν να τα συμπεριλαμβάνουν στον κατάλογό τους γιατί δεν θέλουν να μετακυλήσουν το κόστος του ηλιέλαιου στους πελάτες τους.

«Χρυσό» το ηλιέλαιο – Από 18 ευρώ «πέταξε» στα 31 ευρώ  

Όπως αναφέρει η πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης κα Μαίρη Τσιακίρογλου το ηλιέλαιο 10 λίτρων  την προπερασμένη Παρασκευή είχε 18 ευρώ και την Τέταρτη 23 Μαρτίου 31 ευρώ: «Πολλοί συνάδελφοι μου μετέφεραν ότι θα καταργήσουν τις τηγανητές πατάτες και τα τηγανητά από το μενού τους γιατί δεν μπορούν να μετακυλίσουν το κόστος στους πελάτες τους. Η οικονομική επιβάρυνση από την ανατίμηση του ηλιέλαιου που χρησιμοποιούμε είναι πολύ υψηλή ανελαστική δαπάνη για την εστίαση και δεν μπορούμε να το αντικαταστήσουμε γιατί είναι αυτό που τηγανίζει στον πιο μικρό χρόνο και δίνει την τραγανότητα που θέλουμε».

Ζητά ελέγχους για κερδοσκόπους ο κλάδος της εστίασης

Όπως επεσήμανε η κα Τσιακίρογλου ο κλάδος ζητά από την κυβέρνηση συγκράτηση των τιμών αλλά και αυστηροποίηση των ελέγχων με πλήρη καταγραφή των αποθεμάτων ώστε να αποφευχθεί το σενάριο της τεχνητής κρίσης. Κάποιοι δηλαδή να κρατούν αποθέματα προκαλώντας ελλείψεις με σκοπό να πουλήσουν πιο ακριβά: «Ζητάμε ελεγκτικούς μηχανισμούς και καταγραφή των αποθεμάτων για να μην έχουμε κερδοσκοπικά παιχνίδια»

Καλή η κίνηση του τριημέρου στην Ξάνθη – Κινήθηκε η αγορά

Αναφερόμενη στην κίνηση της τριήμερης αργίας στην πόλη μας η κα Τσιακίρογλου την χαρακτήρισε καλή: «Είχε κίνηση το τριήμερο. Ο κόσμος βγήκε να ξεσκάσει, κινήθηκε η αγορά. Αλλά δεν μπορούμε να ελπίζουμε μόνο στα τριήμερα. Η εστίαση έχει κάνει «κοιλιά» και γι αυτό ευθύνεται κυρίως η ακρίβεια. Πριν σηκώσουμε κεφάλι από την πανδημία μας ήρθε η ενεργειακή κρίση».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …