Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Αθώος ο Μανώλης Φανουράκης στη δίκη για τη… μάσκα στο Δροσερό

Αθώος ο Μανώλης Φανουράκης στη δίκη για τη… μάσκα στο Δροσερό

0

Απαλλάχθηκε από την κατηγορία της παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενών με κίνδυνο για τον άνθρωπο από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης

«Η απόφαση του Δικαστηρίου με δικαιώνει», ανέφερε ο ίδιος μετά την έκδοση της απόφασης. Ως μάρτυρες κατέθεσαν οι Δημαρχόπουλος, Μελισσόπουλος, Χατζηθεοδώρου που είχαν καταθέσει αναφορά

Ομόφωνα αθώος και με πρόταση της Εισαγγελέα της έδρας, κρίθηκε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υποθέσεων του δήμου Ξάνθης Μανώλης Φανουράκης από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης, για την κατηγορία «Παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών με κίνδυνο για άνθρωπο», που αφορούσε στη διαχείριση της κατάστασης στο Δροσερό, τον Απρίλιο του 2020.

Όπως είναι γνωστό, τα βέλη της αντιπολίτευσης είχε συγκεντρώσει ο αντιδήμαρχος για τη μάσκα που σήκωσε στον οικισμό του Δροσερού, μετά την ολοκλήρωση των εκτεταμένων αιφνίδιων ελέγχων που είχαν πραγματοποιηθεί από κλιμάκια του ΕΟΔΥ. Για το περιστατικό, Δημαρχόπουλος, Μελισσόπουλος, Χατζηθεοδώρου και Λύρατζης κατέθεσαν αναφορά στον Εισαγγελέα και εκκινήθηκε η ποινική δίωξη. Θυμίζουμε, ότι το συμβάν έλαβε χώρα μετά από κρούσμα σε παιδί του οικισμού που είχε εμφανιστεί θετικό στον κορωνοϊό και στους φόβους που υπήρχαν για μεγάλη διασπορά εντός του Δροσερού. Τότε, σε μια μεταμεσονύκτια σύσκεψη όπου παραβρέθηκε και ο τότε υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς αποφασίστηκε να γίνει την επόμενη μέρα παρέμβαση με τρία κλιμάκια για μαζικούς διαγνωστικούς ελέγχους. Οι φόβοι τότε διαψεύστηκαν, αφού δε βρέθηκε ούτε ένα θετικό αποτέλεσμα στους ελέγχους.

Στο δικαστήριο κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης ο δήμαρχος Μανώλης Τσέπελης και ο Χασάν ογλού Φερντούν.

Μ. Φανουράκης: «Εγώ θα επιμένω να μπαίνω στην ουσία των ζητημάτων, να αντιμετωπίζω τα προβλήματα κατάματα»

Μετά την απόφαση ο κ. Φανουράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είχα τονίσει μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και στους συναδέλφους μου και επικεφαλής παρατάξεων, οι οποίοι με εγκάλεσαν για «ανεύθυνη και προκλητική συμπεριφορά» ζητώντας την παραίτησή μου και φυσικά παρέστησαν ως μάρτυρες κατηγορίας σήμερα -και συγκεκριμένα, οι κύριοι Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος (Δήμος Πρότυπο), Σάββας Μελισσόπουλος (Ξάνθη για Όλους) και Γιώργος Χατζηθεοδώρου (Πολίτες για την Ξάνθη)- ότι θα περιμένω στωικά την απόφαση του Δικαστηρίου, γνωρίζοντας ότι αυτό που έπραξα στις 14 Απριλίου 2020 μέσα στον οικισμό του Δροσερού ήταν εκείνη τη στιγμή το ενδεδειγμένο.

Η απόφαση του Δικαστηρίου με δικαιώνει.

Συνεχίζω να υποστηρίζω ότι το πέταγμα της μάσκας δεν ήταν -βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων- ορθή κίνηση, όμως, οι γενικότερες συνθήκες είναι αυτές που καθορίζουν -και επέβαλαν σε αυτήν την περίπτωση- όχι την κοινωνική συμπεριφορά του Φανουράκη, αλλά την επιλογή του Φανουράκη, ως εκπρόσωπος της διοίκησης σε μια δύσκολη, σε μια κρίσιμη στιγμή.

Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό είτε δεν το καταλαβαίνουν είτε το προσπερνούν οι κύριοι… κατήγοροί μου, οι οποίοι έχουν αποφασίσει να κρύβονται πίσω από το τυπικό, «ξεσπαθώνοντας» βολικά, για τους γνωστούς, αντιπολιτευτικούς λόγους.

Μια τακτική όμως, η οποία τους εκθέτει, καθώς αποδεικνύει ότι: αντιμετωπίζουν την ανθρώπινη φύση ως… διοικητική πράξη.

Εγώ θα επιμένω να μπαίνω στην ουσία των ζητημάτων να αντιμετωπίζω τα προβλήματα κατάματα, να βλέπω την πραγματικότητα στα ίσια.

Μια επιλογή, η οποία με τοποθετεί απέναντι σε καθετί στείρο, άνευρο, παραπλανητικό, επικίνδυνο, εντέλει. Ό,τι δηλαδή εκπροσωπούν οι κύριοι της αντιπολίτευσης…

Με αυτούς, θα συνεχίσω να βρίσκομαι απέναντι.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχό μου Μανώλη Τσέπελη, του οποίου την  πολιτική καθοδήγηση και τη σύμφωνη γνώμη στη διαχείριση της κατάστασης είχα από την πρώτη στιγμή, στο Δροσερό. Τον ευχαριστώ για τη θεσμική, αλλά και ανθρώπινη υποστήριξή του σε αυτήν τη δοκιμασία. Οι συμβουλές του, οι «αναγνώσεις» του, οι προβλέψεις του ήταν -όπως πάντα- αληθινές, καίριες -απόλυτα υποστηρικτικές.

Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τον δικηγόρο μου, Θανάση Ξυνίδη, τον έγκριτο νομικό της πόλης μας -και όχι μόνο- που σήμερα, εκτός των προφανών, δίδαξε νομικό πολιτισμό.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ, οφείλω στην ελληνική αστυνομία και την τοπική της ηγεσία, που χάριν των, υψηλού επιπέδου, επιχειρησιακών οδηγιών της, τις οποίες ακολουθήσαμε, κατά γράμμα, η προσπάθεια στο Δροσερό ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Δεν ξεχνώ τους συναδέλφους μου, δημοτικούς συμβούλους και συνοδοιπόρους, στη διοίκηση, στον Δήμο, στο δημοτικό συμβούλιο…

Αλλά και όλους τους συμπολίτες μου!

Όλους αυτούς τους ανθρώπους που βρέθηκαν στο πλευρό μου. Που νοιάζονται, που συμμερίζονται, που καταλαβαίνουν…

Σας ευχαριστώ!

Είμαστε πολλοί! Κι αυτό το γεγονός περικλείει αισιοδοξία, χαρά, ικανοποίηση, αλλά, κυρίως, δυναμική!

Γι’ αυτό… συνεχίζουμε

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δύο παράλληλα έργα στην ανατολική είσοδο της πόλης

Έχει  συμβασιοποιηθεί και ξεκινά το έργο επέκτασης δικτύου ομβρίων στον Ν. Ζυγό από τον δή…