Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ατελείωτα τα περιστατικά διαρρήξεων στην Ξάνθη

Ατελείωτα τα περιστατικά διαρρήξεων στην Ξάνθη

0

Σπάζουν αυτοκίνητα και πόρτες καταστημάτων αναζητώντας χρήματα. Δύο φορές μέσα σε τρεις μήνες διέρρηξαν το βιβλιοπωλείο ΔΥΟ

35 περιστατικά διαρρήξεων αυτοκινήτων μέσα σε τρεις μέρες: Αίτημα Π. Γιώρη για σύσταση επιτροπής, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο

Οξυμένες διαστάσεις έχουν λάβει τους τελευταίους μήνες τα περιστατικά διαρρήξεων σε οχήματα και καταστήματα της πόλης. Οι δράστες, άτομα νεαρής ηλικίας, ακόμη και ανήλικοι σπάνε πόρτες και τζάμια αυτοκινήτων σε αναζήτηση χρημάτων κατά τις νυχτερινές ώρες και φεύγουν ανενόχλητοι.

Οι πολίτες εκφράζουν την ανησυχία και την αγανάκτησή τους αφού πλέον τα φαινόμενα έχουν επεκταθεί σε όλη την πόλη, με… επιμονή σε ορισμένες περιοχές, όπως η Παλιά Πόλη, η 12 Αποστόλων, η Γ. Παπανδρέου και η Λ. Στρατού.

Το τελευταίο τριήμερο, σύμφωνα με πληροφορίες, σημειώθηκαν 35 περιπτώσεις διαρρήξεων σε αυτοκίνητα, ενώ τα ξημερώματα της Δευτέρας, στο «στόχο» μπήκε για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μήνες το βιβλιοπωλείο ΔΥΟ. Οι άγνωστοι που αποτυπώθηκαν και σε κάμερα ασφαλείας του βιβλιοπωλείου φαίνονται να μπαίνουν και να «ερευνούν» με την ησυχία τους, φεύγοντας χωρίς να έχουν εντοπίσει χρήματα ή τιμαλφή.

Δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μήνες μπήκαν στο βιβλιοπωλείο ΔΥΟ σπάζοντας με κλοτσιά την πόρτα

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για δύο ομάδες ανηλίκων από το Δροσερό, στη μία εκ των οποίων έχει παρεισφρήσει και ένας 21χρονος. Είναι γνωστοί στην αστυνομία, ωστόσο οι δυνατότητες περιορισμού είναι συγκεκριμένες.

Από την πλευρά της η αστυνομία, γνωρίζει ασφαλώς το εντεινόμενο πρόβλημα, παρόλο που δε φτάνουν όλες οι περιπτώσεις μέχρι το αστυνομικό τμήμα, ωστόσο έρχεται αντιμέτωπη αφενός με τους περιορισμένους πόρους για ενίσχυση της αστυνόμευσης και αφετέρου με το θέμα ότι παρότι γνωρίζει τους δράστες και σε κάποιες περιπτώσεις τους συλλαμβάνει οι συνέπειες του νόμου δεν είναι επαρκείς, ώστε να αποθαρρύνει αντίστοιχες νέες συμπεριφορές, αμέσως μόλις αφεθούν ελεύθεροι.

Ωστόσο, για την πόλη το ζήτημα έχει πάρει πλέον μεγάλες διαστάσεις, καθώς προκύπτει συνεχής αύξηση της μικροεγκληματικότητας και κατά συνέπεια συνεχείς φθορές στην περιουσία των κατοίκων. Γιατί μπορεί μεν οι δράστες, να αναζητούν μόνο χρήματα και να μην προκαλούν περαιτέρω φθορές, ωστόσο οι πολίτες βρίσκονται σε συνεχή ανασφάλεια, ως προς το πότε θα έρθει και η δική τους σειρά…

Αποτελεσματικά μέτρα και ανάληψη ευθύνης από κοινού για το φαινόμενο

Τις διαστάσεις που έχει λάβει το πρόβλημα γνωρίζει ο αστυνομικός διευθυντής Ξάνθης κ. Πασχάλης Γιώρης, ο οποίος προτίθεται να απευθύνει πρόταση για τη σύγκλιση επιτροπής με όλους τους εμπλεκόμενους προκειμένου να ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα. Μέσω της επιτροπής που θα συμμετέχουν ο δήμος, η αντιπεριφέρεια, η Εισαγγελία, πολιτικοί παράγοντες, κοινωνικοί λειτουργοί και ασφαλώς η αστυνομία θα επιχειρηθεί να δοθεί λύση σε ένα πρόβλημα που είναι πρωτίστως κοινωνικό. Ο κ. Γιώρης επισημαίνει ακόμη ότι πρέπει να διεκδικηθεί από κοινού η στελέχωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης για την ενίσχυση της αστυνόμευσης, καθώς, αν και η περιοχή είναι επιβαρυμένη με μια σειρά από ζητήματα, η Α.Δ. Ξάνθης παραμένει σημαντικά υποστελεχωμένη σε σχέση με άλλες διευθύνσεις της ΑΜΘ.

Ελένη Διαφωνίδου

ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …