Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Απλουστεύτηκαν οι διαδικασίες έκδοσης βίζας για τους Ουκρανούς πρόσφυγες

Απλουστεύτηκαν οι διαδικασίες έκδοσης βίζας για τους Ουκρανούς πρόσφυγες

0

Έως τα τέλη Μαρτίου το Τμήμα του Προμαχώνα θα επανδρωθεί με 34 συνολικά αστυνομικούς προς μία πιο άμεση παροχή υπηρεσιών

Απλουστεύονται οι διαδικασίες για την είσοδο των προσφύγων από την Ουκρανία, σχετικά με την έλλειψη ταξιδιωτικών εγγράφων Με απόφαση των αρμοδίων, όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών, ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών, Τάσος Αραμπατζής, απλοποιήθηκε η διαδικασία έκδοσης της βίζας, καθώς αποτελούσε σοβαρό πρόβλημα εισόδου των προσφύγων στην χώρα μας και ταλαιπωρούσε με πολύωρες καθυστερήσεις τους ανθρώπους αυτούς. Σύμφωνα με την απόφαση από την Τρίτη 8/3 στον Προμαχώνα γίνεται η καταχώριση των στοιχείων διαμονής του πρόσφυγα και στην συνέχεια θα εκδίδεται η βίζα, καθώς η διαδικασία είναι χρονοβόρα και θα αποστέλλεται ταχυδρομικά στην διεύθυνση, που θα δηλώνεται. Έτσι ένα πρόβλημα ταλαιπωρίας για τους πρόσφυγες λύνεται.

Στο μεταξύ, όπως είπε ο κ. Αραμπατζής,  ενισχύεται με 11 αστυνομικούς το Τμήμα του Προμαχώνα, ενώ έως 20 Μαρτίου αναμένονται άλλοι 23. Οι μετακινήσεις των αστυνομικών είναι εκτός της Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Επίσης, μέχρι σήμερα φιλοξενούνται προσωρινά στην δομή προσφύγων, στο Κλειδί 20 πρόσφυγες από την Ουκρανία.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το Δ’ ΣΣ τίμησε τη «Μάχη των Οχυρών» παρουσιάζοντας το τιτάνιο έργο και το σθεναρό αγώνα

Πραγματοποιήθηκε επετειακή εκδήλωση με κατασκευαστικά στοιχεία για τα οχυρά, αλλά και τη σ…