Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Αντιπολεμική συγκέντρωση από τον ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης

Αντιπολεμική συγκέντρωση από τον ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης

0

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην πλατεία με καταδίκη της επίθεσης στην Ουκρανία και αίτημα «καμία εμπλοκή στον πόλεμο»

Το αίσθημα της ασφάλειας στην Ευρώπη, μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, ήρθε να αμφισβητήσει η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου,  σπέρνοντας ανησυχία στους λαούς οι οποίοι παρακολουθούν μουδιασμένοι τις εικόνες πολέμου. Με αυτό το σκεπτικό την αντίθεσή τους στην ωμή αυτή εισβολή εξέφρασαν την Δευτέρα το βράδυ τα μέλη και η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτική Συμμαχία Ξάνθης, ενώνοντας τη φωνή τους με όλους τους πολίτες που συντάσσονται με την ειρήνη και εκφράζοντας την αγωνία τους για την έκβαση των επιχειρήσεων στην Ουκρανία, που θέτουν νέα  επικίνδυνα δεδομένα και ξεριζώνουν έναν λαό, δημιουργώντας  ένα νέο ποτάμι προσφυγιάς.

Όπως τονίστηκε σχετικά, «δυστυχώς η Δύση για άλλη μια φορά φάνηκε ανεπαρκής, προκειμένου να προβλέψει και να αντιμετωπίσει την πολεμική σύρραξη, ενώ ακόμη πιο ανησυχητική είναι η στάση της Ελληνικής Κυβέρνησης, η οποία διέπεται από προσωπικές πολιτικές του πρωθυπουργού, ο οποίος βιάστηκε να φανεί πρόθυμος εταίρος, εμπλέκοντας κατ’ ουσία την χώρα μας στον πόλεμο στην Ουκρανία» και επισημάνθηκε: «Η δική μας λοιπόν επιλογή είναι μόνο μία. Καμία εμπλοκή στον πόλεμο. Η δική μας απάντηση είναι μόνο μία. ΕΙΡΗΝΗ».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Η ακρίβεια «πληγώνει» την κυβέρνηση

Στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA καταγράφεται η δυσαρέσκεια για την κυβερνη…