Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ανοιχτός ο δρόμος της ομάδας του Xanthi TechLab για τον τελικό της Θεσσαλονίκης μετά από τη σημαντική διάκριση

Ανοιχτός ο δρόμος της ομάδας του Xanthi TechLab για τον τελικό της Θεσσαλονίκης μετά από τη σημαντική διάκριση

0

Πραγματοποιήθηκε το σαββατοκύριακο στην Ξάνθη ο διαγωνισμός First Lego League Xanthi με τη συμμετοχή 16 ομάδων και 130 μαθητών από την ΑΜΘ

Συνολικά 5 ομάδες πήραν το εισιτήριο για το μεγάλο τελικό της Θεσσαλονίκης στις 2-3 Απριλίου και 2 ομάδες πήραν απευθείας την πρόκριση για το Global Innovation Award που θα πραγματοποιηθεί στις Η.Π.Α.

Στην Ξάνθη χτύπησε η καρδιά της εκπαιδευτικής ρομποτικής το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Mε ιδιαίτερη επιτυχία το First Lego League Xanthi υβριδικά, με καινοτομία και δημιουργικότητα. Συνολικά 16 ομάδες με 130 μαθητές,  από την Ορεστιάδα, την Αλεξανδρούπολη, την Ξάνθη και τη Δράμα παρουσίασαν τις καινοτόμες λύσεις τους στο κομμάτι των μεταφορών. Στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συμμετείχαν συνολικά 250 παιδιά, προπονητές και εθελοντές στην κατηγορία του Challenge που αφορά ηλικίες 9-16 ετών.

Συνολικά 5 ομάδες πήραν το εισιτήριο για το μεγάλο τελικό της Θεσσαλονίκης στις 2-3 Απριλίου και 2 ομάδες πήραν απευθείας την πρόκριση για το Global Innovation Award που θα πραγματοποιηθεί στις Η.Π.Α. Ειδικότερα οι ομάδες που προκρίθηκαν είναι από την Ξάνθη, την Αλεξανδρούπολη και την Ορεστιάδα, με την ομάδα του Xanthi TechLab, Robolab,  να διακρίνεται και να συμμετέχει στο μεγάλο τελικό της Θεσσαλονίκης.

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από το Xanthi TechLab, το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης σε συνεργασία με την edauACT που πραγματοποιεί το διαγωνισμό σε Ελλάδα, Κύπρο και Ν.Α. Ευρώπη. Ο προκριματικός της Ξάνθης βρίσκεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων. Στη δια ζώσης φάση του διαγωνισμού τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Ξάνθη,ς κ. Σπύρος Τσιλιγγίρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, κ. Κωνσταντίνος Κουρτίδης και ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, κ. Ηλίας Ασκαρίδης.

Τη διοργάνωση στήριξαν διεθνείς χορηγοί καθώς και τοπικές επιχειρήσεις.

Δήλωση Σ. Τσιλιγγίρη

Με αφορμή την επίσκεψή του στο χώρο διεξαγωγής του διαγωνισμού ο βουλευτής Σπύρος Τσιλιγγίρης δήλωσε: «Πολλά συγχαρητήρια στον κ. Γιαννακούδη και στον κ. Γιάνναρο για την επιτυχημένη διοργάνωση του Περιφερειακού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης στο Tech Lab Ξάνθης.

Το First Lego League Xanthi αποτελεί μια παγκόσμια διαγωνιστική διοργάνωση ρομποτικής που φέρνει τις νέες και τους νέους κοντά στην επιστήμη και την τεχνολογία.

Αποτελεί τιμή για την πόλη της Ξάνθης η λειτουργία του Tech Lab που προωθεί την καινοτομία και την δημιουργικότητα απαραίτητα στοιχεία για την πρόοδο και την ανάπτυξη της πόλης μας ! Θερμά Συγχαρητήρια !».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τίμησαν τη μνήμη της σφαγής του Καρυοφύτου

Πραγματοποιήθηκε δοξολογία και κατάθεση στεφάνων στο ηρώο του οικισμού την Κυριακή   …