Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Ανοιχτή εκδήλωση από το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής για την Προφορική Ιστορία

Ανοιχτή εκδήλωση από το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής για την Προφορική Ιστορία

0

Θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο το απόγευμα

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κομοτηνής, στο πλαίσιο των παράλληλων δραστηριοτήτων των σχετικών με την τοπική ιστορία, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Λαογραφίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, θα υλοποιήσει εργαστήριο για τη δημιουργία ομάδας Προφορικής Ιστορίας στην Κομοτηνή.

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου το Σάββατο 2 Απριλίου στις 7:30 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση με τις παρακάτω εισηγήσεις :

-«Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά και κοινότητες κληρονομιάς: ένα συμμετοχικό-συμπεριληπτικό υπόδειγμα διαχείρισης της κληρονομιάς» Σταυρούλα Φωτοπούλου, Διευθύντρια Δ/νσης Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς

-«Δημόσια Ανθρωπολογία και αφηγηματική εθνογραφία. Αντιμαθήματα, κοσμολογίες οπισθοφυλακής και εναλλακτικές ξεναγήσεις στις γειτονιές» από την Φωτεινή Τσιμπιρίδου, Καθηγήτρια Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Πρόεδρος του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

-«Το μουσείο, συλλέκτης αφηγήσεων/αφηγητής : πολυχώρος πολιτισμού Ισλαχανέ» από την Αρετή Κονδυλίδου, Αρχαιολόγο, Κοιν. Ανθρωπολόγο, ΥΠΠΟΑ.

-«Αρχειακά τεκμήρια και ανθρώπινες ιστορίες στο ντοκιμαντέρ» από τον Βασίλη Λουλέ, Σκηνοθέτη.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ψηφιδωτά λάμποντα!

«…είχε στα μάτια ψηφιδωτό τον καημό της Ρωμιοσύνης, εκείνου του πέλαγου τον καημό σαν ήβρε…