Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ανησυχία για τις ελλείψεις σε ηλιέλαιο λόγω Ουκρανίας

Ανησυχία για τις ελλείψεις σε ηλιέλαιο λόγω Ουκρανίας

0

Οι έμποροι ψάχνουν εναλλακτική στη Βουλγαρία

Ανησυχία επικρατεί και στην ελληνική αγορά πλέον, σχετικά με τα αποθέματα που υπάρχουν σε ηλιέλαιο, καθώς η Ουκρανία, η οποία βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση, είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής των χωρών της Ευρώπης.

Οι ελληνικές επιχειρήσεις εστίασης, από σουβλατζίδικα και ταβέρνες μέχρι μεγάλες αλυσίδες για τις οποίες το ηλιέλαιο αποτελεί μια από τις βασικές πρώτες ύλες, βρίσκονται σε αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων για την προμήθεια του. Ψάχνοντας ηλιέλαιο αντί για την Ουκρανία που αδυνατεί πλέον τις εφοδιάσει, σε Βουλγαρία ή Αργεντινή. Σε υψηλότερες τιμές φυσικά, έως και διπλάσιες σε σχέση με εκείνες που το αγοράζαν πριν από τη ρωσική εισβολή.

Σε αναβρασμό όμως βρίσκονται και οι εταιρείες που προμηθεύουν την αγορά και τα σούπερ μάρκετ, οι οποίες βλέπουν ότι μετά την απώλεια της ουκρανικής αγοράς, η αυξημένη ζήτηση θα είναι δύσκολο να καλυφθεί. Ίσως και άμεσα μάλιστα, εκτιμούν ότι μπορεί να αντιμέτωπισουμε και στη χώρα μας προβλήματα με ελλείψεις στο συγκεκριμένο τύπο λαδιού, ακόμη και στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα στην Ισπανία πολλά σούπερ μάρκετ άρχισαν να πωλούν με πλαφόν στα μπουκάλια το ηλιέλαιο. Επιτρέπεται δηλαδή η αγορά μόνο τριών μπουκαλιών του ενός λίτρου ή μιας συσκευασίας των πέντε λίτρων ανά πελάτη την ημέρα”, όπως για παράδειγμα αναφέρεται στα ράφια πολλών σουπερμάρκετ της Ισπανίας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Reuters: Μετά από μια δεκαετία «πόνου» η ελληνική οικονομία εκτοξεύεται το 2024

Η ελληνική οικονομία προβλέπεται να αναπτυχθεί με σχεδόν 3% το 2024 «Πριν από μια δεκαετία…