Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ανείσπρακτα δεκαετιών επιχειρεί να μαζέψει ο δήμος Αβδήρων

Ανείσπρακτα δεκαετιών επιχειρεί να μαζέψει ο δήμος Αβδήρων

0

Κοινωνική αναλγησία ή κοινωνική δικαιοσύνη; – Περίπτωση δημότη που δεν πλήρωνε επί 24 χρόνια νερό!

 

Δήμαρχος Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδης: «Έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε τα έσοδα του δήμου»

 

Σε μια προσπάθεια να διασφαλίσει την βιωσιμότητά του και να «νοικοκυρέψει» τα έσοδά του εισπράττοντας τα επί ετών ανείσπρακτα, επιδίδεται ο δήμος Αβδήρων προκαλώντας ωστόσο αντιδράσεις σε μερίδα δημοτών του που κατηγορούν την πρακτική αυτή ως «κοινωνικά ανάλγητη» ιδιαιτέρως σε τέτοιους καιρούς. Ο αντίλογος όμως είναι ότι πρόκειται για μια πράξη κοινωνικής δικαιοσύνης ως προς αυτούς τους δημότες που είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και πληρώνουν τα χρέη τους (Νερό, δημοτικά τέλη κ.λ.π.) έναντι αυτών που είναι κατ’ εξακολούθηση «τζαμπατζήδες» ή αδιάφοροι για να μπουν στην διαδικασία της ρύθμισης.

Περίπτωση δημότη που δεν πλήρωνε επί 24 χρόνια νερό!

Το δημοτικό συμβούλιο Αβδήρων με  απόφαση πριν 7 χρόνια έθεσε  πλαφόν ως 3.000 ευρώ οφειλές των δημοτών προς τον δήμο. Πάνω από το όριο ο δήμος κινεί νόμιμες διαδικασίες διεκδίκησης τους. Με νέα απόφαση το πλαφόν μειώθηκε στα 1.000 ευρώ. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος  κ. Γιώργος Τσιτιρίδης οι οφειλές αφορούν τους Καποδιστριακούς Δήμους Αβδήρων  της περιόδου 2005 – 2007 και Σελέρου από το 1998 που έγινε δήμος. ‘Έτριβαν τα μάτια τους οι υπάλληλοι στην Οικονομική Υπηρεσία όταν διαπίστωσαν ότι κάποιοι πριν το 2012 δεν πλήρωσαν ποτέ το νερό που κατανάλωναν ενώ ένας δημότης δεν πλήρωσε επί 24 χρόνια και συγκεκριμένα από το 1998 έως το 2022! Το ερώτημα είναι γιατί κανένας φορέας δεν τον …ενόχλησε ποτέ και δεν του το έκοψε!

Δήμαρχος Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδης: «Έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε τα έσοδα του δήμου»
«Όλοι αναγνωρίζουμε τη δύσκολη συγκυρία αλλά πρέπει να αποκαταστήσουμε και μια κοινωνική αδικία. Είναι άδικο προς τους δημότες μας που είναι συνεπείς και εξοφλούν ή ρυθμίζουν και εξυπηρετούν τις οφειλές τους να υπάρχουν κάποιοι που δεν πληρώνουν αλλά ούτε και ενδιαφέρονται να κάνουν ρύθμιση και προσπαθούν να την βγάλουν «τζάμπα». Απ’ την άλλη ο δήμος πρέπει να διαφυλάξει την βιωσιμότητά του, να εισπράξει τις οφειλές, να έχει έσοδα, γιατί έχει αντίστοιχα έξοδα. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε έχοντας εντολή από το δημοτικό συμβούλιο. Οι υπηρεσίες ακολουθούν την διαδικασία αφού πρώτα στείλουν ενημερωτικά σημειώματα δύο και τρεις φορές καλώντας τους δημότες που οφείλουν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

Υπάρχουν κάποιοι που αδιαφορούν στις προειδοποιήσεις και στις εκκλήσεις για ρύθμιση. Κι αυτό γίνεται κατ’ εξακολούθηση. Γι αυτούς ακολουθείται η νόμιμη διαδικασία που είναι βεβαιώσεις οφειλών προς την εφορία με δέσμευση ΑΦΜ με ότι συνεπάγεται. Πρόκειται για χρέη ετών , Μια δεκαετία και περισσότερο…Δηλαδή οι συμπολίτες μας που πληρώνουν είναι κορόιδα;», τονίζει ο δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς σ’ όσους διαμαρτύρονται.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…