Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΑΜΘ: Πρόστιμο 5.000 ευρώ και «λουκέτο» σε δύο καταστήματα εστίασης για εξυπηρέτηση πελατών χωρίς πιστοποιητικό

ΑΜΘ: Πρόστιμο 5.000 ευρώ και «λουκέτο» σε δύο καταστήματα εστίασης για εξυπηρέτηση πελατών χωρίς πιστοποιητικό

0

Εντοπίστηκαν σε ελέγχους από αστυνομικούς της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού, τη Δευτέρα 21 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 74.138 έλεγχοι, από τους οποίους οι 41.102 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 135 παραβάσεις και 4 αναστολές λειτουργίας καταστημάτων και 2 συλλήψεις. Παράλληλα, επιβλήθηκαν και 16 πρόστιμα για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου.

Αναλυτικά οι έλεγχοι και τα αποτελέσματα:

  • 54 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ εκ των οποίων 1 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.
  • 2 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο.
  • 79 παραβάσεις και 2 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Ειδικότερα, στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

-επιβλήθηκε από 5.000 ευρώ πρόστιμο σε 2 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος Καβάλας και Αλεξανδρούπολης, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 2 παραβάσεις στους πελάτες,

-βεβαιώθηκαν 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη, εργαζόμενους και πελάτη καταστημάτων. Επιπλέον, βεβαιώθηκε 1 παράβαση για μη χρήση μάσκας σε χώρο αναμονής ΚΤΕΛ της Δράμας.

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε διωκόμενο με ένταλμα σύλληψης στην Αλεξανδρούπολη

Εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για συνέργεια σε διακίνηση παράτυπων μεταναστών Συνελήφθη το πρω…