Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία 500 Προσλήψεις δασοπυροσβεστών στην Πυροσβεστική

500 Προσλήψεις δασοπυροσβεστών στην Πυροσβεστική

0

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως και την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

 

Στην Πυροσβεστική αναμένεται να προσληφθούν 440 άτομα ως πυροσβεστικό τεχνικό προσωπικό καθώς και 60 άτομα ως επιστημονικό προσωπικό (δασολόγοι, δασοπόνοι) και η θητεία τους θα είναι επταετής.

Οι υποψήφιοι ειδικότητας Πυροσβεστικού Τεχνικού Προσωπικού, θα πρέπει να μην έχουν υπερβεί το 28ο έτος της ηλικίας τους ενώ οι υποψήφιοι στην ειδικότητα του Πυροσβεστικού Επιστημονικού Προσωπικού, καθώς και οι Πυροσβέστες Εποχικής Απασχόλησης θα πρέπει να μην έχουν υπερβεί το 31ο έτος της ηλικίας τους.

Πώς θα κάνετε αίτηση

Οι υποψήφιοι του διαγωνισμού εκτυπώνουν από την ιστοσελίδα του Πυροσβεστικού Σώματος www.fireservice.gr την αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό, τη συμπληρώνουν και υποχρεούνται να την υποβάλλουν μαζί με τα κατά περίπτωση πρόσθετα δικαιολογητικά της προκήρυξης, αυτοπροσώπως ή με εξουσιοδοτημένο πρόσωπο.

Σημειώνεται ότι, όπως αναφέρεται στην προκήρυξη, μετά τη συμπλήρωση της επταετούς θητείας, δύνανται, με αίτησή τους, η οποία υποβάλλεται τρεις τουλάχιστον μήνες πριν από τη συμπλήρωση της επταετίας, εφόσον έχουν αξιολογηθεί σε όλες τις εκθέσεις ικανότητας με γενικό χαρακτηρισμό τουλάχιστον «αποδεκτή» -και κριθούν ικανοί από το Κατώτερο Συμβούλιο Πυροσβεστικού Σώματος- να μονιμοποιηθούν, καταλαμβάνοντας μόνιμες οργανικές θέσεις.

Κάθε υποψήφιος μπορεί να υποβάλει μόνο μια αίτηση, σε μία Επιτροπή Παραλαβής Δικαιολογητικών και για θέση μόνο μιας ειδικότητας.

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως και την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022 έως τις 20:00.

ΑΣΕΠ 1Γ/2022: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις 822 προσλήψεις στην ΑΑΔΕ

 

Θέσεις σε 66 περιοχές της χώρας και στην Ξάνθη

 

Ξεκίνησαν την  Τετάρτη 16 Μαρτίου οι αιτήσεις για τις 822 θέσεις μόνιμου προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με γραπτό διαγωνισμό στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.),  στην προκήρυξη 1Γ/2022 του ΑΣΕΠ.

Να σημειωθεί ότι η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία λήγει στις 4 Απριλίου 2022, ημέρα Δευτέρα και ώρα 14:00.

Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου, ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στη σχετική Προκήρυξη.

 

ΟΑΕΔ: Έρχονται νέα προγράμματα με μισθό πάνω από 900 ευρώ

 

Προγράμματα για πάνω από 55.000 εργαζόμενους προωθεί ο ΟΑΕΔ με μισθό 933 ευρώ, ενώ την ίδια ώρα προετοιμάζονται αλλά έντεκα προγράμματα που θα τρέξουν μέχρι τέλος του χρόνου.

Τα προγράμματα

Ειδικό πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 3.400 ανέργων, πρώην εργαζομένων στις επιχειρήσεις που επλήγησαν λόγω της απολιγνιτοποίησης στις Περιφέρειες της Δυτικής Μακεδονίας και της Πελοποννήσου

Πρόγραμμα προεργασίας για 2.000 άνεργους νέους ηλικίας 18-29 ετών των περιοχών των Περιφερειών της Δυτικής Μακεδονίας και της Πελοποννήσου.

Πρόγραμμα Δεύτερης Επιχειρηματικής Ευκαιρίας

Πρόγραμμα Επιταγής Επανένταξης στην Αγορά Εργασίας

Πρόγραμμα Απασχόλησης Μακροχρονίως Ανέργων 55-67 ετών

Πρόγραμμα Απασχόλησης Ανέργων για Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες

Πρόγραμμα Εργονομικής Διευθέτησης του χώρου εργασίας για ΑμεΑ

Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων ηλικίας 30 ετών και άνω στις λιγότερο Ανεπτυγμένες Περιφέρειες (ΛΑΠ) της χώρας με έμφαση σε μακροχρόνια ανέργους και σε ανέργους μεγαλύτερων ηλικιών (Γ’ κύκλος)

Προκηρύσσονται το επόμενο τρίμηνο

-Τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα που πρόκειται να προκηρυχθούν άμεσα εντός του επόμενου τριμήνου είναι τα ακόλουθα:

-Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 5.000 ανέργων ηλικίας 30 ετών και άνω στις Περιφέρειες σε Μετάβαση (ΜΕΤ) της χώρας (Γ’ κύκλος)

-Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 4.000 ανέργων ηλικίας 30 ετών και άνω στις Περισσότερο Ανεπτυγμένες Περιφέρειες (ΠΑΠ) της χώρας (Β’ κύκλος)

-Πρόγραμμα προεργασίας για 10.000 άνεργους νέους ηλικίας έως 29 ετών στις Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας.

Προγράμματα υπό σχεδιασμό και που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ

-Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία για 1.000 ανέργους ηλικίας 30-45 ετών

-Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία για 2.000 ανέργους ηλικίας 18-29 ετών

Πρόγραμμα Απόκτησης Εργασιακής εμπειρίας για 3.900 άνεργους νέους ηλικίας έως 29 ετών

-Υπό σχεδιασμό προγράμματα που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης

-Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 10.000 μακροχρονίων ανέργων  ηλικίας 45 ετών και άνω, σε περιοχές-θύλακες υψηλής ανεργίας

 

-Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 5.000 ανέργων στους τομείς της πράσινης οικονομίας, με έμφαση στις γυναίκες

Πρόγραμμα προεργασίας για 10.000 άνεργους νέους ηλικίας 18 έως 30 ετών

-Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα αναβάθμισης δεξιοτήτων / επανειδίκευσης και βραχυπρόθεσμης απασχόλησης για ανέργους 25-45 ετών

-Πιλοτικές δράσεις στο πλαίσιο κατάρτισης Ενεργητικών Πολιτικών Απασχόλησης ανοιχτού τύπου σε τρεις πόλεις.

Πάνω από 136.000 οι αιτήσεις για κοινωφελή εργασία

 

Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων έκλεισε την Παρασκευή

 

Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων έκλεισε την Παρασκευή 18 Μαρτίου στις 11 το πρωί, και συνολικά είχαν υποβάλει αιτήσεις 136.285 άνεργοι.

Οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, που αφορά συνολικά 25.000 ανέργους, ξεπέρασαν τις 136.000.

Η «δεξαμενή», άλλωστε παραμένει ιδιαίτερα μεγάλη, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία εγγεγραμμένης ανεργίας του Φεβρουαρίου, που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο ΟΑΕΔ, οι άνεργοι παραμένουν σταθερά πάνω από 1,1 εκατ. άτομα.

Πλέον, αναμένεται στις αρχές Απριλίου να δημοσιευθεί ο προσωρινός πίνακας των ωφελούμενων, προκειμένου στη συνέχεια να ανοίξει η διαδικασία υποβολής ενστάσεων και εντός του μήνα να εκδοθούν οι οριστικοί πίνακες, ώστε να ξεκινήσει, το αργότερο στις αρχές Μαΐου, η διαδικασία τοποθέτησης των ανέργων στις θέσεις τους.

Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προσωρινά ελεύθεροι οι 49 συλληφθέντες του ΑΠΘ

Αναβλήθηκε η δίκη των 49 συλληφθέντων από την αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετικών Επισ…