Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία 35 θέσεις με 8μηνες συμβάσεις στην Π.Ε. Ξάνθης

35 θέσεις με 8μηνες συμβάσεις στην Π.Ε. Ξάνθης

0

15 στο δήμο – 5 στην ΔΕΥΑΞ, 9 στον ΣΔΑΝ και 6 στον Δήμο Τοπείρου  

 

Την πρόσληψη 1.014 συμβασιούχων μέσω ΑΣΕΠ σε δήμους, συνδέσμους και εταιρείες ΟΤΑ ενέκρινε το υπουργείο Εσωτερικών

 

Σύμφωνα με την προκήρυξη που δημοσιεύτηκε το Υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε την πρόσληψη 1.014 συμβασιούχων μέσω ΑΣΕΠ σε δήμους, συνδέσμους και εταιρείες ΟΤΑ. Πρόκειται για προσλήψεις σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας έως οκτώ (8) μήνες.

Δείτε αναλυτικά ολόκληρο τον πίνακα:

 

ΘΕΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ-ΦΟΡΕΑΣ
5  ΔΕΥΑ ΞΑΝΘΗΣ
15  ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ
6 ΔΗΜΟΣ ΤΟΠΕΙΡΟΥ
9 ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΞΑΝΘΗΣ

 

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις 8 θέσεις στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης

 

Ξεκίνησαν στις 28/3 οι αιτήσεις στην προκήρυξη για 1.649 νέες προσλήψεις στο υπουργείο Πολιτισμού μέσω ΑΣΕΠ, για την ενίσχυση των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου και θα παραμείνουν ανοιχτές έως την Πέμπτη 7 Απριλίου

Η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς προχωρά σε προσλήψεις, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά 1.649 ατόμων για την κάλυψη αναγκών σε Υπηρεσίες αρμοδιότητας της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Πρόκειται για συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας 7 μηνών. Στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης θα προσληφθούν 8 άτομα.

 

Οι ειδικότητες που ζητούνται:

ΤΕ Λογιστικού

ΔΕ Φύλαξης-Πληροφόρησης Ημερησίων Φυλάκων Αρχαιοτήτων

ΥΕ Βοηθητικού Προσωπικού Καθαριότητας

Πώς θα κάνετε αίτηση

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν και να υποβάλουν αίτηση-υπεύθυνη δήλωση ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: sox.culture.gov.gr ή μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης https://www.gov.gr/

Για πληροφορίες σχετικά με την Ανακοίνωση και τη συμμετοχή σε αυτή οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα (2108226690, 2108847158, 2103805540 2103808058, 2103805537, και 2103808059) εργάσιμες ημέρες και ώρες 09:00 μέχρι 14:00 ή μέσω email στο sox@culture.gr .

 

ΟΑΕΔ: Έως 300 ευρώ σε ανέργους

 

Νέα επιδόματα – Τα χορηγεί ο οργανισμός

 

Τη χορήγηση δύο “μπόνους” επιδομάτων μέχρι 300 ευρώ σε ανέργους, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με το νομοσχέδιο “Δουλειές Ξανά”, το οποίο δόθηκε για δημόσια διαβούλευση και αναμένεται να ψηφιστεί το επόμενο διάστημα.

Πιο αναλυτικά, ένας από τους βασικούς στόχους του νομοσχεδίου είναι να βοηθηθούν οι άνεργοι – και ιδίως οι μακροχρόνια άνεργοι – στο να βρουν δουλειά, με νέα ψηφιακά εργαλεία, και να επιβραβευθούν όσοι αναζητούν ενεργά ή βρίσκουν εργασία.

Σε αυτό το πλαίσιο, προβλέπεται πριμοδότηση-bonus 300 ευρώ για τους μακροχρόνια ανέργους άνω των 5 ετών, οι οποίοι καταρτίζουν Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης.

Επίσης, προβλέπεται για πρώτη φορά η χορήγηση Επιδόματος Εργασίας, που αντιστοιχεί στο 50% του επιδόματος ανεργίας και θα καταβάλλεται σε όσους ανέργους βρίσκουν δουλειά κατά την περίοδο καταβολής του κανονικού επιδόματος ανεργίας, έως και τη λήξη της.

Πιο συγκεκριμένα, όσοι άνεργοι βρουν δουλειά κατά την περίοδο καταβολής του επιδόματος ανεργίας, θα συνεχίσουν να λαμβάνουν το 50% του επιδόματος, δηλαδή ένα ποσό άνω των 200 ευρώ (αφού το επίδομα ανεργίας σήμερα είναι 407 ευρώ) για όσο διάστημα υπολείπεται μέχρι τη λήξη της περιόδου καταβολής του.

 

ΟΑΕΔ: «Ανοίγουν» προγράμματα για 50.900 θέσεις εργασίας

 

Έντεκα νέα προγράμματα με στόχο τη δημιουργία συνολικά 50.900 θέσεων εργασίας, ευκαιριών απασχόλησης και δημιουργίας νέας επιχειρήσεων αναμένεται να υλοποιήσει ο ΟΑΕΔ μέχρι τέλη Ιουνίου.

Ανοιχτά για υποβολή αιτήσεων βρίσκονται οκτώ προγράμματα του ΟΑΕΔ, ενώ άλλα 12 πρόκειται να υλοποιηθούν εντός τριμήνου, είτε με συγχρηματοδότηση είτε μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

Τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα που πρόκειται να προκηρυχθούν άμεσα εντός του επόμενου τριμήνου είναι τα ακόλουθα:

Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 5.000 ανέργων ηλικίας 30 ετών και άνω στις Περιφέρειες σε Μετάβαση (ΜΕΤ) της χώρας (Γ’ κύκλος)Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 4.000 ανέργων ηλικίας 30 ετών και άνω στις Περισσότερο Ανεπτυγμένες Περιφέρειες (ΠΑΠ) της χώρας (Β’ κύκλος)Πρόγραμμα προεργασίας για 10.000 άνεργους νέους ηλικίας έως 29 ετών στις Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας.

Προγράμματα υπό σχεδιασμό

Επίσης είναι υπό σχεδιασμό προγράμματα που θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ (ΕΚΤ ή/και το ΕΠΑνΕΚ):

Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία για 1.000 ανέργους ηλικίας 30-45 ετών

Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία για 2.000 ανέργους ηλικίας 18-29 ετώνΠρόγραμμα Απόκτησης Εργασιακής εμπειρίας για 3.900 άνεργους νέους ηλικίας έως 29 ετών.

Τέλος είναι υπό σχεδιασμό προγράμματα που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης:

Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 10.000 μακροχρονίων ανέργων ηλικίας 45 ετών και άνω, σε περιοχές-θύλακες υψηλής ανεργίας

Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 5.000 ανέργων στους τομείς της πράσινης οικονομίας, με έμφαση στις γυναίκες

Πρόγραμμα προεργασίας για 10.000 άνεργους νέους ηλικίας 18 έως 30 ετών

Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα αναβάθμισης δεξιοτήτων/επανειδίκευσης και βραχυπρόθεσμης απασχόλησης για ανέργους 25-45 ετών

Πιλοτικές δράσεις στο πλαίσιο κατάρτισης Ενεργητικών Πολιτικών Απασχόλησης ανοιχτού τύπου σε τρεις πόλεις.

Έρχονται πάνω από 1.600 προσλήψεις ΕΠΟΠ

 

Πήραν ΦΕΚ τρεις προκηρύξεις για την πλήρωση χιλίων τριάντα (1.030) θέσεων Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) για τον Στρατό Ξηράς, (308) θέσεις στο Πολεμικό Ναυτικό, (20) θέσεων Επαγγελματιών Οπλιτών στο Κοινό Νομικό Σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων και (281) θέσεων Επαγγελματιών Οπλιτών στην Πολεμική Αεροπορία.

Έρχονται πάνω από 1.600 προσλήψεις ΕΠΟΠ

Δημοσιεύτηκαν οι προκηρύξεις για την πλήρωση συνολικά 1.639 θέσεων Επαγγελματιών Οπλιτών ΕΠΟΠ σε στρατό, πολεμική αεροπορία, Πολεμικό Ναυτικό αλλά και στο Κοινό Νομικό Σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αναλυτικά οι προκηρύξεις

Πλήρωση χιλίων τριάντα (1.030) θέσεων Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) για τον Στρατό Ξηράς (ανδρών – γυναικών)

Οι υποψήφιοι θα επιλεγούν στην ειδικότητα που έχουν δηλώσει εφόσον, έχουν τα απαιτούμενα προσόντα, τη σωματική ικανότητα που καθορίζεται, συγκεντρώσουν τα απαραίτητα μόρια και επιτύχουν στις προβλεπόμενες υγειονομικές – ψυχοτεχνικές εξετάσεις και αθλητικές δοκιμασίες.

Πλήρωση διακοσίων ογδόντα μίας (281) θέσεων Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) στην Πολεμική Αεροπορία

Ανακοινώνεται η πλήρωση διακοσίων ογδόντα μίας (281) θέσεων Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ.), στην Πολεμική Αεροπορία, για τις ειδικότητες που δίνονται.

Οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν τελικά και θα καταταγούν, θα τοποθετηθούν αποκλειστικά σε μονάδες – υπηρεσίες της Πολεμικής Αεροπορίας, για κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών. Ο όρος υποψήφιος και οι προσδιοριστικοί όροι προς αυτόν, αναφέρονται σε άνδρες και γυναίκες.

Πλήρωση τριακοσίων οκτώ (308) θέσεων Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) ανδρών – γυναικών στο Πολεμικό Ναυτικό

Οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν τελικά και θα καταταγούν, θα τοποθετηθούν σε Πολεμικά Πλοία και Μονάδες – Υπηρεσίες του Πολεμικού Ναυτικού, για κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών. Ο όρος υποψήφιος και οι προσδιοριστικοί όροι προς αυτόν, αναφέρονται σε άνδρες και γυναίκες.

Πλήρωση είκοσι (20) θέσεων Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ), στο Κοινό Νομικό Σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων

Οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν τελικά και θα καταταγούν, θα τοποθετηθούν αποκλειστικά σε μονάδες – υπηρεσίες του Κοινού Νομικού Σώματος για κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών.

Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πιθανή διακοπή νερού αύριο σε περιοχές της πόλης

Στο πλαίσιο προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης από το Παρά…