Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Την Αλεξανδρούπολη επισκέφθηκε η Γενική Πρόξενο της Γαλλίας στην Ελλάδα

Την Αλεξανδρούπολη επισκέφθηκε η Γενική Πρόξενο της Γαλλίας στην Ελλάδα

0

Επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την παρουσία των Γαλλοεβραίων το καλοκαίρι στην περιοχή, κατά τη συνάντησή της με το δήμαρχο

Τη Γενική Πρόξενο της Γαλλίας και Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης Sandrine Mouchet, υποδέχτηκε την Τρίτη στο γραφείο του ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε την κα Πρόξενο για τα μεγάλα projects που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή, όπως η Ανατολική Περιφερειακή Οδός, η αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής με την ηλεκτροκίνηση και η ιδιωτικοποίηση του λιμένα, επισημαίνοντας ότι αυτή η βελτίωση των υποδομών στις μετακινήσεις συμβάλλει στην προσέλκυση επενδυτικών σχημάτων, καθώς και για όλες τις ενέργειες που γίνονται ώστε η Αλεξανδρούπολη να διατηρήσει τον χαρακτήρα της ως τουριστικός προορισμός. Μάλιστα, η κα Πρόξενος επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την παρουσία των Γαλλοεβραίων που επιλέγουν την Αλεξανδρούπολη ως τόπο διαμονής για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Επίσης, συζητήθηκε η δυνατότητα συνεργασίας με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης για τη διοργάνωση πολιτιστικών δράσεων, όπως το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου καθώς και το ενδεχόμενο συνεργασίας για την ανάληψη δράσεων με σκοπό την ανάδειξη και διαφύλαξη της ταυτότητας των κτιρίων του Γαλλικού Σταθμού Αλεξανδρούπολης.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Ιωάννης Μπόγδης, ενώ τη Γενική Πρόξενο συνόδευε η επίτιμη Πρόξενος της Γαλλίας στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης κα Μαρίνα Δουλάμη.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Καίνε» οι αυξήσεις στην φοιτητική στέγη

Αύξηση 20 – 30% στα ενοίκια- Εξαφανίστηκαν σε χρόνο ρεκόρ τα δίχωρα του κέντρου   Ενδιαφέρ…