Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Τ. Καραδέδος: Το Νοσοκομείο είναι πολιτικά, η δική μας “Αττική οδός”

Τ. Καραδέδος: Το Νοσοκομείο είναι πολιτικά, η δική μας “Αττική οδός”

0

Ο τρόπος που οι αδυναμίες του Νοσοκομείου αποτυπώνουν κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά τα αναπτυξιακά αναχώματα της πόλης εξηγεί ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου

Διαψεύδει τα περί υποψηφιότητάς του: Δεν κάνω κοινοποιήσεις για τις πολιτικές μου απόψεις μέσω φημών. Μου προσδόθηκε μία κομματικότητα που δεν έχω εκφράσει

 

Ως τη δική μας «Αττική οδό» χαρακτηρίζει, μετά την επέλαση της «Ελπίδας» και την παράλυση του κρατικού μηχανισμού στην πρωτεύουσα, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης Τάσος Καραδέδος το Νοσοκομείο της πόλης, προκειμένου να καταδείξει ότι μέσα από τις αδυναμίες του, αποκαλύπτεται ο τρόπος που λειτουργούν κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά τα αναπτυξιακά αναχώματα της πόλης. «Είναι το σύμπτωμα που δείχνει το γενικό πρόβλημα», αναφέρει ο ίδιος.

Με μια δόση απογοήτευσης ο κ. Καραδέδος εξήγησε στο «Ε» ότι η μη λειτουργία της ΜΕΘ πρακτικά συντείνει, αν όχι οδηγεί στην λειτουργία του Νοσοκομείου της πόλης ως κέντρο υγείας. Άλλωστε, όλες οι προσπάθειες και οι δηλώσεις για συσπείρωση και κοινή προσπάθεια για την προστασία και αναβάθμιση του Νοσοκομείου Ξάνθης δεν έχουν φέρει κάποιο αποτέλεσμα. Μάλιστα, οι ρυθμίσεις τροποποίησης του Κέντρου Υγείας Αβδήρων και αναστολής λειτουργίας των περιφερειακών ιατρείων λίγο συνέδραμαν στην συνολικότερη και μονιμότερη αντιμετώπιση του προβλήματος, όχι μόνο με όρους πρόσκαιρης διαχείρισης προβλημάτων, που και αυτά δεν είναι λίγα, όπως λέει, αλλά στη βάση συστηματικής και ολικής παροχής υπηρεσιών υγείας από το Νοσοκομείο μας.

«Σε αυτό συντείνει και το φιλελεύθερο παραλήρημα της δεξιάς ότι ο ιδιωτικός τομέας λύνει το πρόβλημα», προσθέτει ο ίδιος, εξηγώντας ότι κάθε τόπος έχει παραμέτρους, ιδιαιτερότητες και δεδομένα που πρέπει να συνεκτιμώνται. «Ποιος είναι ο σχεδιασμός για το Νοσοκομείο μας», αναρωτιέται ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου, συμπληρώνοντας ότι ακόμη δεν έχει υπάρξει ούτε προγραμματισμός, αλλά ούτε και σύμπνοια για διεκδικήσεις.

 

Διαψεύδει υποψηφιότητα με τον ΣΥΡΙΖΑ

Παράλληλα, ο κ. Καραδέδος διαψεύδει τα περί υποψηφιότητάς του με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και χαρακτηρίζει ως μη αληθές πρόσφατο σχετικό δημοσίευμα. «Ανακοινώθηκε κάτι που δεν αποφάσισα εγώ και αυτό δεν ήταν ηθικό. Μου προσέδωσε κομματικότητα που δεν έχω εκφράσει στο λόγο μου και στην πολιτική μου πρακτική μέσα στο σύλλογο. Ούτε αισθητικά, ούτε ιδεολογικά με εκφράζει μια τέτοια προσέγγιση, δεν κάνω τέτοιες κοινοποιήσεις για τις πολιτικές μου απόψεις. Η κομματική γραμμή είναι εκ του πονηρού και δεν πολιτευομαστε έτσι ούτε στον ιατρικό σύλλογο ούτε στην κοινωνία», σημείωσε ο ίδιος, προσθέτοντας ειδικά ως προς την υποψηφιότητα: «δεν έχω τέτοιο σκοπό».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …