Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Συνεχίζονται την Τετάρτη οι διαδικτυακές διαλέξεις στην «Ακαδημία» της ΠΑΜΘ

Συνεχίζονται την Τετάρτη οι διαδικτυακές διαλέξεις στην «Ακαδημία» της ΠΑΜΘ

0

Μία διάλεξη για το ρόλο της γενετικής βελτίωσης των φυτών και μία για τον αντίκτυπο της πανδημίας στο άτομο

Την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022 συνεχίζουν διαδικτυακά οι διαλέξεις στις δύο θεματικές ενότητες του 7ου κύκλου της Ακαδημίας– Δομής Διά Βίου Μάθησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Συγκεκριμένα:

-Στη θεματική ενότητα «Δια Βίου Μάθηση, Εκπαίδευση & Απασχόληση» θα πραγματοποιηθεί η διάλεξη με θέμα «Είναι ορατός ο κίνδυνος για κρίση τροφίμων ως το 2050; Ο ρόλος της γενετικής βελτίωσης φυτών» από τον Τοκατλίδη Ιωάννη, Καθηγητή Τμήματος Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής του ΔΠΘ.

-Στη θεματική ενότητα «Κοινωνία και Ευ ζην εν μέσω πανδημίας» θα πραγματοποιηθεί η διάλεξη με θέμα «Πανδημία και σχέση: ο αντίκτυπος του βιώματος σε ατομικό, οικογενειακό και συλλογικό επίπεδο» από τον Ευθύμιο Λαμπρίδη, Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Ιστορίας & Εθνολογίας ΔΠΘ.

Υπενθυμίζεται ότι, η «Ακαδημία» αποτελεί μια καινοτόμο και πρωτοποριακή δράση, κατά την οποία καθηγητές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας παραδίδουν εθελοντικά, με τρόπο απλό και κατανοητό, διαλέξεις για όλους τους πολίτες σε επιμέρους γνωστικά αντικείμενα και θεματικά πεδία.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βιβλιοπρόταση της Παρασκευής: «Η χαμένη άνοιξη» του Στρατή Τσίρκα

Ιούλιος 1965. Ο Αντρέας, δεκαοχτώ χρόνια πολιτικός πρόσφυγας, επιστρέφει επιτέλους στην πα…