Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Sunlight : Οι νέες φρεγάτες Belharra θα φέρουν τορπίλες made in Xanthi

Sunlight : Οι νέες φρεγάτες Belharra θα φέρουν τορπίλες made in Xanthi

0

Το ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην Βουλή στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Για την ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της χώρας»

Η εγχώρια πολεμική βιομηχανία συμμετέχει στο πρόγραμμα ενίσχυσης της θωράκισης της χώρας  – Το προφίλ της Sunlight

Ενεργό ρόλο στην αμυντική θωράκιση της χώρας θα αναλάβει μια επιχείρηση με έδρα το δήμο Τοπείρου της Π.Ε. Ξάνθης. Πρόκειται για τη Sunlight η οποία θα αναλάβει το κομμάτι της συναρμολόγησης των τορπιλών που θα φέρουν οι νέες  φρεγάτες Belharra που αγόρασε πρόσφατα από την Γαλλία η χώρα μας στο πλαίσιο του προγράμματος ενίσχυσης της αμυντικής της θωράκισης.

Το ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στην Βουλή: «Στην  Sunlight η συναρμολόγηση των τορπιλών των φρεγατών Belharra»

Την είδηση που αφορά την περιοχή μας ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής κατά την διάρκεια της ομιλίας του  στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Για την ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της χώρας».

Ειδικότερα ο πρωθυπουργός είπε αυτολεξεί: «Η συναρμολόγηση των τορπιλών που θα φέρουν οι νέες φρεγάτες θα γίνεται στην Sunlight στην Ξάνθη και θα μετακυλίει μέρος των εργασιών και σε άλλες επιχειρήσεις». Μια είδηση με ιδιαίτερη σημασία για την εταιρεία και για την περιοχή μας καθώς αυτό θα ανοίξει τον κύκλο εργασιών της και πιθανότατα νέες θέσεις εργασίας.

«Για πρώτη φορά το υπουργείο άμυνας επεξεργάστηκε τόσο γρήγορα προγράμματα αγοράς οπλικών συστημάτων που είναι τόσο σημαντικά. Όχι μόνο γιατί το επέβαλλαν οι προκλήσεις των γειτόνων, αλλά και προκειμένου να αξιοποιηθεί η συγκυρία. Εθνική απόφαση με διεθνή προσανατολισμό» είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Η εθνική αντιπροσωπεία καλείται σήμερα να εξουσιοδοτήσει τους αρμόδιους χειριστές να ολοκληρώσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες των σημαντικών συμβάσεων. Το κύριο μέρος τους αφορά της φρεγάτες “Μπελαρά” οι οποίες έρχονται να ανανεώσουν τη ραχοκοκαλιά του στόλου. Η επιφάνεια και ο βυθός των θαλασσών μας θωρακίζονται απόλυτα. Οι νέες φρεγάτες συνεργάζονται με τα νέα μαχητικά Ραφάλ και με τα ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα Ρόμεο». Συνδέονται αυτές οι επιλογές – είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης – επίσης με ταυτόχρονη προμήθεια τορπιλών βαρέως τύπου ενώ οι νέες φρεγάτες θα είναι έτοιμες να υποδεχθούν τέσσερα ακόμα νέα πλοία επιφάνειας με γνώμονα πάντα τις εισηγήσεις του Ναυτικού μας. «Πρόκειται με άλλα λόγια για ένα συνεκτικό και καλά διαρθρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο το οποίο απλώνεται και στους τρεις κλάδους των Ε.Δ» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Η εγχώρια πολεμική βιομηχανία συμμετέχει στο πρόγραμμα ενίσχυσης της θωράκισης της χώρας

Παράλληλα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος απαντώντας σε αναφορές της αντιπολίτευσης περί «μηδενικής συμμετοχής της εγχώριας πολεμικής βιομηχανίας σημείωσε: «Οι αναφορές περί «μηδενικής» συμμετοχής της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας είναι εσφαλμένες και δεν στέκουν», τόνισε δε πως «πενήντα είναι οι ελληνικές εταιρείες της αμυντικής βιομηχανίας που έχουν ήδη έρθει σε συμφωνία και αναμένονται να υπογραφούν τα μνημόνια συνεργασίας με την Naval για την εμπλοκή τους στο πρόγραμμα».

 

 

Το προφίλ της Sunlight

Η Sunlight Group Συστήματα Αποθήκευσης Ενέργειας είναι μία από τις πιο πρωτοπόρες εταιρείες στην παγκόσμια παραγωγή βιομηχανικών μπαταριών και συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας, με εξαγωγές σε 100 χώρες και υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις κι εργοστάσια σε Ελλάδα, Ιταλία και ΗΠΑ και εστιάζει τις επενδύσεις της στο R&D.

Με περισσότερα από 12 χρόνια εμπειρίας στο λίθιο και μια κορυφαία ομάδα R&D, η Sunlight επενδύει στη φιλική ενέργεια με έμφαση στο λίθιο.

Οι τεχνολογίες αποθήκευσης ενέργειας της Sunlight διαμορφώνουν βιώσιμες πόλεις, οι καινοτόμες λύσεις της υποστηρίζουν εφαρμογές e-mobility στη βιομηχανία και στις μετακινήσεις, ενώ η προσέγγιση κυκλικής οικονομίας της εταιρείας αποτελεί σημείο αναφοράς για τον κλάδο.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…