Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Στην Ξάνθη βρέθηκε το Σάββατο ο δημοσιογράφος-συγγραφέας, Θανάσης Τσολάκης

Στην Ξάνθη βρέθηκε το Σάββατο ο δημοσιογράφος-συγγραφέας, Θανάσης Τσολάκης

0

Αντάλλαξε τις σκέψεις και τα συναισθήματά του με τους αναγνώστες υπογράφοντας το νέο του βιβλίου «Η μαμά έχει καρκίνο» στο βιβλιοπωλείο Πυργελή

Θαν. Τσολάκης: «Τις εμπειρίες πρέπει να τις μοιραζόμαστε!»

Το πρωί του Σαββάτου 12/02 ο δημοσιογράφος-συγγραφέας, Θανάσης Τσολάκης επισκέφτηκε την Ξάνθη, μιας και η διάγνωση του με κορωνοϊό δεν του επέτρεψε να παραβρεθεί στην παρουσίαση του βιβλίου του « Η μαμά έχει καρκίνο» την περασμένη Παρασκευή  04/02, που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης του συλλόγου καρκινοπαθών και φίλων Ν. Ξάνθης «παραΜΕΝΟΝΤΑΣ ΖΩΗροί». Το βιβλιοπωλείο Πυργελή φιλοξένησε τον συγγραφέα, ο οποίος συνομίλησε με όσους επιθυμούσαν να ακούσουν την εμπειρία του και έπειτα υπέγραψε αντίγραφα του βιβλίου με μία μικρή αφιέρωση.

Ο κ. Τσολάκης σε μία απόπειρά του να «ξετυλίξει» τα συναισθήματά του, με αφορμή την κυκλοφορία του πρώτου συγγραφικού του εγχειρήματος, δήλωσε:

«Είναι πολύ δύσκολο ο καρκινοπαθής άνθρωπος να ανταπεξέλθει μόνος του σε όλη αυτή τη διαδικασία. Και στο τυπικό κομμάτι(μεγάλη γραφειοκρατία),αλλά και στο ψυχολογικό κυρίως. Όσο περνάει ο καιρός τα πράγματα δυσκολεύουν! Αν είναι και ανίατη η ασθένεια(όπως στην περίπτωσή μας),τότε το ψυχολογικό γίνεται ακόμα πιο επώδυνο».

Ήθελα να υπάρχει κάπου γραμμένη μία εμπειρία…

«Ήθελα να μιλήσω για όλα όσα συνέβησαν, μιας και εγώ, τουλάχιστον, δεν βρήκα κάποια τέτοια εμπειρία κάπου καταγεγραμμένη. Τις εμπειρίες πρέπει να τις μοιραζόμαστε, αφού μέσα από αυτές μαθαίνουμε!»,σημείωσε και συνέχισε: «Πριν δύο χρόνια πέθανε η μητέρα μου, πριν από 4,5 ξεκίνησε η διαδικασία που οδήγησε στη διάγνωση! Τελική εικόνα είχαμε μετά από ένα τρίμηνο περίπου. Ξεκίνησε στον πνεύμονα και επηρέασε το νευρικό της σύστημα προκαλώντας της παράλυση. Αυτό με τη σειρά του οδήγησε σε μία κακής ποιότητας ζωή στο διάστημα των έξι μηνών προτού να αρχίσουν οι χημειοθεραπείες. Μπροστά της συμπεριφερόμουν κανονικά, δεν άλλαξε απολύτως τίποτα! Κάναμε ό,τι κι πριν!»

Χρύσα Κιατίπη

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Όμορφη πόλη…φωνές μουσικές» από την Ξάνθη

Τελετή έναρξης του 9ου φεστιβάλ «Ξάνθη – Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων» Πλημμύρισε κόσμο…