Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Στην 13η θέση ανάμεσα στα 23 ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας το ΔΠΘ

Στην 13η θέση ανάμεσα στα 23 ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας το ΔΠΘ

0

Με βάση την αξιολόγηση της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ), λαμβάνοντας υπόψη για πρώτη φορά ποιοτικά κριτήρια, πλέον των αντικειμενικών

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Αριστοτέλειο Παν. Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου αποτελούν τη χρυσή οκτάδα των ελληνικών πανεπιστημίων. Το πανεπιστήμιο της περιοχής μας το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης βρίσκεται στην 13η θέση, ανάμεσα στα 23 ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας. Ακριβώς πάνω από το ΔΠΘ βρίσκεται το Πολυτεχνείο Κρήτης (12η θέση), το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας (11η θέση), το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (10η θέση) και το Πάντειο Πανεπιστήμιο (9η θέση).

Αυτό προκύπτει από την κατάταξη των ιδρυμάτων με βάση τη μοριοδότησή τους όχι με αντικειμενικά κριτήρια (π.χ. αριθμός φοιτητών και προσωπικό) αλλά με ποιοτικά κριτήρια.

Η αξιολόγηση και κατάταξη των ΑΕΙ -που παρουσιάστηκε από την εφημερίδα «Καθημερινή»- έγινε από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ) η οποία, βάσει της αξιολόγησης, εισηγείται στην Υπουργό Παιδείας την κατανομή του 20% της ετήσιας χρηματοδότησης προς τα 23 ΑΕΙ. Είναι η πρώτη φορά που η χρηματοδότηση των ελληνικών ΑΕΙ γίνεται όχι μόνο με αντικειμενικά κριτήρια -βάσει αυτών κατανέμεται το 80%- αλλά με ποιοτικά.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πάνω από πέντε χιλιάδες φακελάκια με σπόρους μοίρασαν οι «Σπορίτες» στην Ξάνθη

Σε μία προσπάθεια να επεκτείνουν τις δράσεις τους βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης το απόγευμ…