Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

0

Πολιτική δράση
Διαβάζω σε τοπική εφημερίδα της Καβάλας και χαμογελώ και απελπίζομαι παράλληλα για το μέλλον των πολιτικών μας. Διαβάστε παρακαλώ και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:
«Με παρέμβαση του υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου ενισχύεται με προσωπικό η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας. Συγκεκριμένα με 5 αστυφύλακες και 4 βαθμοφόρους».
Πριν συνέλθω από την σοβαρή και άξια λόγου ενημέρωση, βλέπω στο FB τον δικό μας Τσιλιγγίρη ν’ αναρτά το ίδιο θέμα αλλά με λιγότερους αστυνομικούς.
Και ρωτάω: Γιατί αυτή η ενημέρωση του κοινού; Εάν είχαμε και άλλο βουλευτή της Ν.Δ. τοπικά, θα μας ενημέρωνε κι αυτός για το ίδιο θέμα;
Τερτίπια ξεπερασμένα και παλαιοκομματικά που πρέπει να σταματήσουν.
Γ.Δ.


Προς βουλευτές μας
Ποτέ δεν συμφωνούσαμε με την τακτική αυτή του «κατόπιν ενεργειών του βουλευτή τάδε…»
Ξεπερασμένες μέθοδοι προβολής που πλέον δεν έχουν καμία απήχηση. Γέλωτες και ειρωνικά σχόλια δημιουργούν.
Για μας ο ρόλος και η αποστολή των βουλευτών δεν πρέπει να εξαντλείται στην απλή κατάθεση ερωτήσεων προς υπουργούς. Χαμένος χρόνος και αποτέλεσμα μηδενικό σχεδόν.
Ο βουλευτής για μας θα πρέπει με το επιτελείο του να επεξεργάζεται ένα θέμα της περιοχής του, να συγκεντρώνει στοιχεία και οργανωμένα να τα θέτει υπ’ όψιν του αρμόδιου υπουργού προς επίλυση.
Οι απλές ερωτήσεις και οι αναμενόμενες απαντήσεις είναι σαν ένα πυροβολισμό στον αέρα. Κρότος και αποτέλεσμα μηδέν.
-Λίγα λόγια προς προβληματισμό για τους βουλευτές μας.
Γ.Δ.


Τελευταία ευκαιρία
Το θέμα ετέθη και είναι σύντομο και συγκεκριμένο. Το θέτει δε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και είναι το εξής: «Εκτός ΕΣΥ θα βρεθούν από 31 Μαρτίου οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί».
Έτσι, καθαρά και παστρικά, θα βρεθούν εκτός του συστήματος Υγείας όσοι υγειονομικοί (γιατροί και νοσηλευτές)  δεν έχουν εμβολιαστεί μέχρι τέλος Μαρτίου.
Το χρονικό περιθώριο που τους δίνεται είναι αρκετό για να σκεφθούν ήρεμα και ώριμα για το εργασιακό τους μέλλον. Μην έχουν παράπονο.
Τους δίδεται η ευκαιρία ν’ αποδείξουν τον σεβασμό προς την ιδιαιτερότητα της εργασίας τους αλλά και την ηθική υποχρέωση που έχουν έναντι της κοινωνίας.
Γ.Δ.


Και αλλού όμως
Και μια και θίγουμε το θέμα του εμβολιασμού των υγειονομικών, οφείλουμε να επισημάνουμε την ευθύνη της Πολιτείας να εφαρμόσει το ίδιο μέτρο και προς άλλους εργαζόμενους στο δημόσιο.
Πρόκειται για πολλές δεκάδες χιλιάδες, μπορεί και εκατοντάδες, κι εννοούμε όσους υπηρετούν στα τρία Σώματα Στρατού, απλών οπλιτών αλλά και βαθμοφόρων.
Το ίδιο επίσης να εφαρμοστεί σε Αστυνομία, Λιμενικό, Πυροσβεστική.
Από το ίδιο μέτρο, για λόγους ισότιμης αντιμετώπισης δεν θα πρέπει να εξαιρεθούν ιερείς και άλλοι βαθμοφόροι, συμπεριλαμβανομένων και όσων βρίσκονται σε Μονές κάθε μορφής.
Όλοι οι παραπάνω μισθοδοτούνται από το δημόσιο, είναι δημόσιοι υπάλληλοι και η Πολιτεία πρώτα από αυτούς θα  έπρεπε να ζητήσει τον εμβολιασμό τους.
Γ.Δ.


Κύπρος: Σε υποχρεωτική τρίμηνη αργία οι ανεμβολίαστοι ιερείς
Σε τρίμηνη αργία τέθηκαν από την 1η Φεβρουαρίου 12 ιερείς της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Κύπρου, οι οποίοι δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου, για να εμβολιαστούν έναντι του κορωνοϊού.
Σύμφωνα με το ΡΙΚ, η Αρχιεπισκοπή Κύπρος ανακοίνωσε ότι από τους 123 ιερείς, οι 27 δεν έχουν εμβολιαστεί έναντι της Covid-19. Από αυτούς, οι 15 έκλεισαν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους. «Εάν δεν αλλάξουν γνώμη είναι εκτός Εκκλησίας. Δεν μπορούν να μην αναγνωρίζουν τον Επίσκοπό τους», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος. Ο ίδιος, μάλιστα, προειδοποίησε ότι «οι τρεις μήνες αργίας, πιθανότατα να γίνουν έξι, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και καθαίρεσή τους» και πρόσθεσε: «Εάν Μητρόπολη δεχθεί ιερέα που θα τεθεί σε αργία, η Αρχιεπισκοπή θα περικόψει από την εν λόγω Μητρόπολη τα χρήματα που της αντιστοιχούν για τους μισθούς των ιερέων της».
Κι εμείς εδώ στην Ελλάδα ακόμα συζητάμε για το αν θα συνεχίζουν να εργάζονται στα νοσοκομεία ανεμβολίαστοι γιατροί και νοσηλευτές. Για τους ανεμβολίαστους ιερείς που συνεχίζουν ανενόχλητοι να αποτρέπουν πιστούς να εμβολιάζονται, ούτε λόγος φυσικά δεν γίνεται. Και μετά απορούμε για την καθημερινή εκατόμβη νεκρών που έχουμε…


Τρίπτυχο καιρού
Χωρίς να είμαστε αχάριστοι που περνάμε ήπια τις εξάρσεις του καιρού σύμφωνα με άλλες περιοχές, διανύουμε το τρίπτυχο του καιρού.
Περιλαμβάνει δε αυτό το τρίπτυχο βροχή, αέρα και σχετικό κρύο. Δεν γνωρίσαμε χιόνι παρά οι περιοχές ψηλά στον όγκο της Ροδόπης.
Αυτός δε ο συνδυασμός του τρίπτυχου μας είναι γνωστός, τον ζούμε και πορευόμαστε αντάμα χρόνια τώρα.
Βέβαια οφείλουμε να επισημάνουμε πως το κρύο έχει μειωθεί, όπως και το χιόνι.
Οι δεκαετίες 1970 και παλαιότερα ήταν ιδιαίτερα ψυχρός ο χειμώνας, το δε χιόνι ήταν τακτικό αλλά και σε μεγάλη ποσότητα, μέχρι του σημείου μια χρονιά να κλείσουν τα σχολεία για ένα μήνα!
Σταδιακά, το κλίμα άλλαξε προς το ηπιότερο.
Γ.Δ.


Συμπάθεια προς το χιόνι
Κι αν εκείνα τα χρόνια το χιόνι ήταν πρόβλημα από πολλές πλευρές, σήμερα είναι προσμονή για χαρά και απόλαυση.
Τρίβουν με ικανοποίηση τα χέρια τους, χαίρονται και ετοιμάζονται να εξορμήσουν προς τα διάφορα χιονοδρομικά κέντρα, Ελληνικά και Βουλγαρικά, για να κάνουν σκι. Έτσι, οι φίλοι του σκι, καιρό τώρα έχουν ξεκινήσει το αγαπημένο τους σπορ, μικροί και μεγάλοι.
Για μας τους Ξανθιώτες, σχετικά κοντά μας υπάρχουν τα Χιονοδρομικά στον Λαϊλιά, στο Φαλακρό και στο Καϊμακτσαλάν. Υπάρχουν κι άλλες πίστες βέβαια αλλά βρίσκονται σχετικά μακρύτερα.
Γενικά το χιόνι για μας τους Μεσογειακούς, αποτελεί μια ιδιαίτερη χαρά και αίσθηση. Το θέλουμε παρότι δεν είμαστε εξοικειωμένοι μαζί του.
Γι’ αυτό και η λαχτάρα, έστω για λίγο.
Γ.Δ.


Δώστε τέλος στον χουλιγκανισμό
Ένα περιστατικό χουλιγκανισμού απίστευτης αγριότητας έκοψε το νήμα της ζωής του 19χρονου Άλκη στην Θεσσαλονίκη. Τι έφταιξε; Ήταν απ’ την άλλη ομάδα… Αυτό ήταν αρκετό για να δεχτεί επίθεση από συνομήλικους του και τελικά να δολοφονηθεί με ειδεχθή τρόπο. Δεν υπάρχουν λόγια…Μόνο ανείπωτη θλίψη και βαθιά ανησυχία για το πως μετριέται η ανθρώπινη ζωή από κάποιους. Εδώ όμως υπάρχουν πολύ μεγάλες ευθύνες και πρέπει να αναζητηθούν στις ομάδες που υποθάλπουν και συντηρούν στους κόλπους τους τέτοιους «οπαδούς». Που τους φανατίζουν και δημιουργούν τάγματα θανάτου. Και η πολιτεία πρέπει να λάβει μέτρα για να παταχθεί το φαινόμενο του χουλιγκανισμού μέσα στα φυτώριά του.
Μ.Ξ.


Χιόνια στα βουνά
Ενώ στην πόλη και τον κάμπο έχουμε βροχή, Τρίτη και Τετάρτη, στα ορεινά έχουμε χιόνι, που ξεκίνησε από ψηλά φθάνοντας μέχρι την περιοχή της Θηλιάς στην Καλαμού.
Η φωτογραφία είναι ενδεικτική από τα γνωστά Καταλύματα Τελμετίδη και τραβήχτηκε γύρω στις 11 το πρωί.
Γ.Δ.


Μας έχουν τρελάνει…
Χειρότεροι από τους πολιτικούς έχουν γίνει οι λοιμωξιολόγοι επιδημιολόγοι και λοιποί. Πού τους χάνεις πού τους βρίσκεις καθημερινά στα παράθυρα των καναλιών. Είναι ν’ απορείς πού βρίσκουν χρόνο να ασχοληθούν με τους ασθένειές τους! Κι αν ακούσεις αυτά που λένε… Λες ήρθε το τέλος του κόσμου και δεν πρόκειται ποτέ να βγούμε ζωντανοί απ’ αυτό. Λες και το κάνουν επίτηδες….Επιδίδονται σε μια άνευ προηγουμένου κινδυνολογία στα όρια της τρομολαγνείας. Και σαν μην έφτανε αυτό αλλάζουν συνεχώς απόψεις. Την μια ο ένας λέει ότι τον Απρίλιο θα έχουμε μηδενικά κρούσματα και χθες ο ίδιος είπε ότι τώρα μπαίνουμε σε νέο κύμα. Άλλοι λένε τρέξτε για την τρίτη δόση και μετά λένε ότι δεν κάνει ανοσία η τρίτη δόση. Καθημερινά έχουμε εκατόμβη θανάτων και κανείς δεν λέει γιατί γίνεται αυτό αφού η Όμικρον που πλέον κυριαρχεί δεν είναι θανατηφόρα όσο η Δέλτα. Με την Δέλτα όμως είχαμε 40 – 50 και τώρα 100 και πάνω! Επιτέλους πια φτάνει! Αν δεν πεθάνουμε από τον κορωνοϊό θα πεθάνουμε από τον φόβο μας …Ήδη οι έρευνες δείχνουν ότι μειώθηκε μέσα στην πανδημία το προσδόκιμο ζωής στην χώρα μας. Αν δεν έχουν κάτι σίγουρο και αξιόπιστο να μας πουν καλύτερα να σωπάσουν να πουν.  Όσοι νομίζουν ότι έτσι θα πείσουν τους ανεμβολίαστους να εμβολιαστούν πλανώνται…Και κάνουν κακό γενικά γιατί αποπροσανατολίζουν και προκαλούν σύγχυση και χάνουν την εμπιστοσύνη τους και όσοι πιστεύουν στους επιστήμονες.
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Στην 4η θέση η Ελλάδα Υπάρχει κι άλλος ένας τομέας που η χώρα μας κατά τις πληροφορίες από…