Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Πώς να αποφεύγονται οι διαδικτυακές απάτες

Πώς να αποφεύγονται οι διαδικτυακές απάτες

0

Συμβουλές από το σύλλογο οικονομολόγων Έβρου, με αφορμή την πρόσφατη εξαπάτηση επιχείρησης από φερόμενο υπάλληλο λογιστικού γραφείου

Mε αφορμή το πρόσφατο αστυνομικό δελτίο που αναφέρει την εξαπάτηση επιχείρησης από φερόμενο υπάλληλο λογιστικού γραφείου, καθώς και το αυξανόμενο φαινόμενο των ηλεκτρονικών επιθέσεων για την απόκτηση εμπιστευτικών πληροφοριών (phishing), ο Σύλλογος Οικονομολόγων Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Έβρου, συστήνει στην επιχειρηματική κοινότητα επαυξημένη προσοχή. Ειδικότερα προτείνεται :

– Να επιλέγεται ο ενδεδειγμένος τρόπος πληρωμής των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων με την χρήση των εξατομικευμένων ταυτοτήτων πληρωμής για κάθε οφειλή, από τις ίδιες τις επιχειρήσεις, και όχι από κάθε άλλο τρίτο μέρος, συνεργάτη, συμπεριλαμβανομένου και του λογιστή.

– Να χρησιμοποιούνται με απόλυτη εχεμύθεια οι κωδικοί πρόσβασης στην ηλεκτρονική τραπεζική (web banking), χωρίς να κοινοποιούνται προς οποιονδήποτε τρίτο μέρος.

– Να προηγείται η επιβεβαίωση των στοιχείων του δικαιούχου κάθε τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ), πριν από την ολοκλήρωση κάθε τραπεζικού εμβάσματος ή πληρωμής.

– Να πραγματοποιείται η ταυτοποίηση της γνησιότητας του αποστολέα κάθε ηλεκτρονικού μηνύματος (e–mail) και ιδιαίτερα αυτών με περιεχόμενο οικονομικών συναλλαγών.

– Να διατηρούνται με ασφάλεια, και σε κάθε περίπτωση, να μην γνωστοποιούνται προς οποιονδήποτε τρίτο, οι πληροφορίες εμπιστευτικού χαρακτήρα, όπως κωδικοί πρόσβασης λογαριασμών, πιστωτικών καρτών κ.α.

Οι ενέργειες αυτές αποτελούν έναν απλό και συνάμα σημαντικό οδηγό, για την αποφυγή της ηλεκτρονικής εξαπάτησης, για την διαφύλαξη της ασφάλειας των συναλλαγών και την προστασία της οικονομικής υγείας των επιχειρήσεων, σημειώνει ο σύλλογος.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η ακρίβεια έφερε την επιστροφή  καταναλωτών στα παραδοσιακά κρεοπωλεία

Συγκρίνουν τις τιμές των μάρκετ και τους βγαίνουν ακριβότερες   15% αύξηση η τιμή στο μοσχ…