Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Περιπολικό σκάφος με ειδικό υγειονομικό εξοπλισμό παραδόθηκε στη Σαμοθράκη

Περιπολικό σκάφος με ειδικό υγειονομικό εξοπλισμό παραδόθηκε στη Σαμοθράκη

0

Παρών στο νησί για την παράδοση ο υπουργός Ναυτιλίας. Ενισχύεται με 8,5 εκ. ευρώ το λιμάνι του νησιού

Στο Λιμενικό Τμήμα της Σαμοθράκης παραδόθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, νέο, περιπολικό σκάφος, κατάλληλα διαμορφωμένο με υγειονομικό εξοπλισμό. Πρόκειται για το 8ο συνολικά, σκάφος με ειδικό υγειονομικό εξοπλισμό, που εντάσσεται στον στόλο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

«Οι επιχειρησιακές δυνατότητες του Λιμενικού Σώματος στην περιοχή ενισχύονται σημαντικά, με το σύγχρονο αυτό περιπολικό σκάφος, ενώ παράλληλα, ενισχύεται και το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων του νησιού αλλά και των επισκεπτών, αφού το σκάφος διαθέτει σύγχρονο υγειονομικό εξοπλισμό και μπορεί να μεταφέρει με ασφάλεια οποιοδήποτε περιστατικό», τόνισε σε σύντομη ομιλία του ο κ. Πλακιωτάκης.

«8,5 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών»

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκης, ανακοίνωσε παράλληλα χρηματοδότηση ύψους 8,5 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ 2021 – 2027 για το λιμάνι της Καμαριώτισσας. «Είναι ένα πολύ μεγάλο έργο υποδομής εντασσόμενο σε ένα συνολικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα 200 εκατομμυρίων ευρώ για τη συνολική αξιοποίηση και αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών της πατρίδας μας».

Στην τελετή ένταξης του νέου σκάφους έδωσαν το παρών ο Γ.Γ. Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης, ο Διοικητής του Δ’ Σ.Σ αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς και ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος του Ο Λ.Α., Κώστας Χατζημιχαήλ και Κώστας Χατζηκωνσταντίνου αντίστοιχα καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ακριβότερα κατά 33% τα διόδια στην Εγνατία

Περίπου 5 ευρώ επιπλέον η διαδρομή Ξάνθη -Θεσσαλονίκη με επιστροφή – Στο τέλος της ε…