Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Περιοδεία πολιτισμού και οικοτουρισμού για την υφυπουργό Σοφία Ζαχαράκη στην Ξάνθη

Περιοδεία πολιτισμού και οικοτουρισμού για την υφυπουργό Σοφία Ζαχαράκη στην Ξάνθη

0

Επισκέφθηκε την «Οικία Χατζιδάκι» και τα Στενά του Νέστου, με αφορμή την παρουσία της στην τελετή των Αποκαλυπτηρίων του Μνημείου των Εβραίων

Στάθηκε στη συμβολή του Πολυχώρου σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης της ΑΜΘ-Προανήγγειλε τη διεξαγωγή περιοδείας στο τέλος Ιουνίου με γνώμονα την αξιοποίηση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής

Το Σάββατο 19/02 η Υφυπουργός Τουρισμού κα. Σοφία Ζαχαράκη, επισκέφτηκε τον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» και ξεναγήθηκε στους χώρους που έζησε ο κορυφαίος μουσικός και συνθέτης. Η επίσκεψη της στη Ξάνθη με αφορμή την εκδήλωση μνήμης του ολοκαυτώματος της Εβραϊκής κοινότητας της πόλης, στο πιο εμβληματικό αρχιτεκτόνημα της περιοχής, ιδιοκτησίας του Εβραίου επιχειρηματία Ισαάκ Ντανιέλ, είχε ιδιαίτερη σημειολογία.

Ειδικότερα, η Υφυπουργός τόνισε την αναμφισβήτητη συμβολή του Πολυχώρου στην τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειας ΑΜΘ και της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης και δήλωσε ότι το Υπουργείο Τουρισμού θα σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια αναβάθμισης του τουριστικού αυτού προϊόντος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, κ. Κωνσταντίνος Κουρτίδης αφού υποδέχθηκε την Υφυπουργό και την ευχαρίστησε για την τιμή να επισκεφθεί τον Πολυχώρο, της χάρισε ως ενθύμιο ένα πιστό αντίγραφο του πρώτου προγράμματος της Ορχήστρας των Χρωμάτων.

Το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Ξάνθης, κ. Μανώλης Τσέπελης,ο βουλευτής ΝΔ, κ. Σπύρος Τσιλιγγίρης, ο Αντιδήμαρχος, κ. Μανώλης Φανουράκης και ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, κ. Ηλίας Ασκαρίδης.

Ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς ήταν τα τραγούδια του μεγάλου συνθέτη υπό την επιμέλεια της καθηγήτριας πιάνου κας Εύας Ξανθοπουλίδου από το Εθνικό Ωδείο Ξάνθης και τις δύο μαθήτριες της.

Σ. Ζαχαράκη: «Εστιάζουμε σε ζητήματα που αφορούν όλη την Περιφέρεια-Επενδύουμε στο κομμάτι του Οικοτουρισμού»

Συμπληρωματικά η ίδια λίγο πριν την έναρξη της τελετής Μνήμης την Κυριακή 20/02, δήλωσε: «Χθες ήμουν στο σπίτι του Χατζιδάκι το οποίο σήμερα μπορεί να διατεθεί και να αναπτυχθεί η χρήση του για πάρα πολλές δραστηριότητες και εκδηλώσεις. Σήμερα, θα βρεθώ και στην Σταυρούπολη για να μελετήσω και τις προοπτικές του Οικοτουρισμού. Να αναπτύξουμε δραστηριότητες του Περιπατητικού Τουρισμού, Γαστρονομία, το κομμάτι της ορνιθοπαρατήρησης. Μία περιοδεία που θα γίνει γύρω στον Ιούνιο, θα διαρκέσει γύρω στις δύο μέρες με σκοπό να καταφέρουμε να αξιοποιήσουμε το τουριστικό προϊόν της περιοχής. Τρέχει μία καμπάνια για τον ορεινό Τουρισμό και για τον εγχώριο τουρισμό. Τέλη Μαρτίου θα ξεκινήσουμε καμπάνια και για το καλοκαίρι. Ο τουρισμός είναι ευεπηρέαστος και στην πανδημία και σε άλλες κρίσεις. Πραγματικά έχουμε ενδυναμώσει την ταυτότητα, το brand name της χώρας. Εστιάζουμε σε ζητήματα που αφορούν όλη την Περιφέρεια και συνάμα αναδεικνύουν το ειδικό χαρακτηριστικό κάθε περιοχής. Ο κόσμος θέλει να έρθει σε επαφή με την φύση!»

Τις ομορφιές του Νέστου γνώρισε η Σοφία Ζαχαράκη

Μετά το πέρας της τελετής, λίγες ώρες πριν την αναχώρηση της, η Υφυπουργός βρέθηκε στο φυσικό τοπίο του Νέστου με τη συνοδεία του αντιδημάρχου Τουρισμού Πάνου Αμβροσιάδη, της Προέδρου της Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Ξάνθης, Σταυρούλας Μούρκα κ.ά.. Θεώρησε πως ο Νέστος αποτελεί μία ιδανική τοποθεσία που δύναται να προωθήσει δράσεις Οικοτουρισμού συντελώντας στην ανάδειξη του τουριστικού προφίλ της περιοχής.

Από την επίσκεψη της υφυπουργού στα Στενά του Νέστου με την πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Ξάνθης

Χρύσα Κιατίπη

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στ. Κούλογλου: «Οφείλουμε να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, κάτι που δυστυχώς δεν συνέβη επί ΣΥΡΙΖΑ»

Ο δημοσιογράφος και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής, αυτή τη φορά με τη Νέα Αριστερά, παρε…