Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΑΜΘ: Πρώτη σε εμβολιαστική κάλυψη παραμένει η Ξάνθη

ΠΑΜΘ: Πρώτη σε εμβολιαστική κάλυψη παραμένει η Ξάνθη

0

Στο 66% οι εμβολιασμοί με τουλάχιστον μία δόση στο νομό. Στο 74% ο Μ.Ο. στην Επικράτεια. Έφτασε «στα όριά της» η εμβολιαστική οχύρωση της ΠΑΜΘ, μειώθηκαν οι εμβολιασμοί πρώτης δόσης

Σε βαθύ «κόκκινο» πέρασαν Ροδόπη και Ξάνθη-Στο τρίτο «κόκκινο» επίπεδο «κρατιέται» μόνο η Θάσος-Σταθερή η εβδομαδιαία επιδημιολογική τάση στην ΠΑΜΘ-Ανοδική στη Ροδόπη

 

Στο 66% έφτασε η εμβολιαστική κάλυψη στην ΠΕ Ξάνθης, σύμφωνα με την τελευταία επικαιροποίηση του επιδημιολογικού χάρτη στις 08/02.Όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς μελετώντας προσεκτικά τον πίνακα της εμβολιαστικής κάλυψης της ΑΜΘ με τα πιο πρόσφατα δεδομένα, διαπιστώνει πως η ΠΕ Ξάνθης συγκεντρώνει το υψηλότερο ποσοστό στην ΠΑΜΘ ως προς τον πληθυσμό που έχει προβεί σε εμβολιασμό με τουλάχιστον μία δόση. Όσον αφορά τους ολοκληρωμένους εμβολιασμούς που σχετίζονται με την ολοκλήρωση δύο δόσεων ή χορήγηση μονοδικού εμβολίου, την πρώτη θέση «μοιράζονται» από κοινού οι ΠΕ Ξάνθης και Ροδόπης, με 63%. Αξιοσημείωτο είναι πως μόνο η Θάσος έχει ξεπεράσει το 70% στους τομείς της εμβολιαστικής κάλυψης, όσο και των ολοκληρωμένων εμβολιασμών, με αποτέλεσμα να συνεχίζει να χαρακτηρίζεται από ένα υψηλό τείχος ανοσίας. Σε επίπεδο επικράτειας η εμβολιαστική κάλυψη «αγγίζει» το 74%,ενώ οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί το 70%.Συνεπώς,αυτό που χρειάζεται είναι να προστεθεί στο χάρτη και η κάλυψη με την αναμνηστική δόση, προκειμένου να αποτιμάται η οχύρωση ανοσίας του πληθυσμού.

Σε επίπεδο επιδημιολογίας σύμφωνα πάντα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα της Τρίτης,8/2 οι ΠΕ Ροδόπης και Ξάνθης πέρασαν στο βαθύ κόκκινο, ενώ μονάχα η Θάσος κατάφερε να «κρατηθεί» στο τρίτο «κόκκινο» επίπεδο.

Καταληκτικά, η εβδομαδιαία τάση παρουσιάζεται σταθερή σε όλη την ΠΑΜΘ, εκτός από την ΠΕ Ροδόπης που ακολουθεί ανοδική πορεία.

Ως προς το σύνολο της εμβολιαστικής διαδικασίας διαγράφεται μία κατάσταση σταθερότητας και αποτυπώνεται η άφιξη σε ένα είδος ορίου, αφού οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί με αυτούς της μίας δόσης δεν έχουν μεγάλη διαφορά, ένδειξη ότι δεν επεκτείνεται περαιτέρω η εμβολιαστική κάλυψη.

Εμβολιαστική κάλυψη στην ΑΜΘ

Περιοχή Εμβολιαστική κάλυψη(τουλ. μία δόση) Ολοκληρωμένοι Εμβολιασμοί Εβδομαδιαία Τάση
ΠΕ Έβρου 61% 59% Σταθερή
ΠΕ Ροδόπης 65% 63% Ανοδική
ΠΕ Ξάνθης 66% 63% Σταθερή
ΠΕ Καβάλας 64% 61% Σταθερή
ΠΕ Δράμας 59% 56% Σταθερή
ΠΕ Θάσου 72% 70% Σταθερή
Επικράτεια 74% 70% Σταθερή

 

Χρύσα Κιατίπη

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η «μάχη» για τα ψάρια στο Θρακικό Πέλαγος

Ολοκληρώθηκε η…απόβαση των τουρκικών γρι – γρι που σάρωναν όλο τον χειμώνα τα αφρόψαρα Ο μ…