Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Ο κινηματογράφος των δημιουργών παρουσιάζει τον Κουεντίν Ταραντίνο

Ο κινηματογράφος των δημιουργών παρουσιάζει τον Κουεντίν Ταραντίνο

0

Τις Τρίτες του Φεβρουαρίου

Ο Κινηματογράφος των Δημιουργών της κινηματογραφικής Λέσχης της ΦΕΞ αφιερώνει τις Τρίτες του Φεβρουαρίου στον Κουέντιν Ταραντίνο (Quentin  Tarantino, 1963-).

Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στις 8 -15 και 22 Φεβρουαρίου 2022, στις 21.00, στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης.

Ο αρχιτέκτονας της κινηματογραφικής ποπ κουλτούρας

O Κουέντιν Ταραντίνο, γεννήθηκε το 1963 στο Τεννεσί των ΗΠΑ. Πέρασε τα νεανικά του χρόνια μπροστά από μια οθόνη. Παράτησε το σχολείο σε ηλικία 15 χρονών και αφού εργάστηκε λίγο καιρό ως ταξιθέτης σε σινεμά, κατέληξε στο βίντεο κλαμπ «Video Archive». Για τα επόμενα πέντε χρόνια εντυπωσίαζε τους πελάτες, αλλά και τους συναδέλφους του, με τις τρομακτικά λεπτομερείς γνώσεις του για χιλιάδες ταινίες.

Ο Ταραντίνο ως σκηνοθέτης, σεναριογράφος και ηθοποιός του κινηματογράφου, γίνεται γνωστός στην αρχή της δεκαετίας του ’90, ως ο μοντέρνος δημιουργός που με τις μη γραμμικές ιστορίες του, τους αξιομνημόνευτους διαλόγους και την ωμή βία, έφερε νέες ιδέες στα συνηθισμένα αρχέτυπα των αμερικανικών ταινιών.

Ως δημιουργός αντιπροσωπεύει επάξια την επανάσταση του ανεξάρτητου κινηματογράφου της δεκαετίας του ’90, πασίγνωστος για την γρήγορη ομιλία του, τις απόψεις του για όλες τις εξελίξεις στον χώρο του κινηματογράφου καθώς και για τις εγκυκλοπαιδικές του γνώσεις γύρω από τον κλασικό αλλά και πειραματικό κινηματογράφο.

Ο Ταραντίνο είναι  δημιουργός ταινιών που έχουν αφήσει εποχή στον παγκόσμιο κινηματογράφο όπως το το Reservoir Dogs (1992),  Pulp Fiction (1994) το οποίο βραβεύτηκε με το Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών το 1994 και το Kill Bill (2003).

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Όμορφη πόλη…φωνές μουσικές» από την Ξάνθη

Τελετή έναρξης του 9ου φεστιβάλ «Ξάνθη – Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων» Πλημμύρισε κόσμο…