Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ O ΔΡΟΜΕΑΣ πεζοπορεί την Κυριακή στη Δαδιά

O ΔΡΟΜΕΑΣ πεζοπορεί την Κυριακή στη Δαδιά

0

Ο ΔΡΟΜΕΑΣ ΘΡΑΚΗΣ, συνεχίζει τις δράσεις για όλους , με στόχο μια καλύτερη σωματική και ψυχική υγεία, δίνοντας την ευκαιρία για ακόμη μια φορά στους φίλους της φύσης να βρεθούν κοντά της. Επόμενη πεζοπορική πρόταση η ΔΑΔΙΑ, την Κυριακή 27/2/2022.

Η πρωινή συνάντηση θα γίνει στο Κέντρο του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου στη Δαδιά.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ: η πεζοπορία θα ξεκινήσει από το Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου της Δαδιάς, έως την κορυφή της Γκίμπρενας (Δάσος Δαδιάς) στα 474m και η κατάληξη θα είναι στο σημείο εκκίνησης ακολουθώντας την μπλέ διαδρομή συνολικού μήκους διαδρομής τα 9km.

Στα πρώτα 500μ. οι πεζοπόροι θα συναντήσουν το Παρατηρητήριο Δασοπροστασίας με πανοραμική θέα το όμορφο χωριό της Δαδιάς. Στη συνέχεια ακολουθώντας μια ανηφορική διαδρομή μέσα από Πευκοδάσος θα φτάσουν μετά από 3km στο View point όπου γίνει και ένα διάλειμμα για να απολαύσουν οι πεζοπόροι την όμορφη θέα.

Θα συνεχίσουν μέχρι την κορυφή στα 5 km και με υψόμετρο τα 474m όπου θα γίνει ένα μεγάλο διάλειμμα με θέα σε όλη την ευρύτερη περιοχή και προς όλες τις κατευθύνσεις.

Η επιστροφή θα γίνει ακολουθώντας την μπλέ διαδρομή μέσα από ένα πανέμορφο μονοπάτι με εναλλαγές του τοπίου και της μορφολογίας του εδάφους.

Ένα χιλιόμετρο πριν το τέλος της διαδρομής θα γίνει επίσκεψη στην σπηλιά με τις νυχτερίδες. Στο τέλος της πεζοπορίας θα ακολουθήσει προαιρετικό γεύμα σε τοπική ταβέρνα της περιοχής.

H διαδρομή είναι ιδανική και για αρχάριους, μιας και είναι μέσης δυσκολίας, 9 χλμ περίπου και χωρίς μεγάλες υψομετρικές διαφορές. Το πρώτο σκέλος έχει ένα βαθμό δυσκολίας λόγο της ανάβασης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  Πεζοπορικής Διαδρομής στη Δαδιά:

8:30 Αναχώρηση από το στάδιο Φώτης Κοσμάς (με λεωφορείο ή ΙΧ)

9.30 Άφιξη στο χώρο στάθμευσης στο Κέντρο του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου στη Δαδιά.

Ραντεβού με όλους τους πεζοπόρους της αποστολής.

Χρόνος για καφέ

10.15 Εκκίνηση πεζοπορίας.

14:15  Επιστροφή στο σημείο εκκίνησης.

14:30 Φαγητό σε παραδοσιακή ταβέρνα

Αναχώρηση για την Αλεξανδρούπολη

Μπορούν να συμμετέχουν και παιδιά από 12 ετών, με αθλητικό επίπεδο και συνοδεία γονέα. Η  μετακίνηση θα γίνει με ναυλωμένο λεωφορείο ή με ΙΧ τηρώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο

Το κόστος συμμετοχής ορίζεται : Με ΙΧ η συμμετοχή είναι 6 ευρώ το άτομο και 5 ευρώ το παιδί (10 ευρώ το ζευγάρι ή γονέας και παιδί). Με λεωφορείο 20€ για ενήλικες και 15€ για παιδιά άνω των 12 ετών (με συνοδεία γονέα).Ζευγάρι /γονέας & παιδί 35€ – Ζευγάρι & παιδί 50€

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στην φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScHYpnSp2CHrbn325SNeMJfNvn-oCG2mpXeAt4aIJZKLGZCmg/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …