Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Νέες προϋποθέσεις από σήμερα για την είσοδο των Ελλήνων στη Βουλγαρία

Νέες προϋποθέσεις από σήμερα για την είσοδο των Ελλήνων στη Βουλγαρία

0

Αποδεκτό μόνο εντός 9 μηνών το πιστοποιητικό εμβολιασμού χωρίς τρίτη δόση. Δεκτό PCR 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών. Εντός εξαμήνου «περνάει» το πιστοποιητικό νόησησης

Σύμφωνα διάταγμα του Υπουργείου Υγείας της Βουλγαρίας της 28ης Ιανουαρίου, από 01.02.2022 έως 31.03.2022 επιτρέπεται η είσοδος στη Βουλγαρία όσων προέρχονται από Ελλάδα, υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
1. α) με την επίδειξη εν ισχύ ψηφιακού πιστοποιητικού της ΕΕ που επιβεβαιώνει ότι έχει ολοκληρωθεί το εμβολιαστικό σχήμα για COVID-19 (υπό την προϋπόθεση ότι έχει παρέλθει διάστημα 14 ημερών από τη χορήγηση της 2ης δόσης σε περίπτωση εμβολίου 2 δόσεων ή της μίας δόσης σε περίπτωση μονοδοσικού εμβολίου). Η ισχύς του πιστοποιητικού για ολοκληρωμένο εμβολιασμό ισχύει για 270 ημέρες. Κάθε πολίτης ο οποίος επιδεικνύει πιστοποιητικό εμβολιασμού με αναμνηστική δόση, δύναται να εισέλθει χωρίς άλλη προϋπόθεση.
Είτε με την επίδειξη εν ισχύ ψηφιακού πιστοποιητικού της ΕΕ που επιβεβαιώνει ότι τo ενδιαφερόμενο άτομο έχει ήδη νοσήσει λόγω COVID-19 (ισχύει για διάστημα από την 11η έως την 180η ημέρα νόσησης, υπολογιζόμενης από την ημερομηνία που έγινε η εξέταση και αναγράφεται στο πιστοποιητικό)
Είτε με την επίδειξη εν ισχύ ψηφιακού πιστοποιητικού της ΕΕ που επιβεβαιώνει αρνητικό αποτέλεσμα μετά τη διεξαγωγή PCR test (η εξέταση με τη μέθοδο της αλυσιδωτής αντίδρασης πολυμεράσης πρέπει να έχει γίνει μέχρι 72 ώρες πριν από την είσοδο στη Βουλγαρία)
Είτε με την επίδειξη εν ισχύ ψηφιακού πιστοποιητικού της ΕΕ που επιβεβαιώνει αρνητικό αποτέλεσμα μετά τη διεξαγωγή γρήγορου τεστ αντιγόνου-RAT test (η εξέταση πρέπει να έχει γίνει μέχρι 48 ώρες πριν από την είσοδο στη Βουλγαρία)
Διαφορετικό καθεστώς ισχύει για βούλγαρους πολίτες, άτομα με καθεστώς μόνιμης, μακράς ή διαρκούς παραμονής στη Βουλγαρία. Αυτοί μπορούν να εσιέρχονται, αλλά αν δεν έχουν κάποιο από τα πιστοποιητικά τίθενται σε καραντίνα 10 ημερών.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …