Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Ν. Γιατρομανωλάκης: Ο πολιτισμός μπορεί να διαμορφώσει το μέλλον την Ξάνθης

Ν. Γιατρομανωλάκης: Ο πολιτισμός μπορεί να διαμορφώσει το μέλλον την Ξάνθης

0

Σε σειρά επισκέψεων και συναντήσεων με πολιτιστικούς φορείς ο υφυπουργός Πολιτισμού γνώρισε το πολιτιστικό κεφάλαιο της περιοχής και αναγνώρισε τη δυναμική του

 

Εκτενή επίσκεψη στην Ξάνθη πραγματοποίησε το σαββατοκύριακο ο υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης, με αφορμή την παρουσία του στην εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ. Ο υφυπουργός που συνεχίζει και σήμερα την περιοδεία του στη Θράκη, με ένα εξαιρετικά πυκνό πρόγραμμα επισκέψεων και επαφών, γνώρισε τους πολιτιστικούς φορείς και τις «στέγες» τους στην Ξάνθη, γνωρίζοντας και αναγνωρίζοντας το πλούσιο πολιτιστικό κεφάλαιο της περιοχής.

Ο υφυπουργός πραγματοποίησε επίσκεψη στο Ιστορικό και λαογραφικό μουσείο Ξάνθης, τον Πολυχώρο τέχνης και σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι», το Λύκειο των Ελληνίδων και το Μουσείο Ιστορίας Ελληνικής Ενδυμασίας, το ΠΑΚΕΘΡΑ, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, ενώ βρέθηκε και στο βιβλιοπωλείο ΔΥΟ, όπου δήλωσε ενθουσιασμένος από τη λειτουργία και αισθητική του χώρου. Μάλιστα το μετέφερε και στη δήλωση ολοκλήρωσης της περιοδείας του στο νομό.

Ο υφυπουργός την Κυριακή επισκέφθηκε και κοινωνικούς και πολιτιστικούς φορείς γυναικών της ορεινής περιοχής.

Αναλυτικά, στη δήλωσή του ο ίδιος σημείωσε: «H Ξάνθη είναι μια πόλη με έντονη πολυπολιτισμικότητα, τεράστιο αρχιτεκτονικό και πολιτιστικό πλούτο και μια πολύ δραστήρια κοινωνία των πολιτών. Την πρώτη ημέρα του ταξιδιού μου στη Θράκη, μετά τις επισκέψεις μου στο Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης και τη Φιλοπρόοδο Ένωση Ξάνθης Φιλοπρόοδος Ένωση Ξάνθης, τον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι», το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης & Παράδοσης, το Πολιτιστικό Αναπτυξιακό Κέντρο Θράκης Πακεθρα, το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης αλλά ακόμα και τα μικρά, ανεξάρτητα βιβλιοπωλεία της, είμαι πεπεισμένος ότι ο πολιτισμός μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο ανάπτυξης για την πόλη, και εκτός από αντανάκλαση του παρελθόντος της να γίνει διαμορφωτής του μέλλοντός της.

Οι πόροι που έχουμε εξασφαλίσει ως Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης για την υλοποίηση του προγράμματος «Ελλάδα 2.0», και ειδικά το χωρικό πρόγραμμα που προβλέπεται για την περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της περιοχής με την δημιουργία θέσεων εργασίας, αλλά και στην ανάδειξη των ιδιαίτερων πολιτιστικών χαρακτηριστικών της».

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Από ‘δώ ως το φεγγάρι»: Ένα εργαστήριο για παιδιά από το Residui Teatro της Ισπανίας

Την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 και ώρες 11:00-13:30  στο Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ Η Φιλοπρόο…